Pranie wyściółki w kasku
• Strona 1 z 1
Pranie wyściółki w kasku
Mam problem bo nie wiem jak mam uprać wyściólke chodzi mi o temperature i czy z wirowaniem czy bez? 

-
lewko - Świeżak
Najlepiej to miska bardzo ciepłej woda, gąbka i jakiś preparat, ja żeby mi pachniało ładnie to wyściółkę i kominiarkę piorę w szampanie do włosów spiera bród i fajnie pachnie wiem że powinno się to zrobić proszkiem do prania ale nie lubię zapachu proszku... z pralką radze uważać bo może ci zchetać tak wyściółkę że nie dojdziesz z nią do ładu z wirowaniem odradzam wyciśnij dłońmi i wyschnie na kaloryferku... a tak ręką krzywdy jej nie zrobisz tylko duuuużo piany zrób. ot taka życiowa perła...
pozdrawiam
pozdrawiam
-
YZF R1 - Moderator
Zgadzam siÄ™ z YZF R1. Nie pierz w pralce!!!
W końcu teraz nie sezon i zamiast czyścić moto możesz wyczyścić ciuchy
Samo pranie ręczne zajmie Ci z 5 min i masz pewność że nic Ci się nie zmechaci, nic nie rozciągnie. Jedyne co to mam zastrzeżenia co do suszenia na kaloryferze. Jestem zdania, że bezpieczniejsze jest suszenie na wieszaku lub suszarce łazienkowej (która nie daje takiego ciepła jak kaloryfer). Moim zdaniem zbyt duża temp. suszenia też może zniszczyć materiał.
W końcu teraz nie sezon i zamiast czyścić moto możesz wyczyścić ciuchy

Samo pranie ręczne zajmie Ci z 5 min i masz pewność że nic Ci się nie zmechaci, nic nie rozciągnie. Jedyne co to mam zastrzeżenia co do suszenia na kaloryferze. Jestem zdania, że bezpieczniejsze jest suszenie na wieszaku lub suszarce łazienkowej (która nie daje takiego ciepła jak kaloryfer). Moim zdaniem zbyt duża temp. suszenia też może zniszczyć materiał.
VFR 02'
-
navi - Świeżak
jak koledzy. mi się wyściółka nie wypina i prałem w misce caly garnek. potem kaloryfer/słoneczko i ładnie się wysuszyło.
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości