Co z wymianą sprzegła w NSR 125??
• Strona 1 z 1
Co z wymianą sprzegła w NSR 125??
Mam taki problem: Zużyły mi sie tarcze sprzegłowe w NSR 125 z 98r. i zakupiłem już sobie nowe tarcze ale niewiem dokładnie jak sie zabrać za zakładanie ich... Robiłem juz to 2 razy w MZ 250 ale Honda jest roche bardziej skomplikowana i chciałbym się dowiedziec jak się do tego przygotować i jak to zrobić...
-
Kostu - Świeżak
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
zrobisz spokojnie
spusc olej ze skrzyni, odkrec dekiel z tej strony z ktorej masz sprzeglo ;D, odkrec wszystko co tam jest czyli takie cos tam powinno byc i do tego przykrecone srubki ze sprezynkami odkrecaj na ukos
, uwazaj zeby ze srodka nie wyleciala taka kuleczka mala uwazaj zeby nei zzgubic, wyciagnij stare tarcze i wloz nowe, tylko tak samo jak stare czyli z przekladkami itd, potem dokrec ta pokrywke taka pamietaj zeby byla z taka sama sila mniej wiecej, dekiel skrec i tyle.
No i powodzenia

No i powodzenia

- marc9911in
- Świeżak
ok dzieki za to a jeszcze powiedzcie mi czy nie trzeba przypadkiem spuczczac plynu z chlodnicy bo tam leca jakies rurki?? i czy jak juz bede zakladal dekiel to czy mam go czyms uszczelniac??
(sylikonem albo coss takiego??)
(sylikonem albo coss takiego??)
Nadeszła era MOTOCYKLI!!!
-
Kostu - Świeżak
powinienes miec uszczelke tam, a jak nie masz to na silikonie to osadz lepiej bedzie niz tak bez niczego.
STEFAN- chodzilo mi o taka kuleczke co jest w srodku
tylko nie pamietam jak sie nazywa wodzik chyba ;d tylko nie chcialem wystrzelisz kminisz ;p ... ?
STEFAN- chodzilo mi o taka kuleczke co jest w srodku

- marc9911in
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości