co może być przyczyną wylewania z gaźnika beznzyny??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
co może być przyczyną wylewania z gaźnika beznzyny??
to że pływak to wiem, ale czy coś jeszcze?
suzuki 125 2t
suzuki 125 2t
- matteusz3
- Świeżak
Niezakręcony kranik na zgaszonym silniku? Leniwie się sączy, czy leje się strumyczkiem?
NIE DAJMY ZARABIAĆ ZŁODZIEJOM
- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

- kupujmy szpeje z papierami
Treści wyrażone w tym poście są moją prywatną
opinią, nie biorę odpowiedzialności za ich wykorzystanie.

-
stecarlos - Świeżak
- pindus1994
- Świeżak
Re: co może być przyczyną wylewania z gaźnika beznzyny??
matteusz3 napisał(a):to że pływak to wiem, ale czy coś jeszcze?
suzuki 125 2t
A sprawdzileś ten plywak?Bo od gdybania sie nie naprawi,cza szukac przyczyny,masz trop-sprawdzasz,jak nie to,to szukasz gdzie indziej.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Może uszczelkę gdzieś przy szczypało, wiem że w niektórych gaźnikach od dołu jest taka śrubka od spuszczania odstałej benzyny w gaźniku może jest popuszczona i się leje
Aprilia Rs | | http://www.youtube.com/watch?v=3GgF6j-AGWc | | Sprzedam: zębatke przód 12 zębów, i dysze 85 i 63 Dell`orto SHA, PHBG, PHBD (pisać na GG)
-
gallanonim92 - Świeżak
uszczelki ok.
beznyna wylewa się przez odpływ, taki przewód na dole... śrubka od spuszczania paliwa jest dokręcona, pływak sprawdzałem i jest ok...
czasami jest ok a czasami się leje nawet na zgaszonym silniku raz się leje raz nie.... a jak zacznie się lać to się już leje cały czas, aż się kranik zakręci
membramy nie sprawdzałem ale nie wiem czy ma coś wspólnego bo na zgaszonym silniku też się wylewa z gaźnika.... motor był oddany do serwisu yamaha 2 krotnie.... coś zrobili potem po jakimś czasie problem z powrotem się robi
beznyna wylewa się przez odpływ, taki przewód na dole... śrubka od spuszczania paliwa jest dokręcona, pływak sprawdzałem i jest ok...
czasami jest ok a czasami się leje nawet na zgaszonym silniku raz się leje raz nie.... a jak zacznie się lać to się już leje cały czas, aż się kranik zakręci
membramy nie sprawdzałem ale nie wiem czy ma coś wspólnego bo na zgaszonym silniku też się wylewa z gaźnika.... motor był oddany do serwisu yamaha 2 krotnie.... coś zrobili potem po jakimś czasie problem z powrotem się robi
- matteusz3
- Świeżak
nie ma sie czym przejmowac... ;p tylko powiedz mi czy jak masz przechylony motor- oparty na czyms(przechylony) to wtedy ci sie wylewa ?? czy poprostu caly czas leje sie ??
- marc9911in
- Świeżak
marc9911in napisał(a):nie ma sie czym przejmowac... ;p tylko powiedz mi czy jak masz przechylony motor- oparty na czyms(przechylony) to wtedy ci sie wylewa ?? czy poprostu caly czas leje sie ??
leje się cały czas. nie było by się czym przejmować bo poprostu bym sobie zawsze zakręcał kranik ale gdy jazde to też się przelewa i to jest problem.
- matteusz3
- Świeżak
no to napewno uszczelka jakas to jest rozbierz, wyczyscisz przy okazji i zrob sobie nowe uszczelki albo kup.
- marc9911in
- Świeżak
wyczysc gaźnik poządnie bo moze byc wina zacinania sie pływaka a nie samej banki pływaka. ja kupiłem kiedys płyn specjalnie do czyszczenia gaźników i czysci to czego zwykłą benzyna czy inna ropa czy co nigdy nie usunie
także polecam takie rozwiązenie. to jest jedyna przyczyna cos z pływakiem. popatrz moze tez blaszki trzymające pływak sie powyginały , nie wiem jaki masz gaźnik ale to tez moze byc przyczyna. a jeszcze jedno jak masz odpływ to jest po prostu odpływ czy to jest takie cos na spręzynce. ja mam taki gaźnik że odpływ sie otwiera pod jakimstam cisnieniem dopiero minimalnym ale jednak bo spręzynka blokuje wylot.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):wyczysc gaźnik poządnie bo moze byc wina zacinania sie pływaka a nie samej banki pływaka. ja kupiłem kiedys płyn specjalnie do czyszczenia gaźników i czysci to czego zwykłą benzyna czy inna ropa czy co nigdy nie usunietakże polecam takie rozwiązenie. to jest jedyna przyczyna cos z pływakiem. popatrz moze tez blaszki trzymające pływak sie powyginały , nie wiem jaki masz gaźnik ale to tez moze byc przyczyna. a jeszcze jedno jak masz odpływ to jest po prostu odpływ czy to jest takie cos na spręzynce. ja mam taki gaźnik że odpływ sie otwiera pod jakimstam cisnieniem dopiero minimalnym ale jednak bo spręzynka blokuje wylot.
gaźnik jest wyczyszczony, uszczelki ok, pływak ok
odpływ jest taki że jak napłynie za duzo benzyny to ją wyrzuca na zawnątrz.... i wychodzi na to że cały czas jest za dużo beznyny bo cały czas wyrzuca.... może jakoś za bardzo zasysa? przedtem było tak że się przelewało tylko na zgaszonym silniku i to nawet nie był problem bo sie zakręcało kranik ale teraz....jak się jedzie to wyrzuca....
gaźnik jest wyregulowany, jest idealnie trzyma obroty, szybko wchodzi i schodzi z obrótów, ale może trzeba go wyregulować od nowa bo za bardzo zasysa?
- matteusz3
- Świeżak
u mnie to był zepsuty zawór mebranowy i benzyna mi sie wylewała z gaźnika od strony filtra powietrza... kupiłem nową i wszystko było ok
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
własnie tez tak pomyslałem że moze zawór za bardzo ciągnie. popatrz czy nie jest powyginan. cieżka sprawa
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
henio12323 napisał(a):własnie tez tak pomyslałem że moze zawór za bardzo ciągnie. popatrz czy nie jest powyginan. cieżka sprawa
no właśnie kiedyś chciałem zobaczyć ten cały mechanizm ale żeby się do tego dostać trzeba odkręcić króciec a żeby odkręcić króciec trzeba rozkręcić pół silnika, ale teraz będe musiał to zrobić
- matteusz3
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm