Tabliczka znamionowa jak załatwić ?
• Strona 1 z 1
Tabliczka znamionowa jak załatwić ?
Witam
W moim motorku -Malaguti mgx nie ma tabliczki znamionowej
nigdzie nie mogę znaleźć .
W razie kontroli najważniejsze są numery ramy (z tym jest wszystko ok)
tabliczki mogą nie sprawdzać ale wolałbym mieć .
Jak zdobyć taką tabliczkę ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Ewentualnie musialbys popytac ludzi, kto ma taki motor bez papierow a ma tabliczke i czy chce sprzedac. Watpie zeby ktos mial, ale to rozwiazanie by bylo najtansze.... Sam musze zdobyc taka tabliczke do NSR'ki 50:PP
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
Najtańsze rozwiązanie to komuś zwyczajnie podpieprzyć
. A szukałeś dokładnie tej tabliczki? Może jednak gdzieś ją głębiej umieścili?

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
W moim motocyklu tez takie tabliczki nie mam. Jak byłem na przegladzie chcieli takową ode mnie i odesłali mnie do urzedu dzielnicy bym wyrobił. Wiadomo tabliczka dodatkowe koszty. pojechałem do innej stacji kontroli pojazdów i nawet sie nie zapytali o nia.
Według mnie nie ma co sie denerwowac i odpuscic a kase wydac na paliwo ;p
Według mnie nie ma co sie denerwowac i odpuscic a kase wydac na paliwo ;p
- bart248
- Świeżak
Z tym żeby kupować inną ramę to chyba najgorszy najtrudniejszy i najkosztowniejszy pomysł .
Myślę żeby zamówić na allegro odpowiedni wzór i samemu nabić .
Tylko nie wiem jak to ma wyglądać , ma ktoś motorower malaguti lub inny włoski np aprilie ?
Chodzi o to że w razie kontroli policji jest taka opcja że się przyczepią
chociaż to mało prawdopodobne , warto dorobić .
Myślę żeby zamówić na allegro odpowiedni wzór i samemu nabić .
Tylko nie wiem jak to ma wyglądać , ma ktoś motorower malaguti lub inny włoski np aprilie ?
Chodzi o to że w razie kontroli policji jest taka opcja że się przyczepią
chociaż to mało prawdopodobne , warto dorobić .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Aktualnie jestem w temacie, bo sam mam problemy z moim moto.
Jeżęli aż tak zależy Ci na tej tabliczce to jedziesz z motorem na przegląd, zaliczasz go z wynikiem negatywnym, z tym kwitkiem idziesz do starosty i on wydaje Ci taką "prośbe" o wyrobienie tej tabliczki i z tym kwitkiem od starosty jedzisz na tą samą stacje kontorli pojazdów i tam koleś wyrabia Ci taką tabliczke i wszystko masz w 10000% legalnie.
Koszta to:
pierwszy przegląd-60zł
świstek od starosty-10zł
wyrobienie tabliczki-56zł
(wszystkie te dane podawałem tak jak jest to w mojej miejscowości)
Jeżęli aż tak zależy Ci na tej tabliczce to jedziesz z motorem na przegląd, zaliczasz go z wynikiem negatywnym, z tym kwitkiem idziesz do starosty i on wydaje Ci taką "prośbe" o wyrobienie tej tabliczki i z tym kwitkiem od starosty jedzisz na tą samą stacje kontorli pojazdów i tam koleś wyrabia Ci taką tabliczke i wszystko masz w 10000% legalnie.
Koszta to:
pierwszy przegląd-60zł
świstek od starosty-10zł
wyrobienie tabliczki-56zł
(wszystkie te dane podawałem tak jak jest to w mojej miejscowości)
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
Nie ważne, że masz przegląd, bo przecież w motorowerach przegląd jest bezterminowo, więc zawsze jest aktualny.... Jeżeli chcesz zrobić wszystko w 1000% legalnie i tak jak prawo przewiduję taką sytuację to zró tak jak Ci napisałem. Nie jest to aż tak duży koszt. A badanie techniczne zaznacza się jako dodatkowe, a nie obowiązkowe...
Honda...Pasja....
- Kenio
- Świeżak
Nie chce mi się nigdzie chodzić po tych pier******* urzędach i załatwiać już mam dosyć tego-
wydział komunikacji mnie źle poinformował po to żeby mnie później podkablować!!! do Funduszu ubezp. gwarancyjnych , chodzi o opóźnienie w zgłoszeniu się do firmy ubezpieczeniowej i ubezpieczenie motoroweru .
Chamstwo i wyudzanie pieniędzy !!
Teraz mnie straszą karą 360 zł napisałem proźbę o umożenie jak to nic nie da będe musiał płacić .
Potrzebuje zdjęcie tabliczki znamionowej od motoroweru najlepiej włoskiego .
Jakby ktoś mógł zrobić to bym był wdzięczny , numery jakieś unikatowe jak są mogą być zasłonięte .
Mało jest prawdopodobne że w razie kontroli policji będą sprawdzać czy jest tabliczka , ważniejszy jest nr ramy - i jakby to sprawdzili i było coś nie tak to mógłbym mieć problemy , ale nr ramy mam w porządku .
wydział komunikacji mnie źle poinformował po to żeby mnie później podkablować!!! do Funduszu ubezp. gwarancyjnych , chodzi o opóźnienie w zgłoszeniu się do firmy ubezpieczeniowej i ubezpieczenie motoroweru .
Chamstwo i wyudzanie pieniędzy !!
Teraz mnie straszą karą 360 zł napisałem proźbę o umożenie jak to nic nie da będe musiał płacić .
Potrzebuje zdjęcie tabliczki znamionowej od motoroweru najlepiej włoskiego .
Jakby ktoś mógł zrobić to bym był wdzięczny , numery jakieś unikatowe jak są mogą być zasłonięte .
Mało jest prawdopodobne że w razie kontroli policji będą sprawdzać czy jest tabliczka , ważniejszy jest nr ramy - i jakby to sprawdzili i było coś nie tak to mógłbym mieć problemy , ale nr ramy mam w porządku .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Re: Tabliczka znamionowa jak załatwić ?
krzysieg napisał(a):Witam
A juz jest zarejestrowany?
Jak tak to masz numer wbity w dowod i zadna inna blaszka tego niezmieni bedzie niezgodnosc numerów.
wiec jak masz fakture czy umowe kupna z numerami to lepsze wyjscie niz tłumaczyc sie dlaczego sa inne numery.
Z tego co wiem to musi taka blaszka czesta przykryta zaslepkami plastykowymi wiec dobrze szukaj sama sie nieoderwala dobrze sa mocowane.

Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
Nie będę zakładać od innego moto tylko postaram się zamówić w firmie która wykonuje tabliczki .
Wszędzie szukałem wszystko rozbierałem i nie ma , a to by się zgadzało bo moto jest sprowadzone z Austrii a tam są nieobowiązkowe tabliczki .
Potrzebuje fotkę z tabliczką ,chce wiedzieć jak ta tabliczka musi dokładnie wyglądać i tyle w tym temacie .
Wszędzie szukałem wszystko rozbierałem i nie ma , a to by się zgadzało bo moto jest sprowadzone z Austrii a tam są nieobowiązkowe tabliczki .
Potrzebuje fotkę z tabliczką ,chce wiedzieć jak ta tabliczka musi dokładnie wyglądać i tyle w tym temacie .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
krzysieg napisał(a):Nie będę zakładać od innego moto tylko postaram się zamówić w firmie która wykonuje tabliczki .
Wiesz co mam wyjsci z tej sytuacji na youtubie szukalem takiego motorku i jest wiec mozesz napisac do goscia i sie spytac czy ma taka tabliczke czy tez jest bez tabliczki.
http://pl.youtube.com/watch?v=ZWOsafcp2x0
Wielu kozaków było i niektórym postawili tablice na cmentarzu. | Akcja społeczna bezpiecznej jazdy na motocyklu. | www.motozgon.pl
-
clico - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości