Zobacz wÄ…tek - <i>[Kawasaki]</i> Kawasaki Z750
NAS Analytics TAG

[Kawasaki] Kawasaki Z750

Komentarze użytkowników
_________

Postprzez Komentatorzy » 25/5/2012, 12:38

Komentatorzy napisał(a):siemka, mam pytanie na ktore praktycznie nie ma odpowiedzi :P ILE PALI TA KAWA???<br><hr>MARCIN<br>
Witam. Otóż posiadam taką Kawę. Jeśli chodzi o spalanie to super sprawa. Otóż jazda tym motocyklem z prędkością do 100 km/ha w trybie mieszanym "zabrała" z baku tylko 5,3 litra benzyny. W tamtym sezonie latałem Cebulką i paliła tylko trochę mniej "wachy" ale miała tylko 2 cylindry i o ok. połowę mniej kucy. Wtrysk benzyny to jest coś :) Polecam ten motocykl z czystym sumieniem!<br><hr>888-449-440
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 7/5/2014, 17:42

jest błąd w opisie, zaciski hamulcowe są dwutłoczkowe w tym modelu.<br><hr>krzychu
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 26/6/2014, 19:30

Komentatorzy napisał(a):Jestem posiadaczem Kawasaki Z750S . Jako motocykl na wycieczki letnie jest wystarczający , zarówno jak i dla osoby rozpoczynającej swoją przygodę w światku motocykli .Wygodna pozycja za kierownicą , pozwalająca przejechać bez zmęczenia odcinek między stacjami paliw, moc jest wystarczająca , trakcja również , nie wymaga częstych odwiedzin w serwisie. Ból to zużycie paliwa , drogie akcesoria (np. stelaż na kufry trudne do zdobycia na rynku wtórnym ) , wąsko osadzone lusterka (widać własne ramiona i trochę jezdni). Przy małych prędkościach ma tendencje do pogłębiania zakrętu ( pomocne tylko w jeździe w korkach między samochodami lecz nieprzyjemny efekt podczas ruszania ze skrzyżowania pod kątem prostym do ruchu jazdy ) . Dobry motocykl na co dzień !!!!!!!!!!!!!! <br><hr>Wietnam<br>
Trzeba się nauczyć jeździć, żeby oceniać motocykl...:)<br><hr>Flip
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2015, 10:58

Witam, zastanawia mnie taka rzecz: oglądałem moto '06 Z 750 S i mimo że to wtrysk, na kierownicy była dźwigienka ssania. Czy tak powinno być? Do tej pory myślałem że wszystkie silniki na wtrysku nie mają ssania ręcznego! Proszę o odpowiedź posiadaczy tego modelu.<br><hr>arek S.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2015, 11:50

Komentatorzy napisał(a):Witam, zastanawia mnie taka rzecz: oglądałem moto '06 Z 750 S i mimo że to wtrysk, na kierownicy była dźwigienka ssania. Czy tak powinno być? Do tej pory myślałem że wszystkie silniki na wtrysku nie mają ssania ręcznego! Proszę o odpowiedź posiadaczy tego modelu.<br><hr>arek S.<br>
Witam. Jestem posiadaczem małego Zeta w wersji i również posiadam charakterystyczną dźwignię przy kierownicy. Otóż w modelach do roku 06 rozwiązanie problemu zbyt niskich obrotów podczas uruchamiania zimnego silnika było rozwiązane za pomocą przyspieszacza obrotów w formie dźwigni. Silnik jest zasilany poprzez wtryskiwacze benzynowe, więc o tradycyjnym ssaniu gaźnikowym nie ma tu mowy. W poliftowych modelach zastosowano już pełne automatyczne ssanie. To wszystko.<br><hr>Waldek87
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2015, 15:11

Komentatorzy napisał(a):Witam, zastanawia mnie taka rzecz: oglądałem moto '06 Z 750 S i mimo że to wtrysk, na kierownicy była dźwigienka ssania. Czy tak powinno być? Do tej pory myślałem że wszystkie silniki na wtrysku nie mają ssania ręcznego! Proszę o odpowiedź posiadaczy tego modelu.<br><hr>arek S.<br>
Komentatorzy napisał(a):Witam. Jestem posiadaczem małego Zeta w wersji i również posiadam charakterystyczną dźwignię przy kierownicy. Otóż w modelach do roku 06 rozwiązanie problemu zbyt niskich obrotów podczas uruchamiania zimnego silnika było rozwiązane za pomocą przyspieszacza obrotów w formie dźwigni. Silnik jest zasilany poprzez wtryskiwacze benzynowe, więc o tradycyjnym ssaniu gaźnikowym nie ma tu mowy. W poliftowych modelach zastosowano już pełne automatyczne ssanie. To wszystko.<br><hr>Waldek87<br>
Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Czyli dźwignia zniknęła dopiero w 2009 roku?<br><hr>arek S.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 5/3/2015, 21:07

Komentatorzy napisał(a):Witam. Jestem posiadaczem małego Zeta w wersji i również posiadam charakterystyczną dźwignię przy kierownicy. Otóż w modelach do roku 06 rozwiązanie problemu zbyt niskich obrotów podczas uruchamiania zimnego silnika było rozwiązane za pomocą przyspieszacza obrotów w formie dźwigni. Silnik jest zasilany poprzez wtryskiwacze benzynowe, więc o tradycyjnym ssaniu gaźnikowym nie ma tu mowy. W poliftowych modelach zastosowano już pełne automatyczne ssanie. To wszystko.<br><hr>Waldek87<br>
Komentatorzy napisał(a):Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Czyli dźwignia zniknęła dopiero w 2009 roku?<br><hr>arek S.<br>
Z tego co sobie przypominam to dźwignia zniknęła wraz z modelami, które pojawiły się już w 2007r. (pierwszy fejslifting).<br><hr>Waldek87
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 6/3/2015, 08:01

Komentatorzy napisał(a):Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Czyli dźwignia zniknęła dopiero w 2009 roku?<br><hr>arek S.<br>
Komentatorzy napisał(a):Z tego co sobie przypominam to dźwignia zniknęła wraz z modelami, które pojawiły się już w 2007r. (pierwszy fejslifting).<br><hr>Waldek87<br>
Dzięki za info...<br><hr>arek S.
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 21/9/2015, 23:57

Bardzo fajny motong sam posiadam z750s po zmianie kanapy na akcesoryjna daje radę na długich trasach, co do spalania jest dobrze nawet bardzo dobrze w trasie do 120 spalanie od 4,5 l natomiast ok140-160 spalanie do 5,5l wiec nie jest żle tylko ten bak mógł by być wiekszy<br><hr>wojk2
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Postprzez Komentatorzy » 8/4/2016, 07:23

Komentatorzy napisał(a):Jestem posiadaczem Kawasaki Z750S . Jako motocykl na wycieczki letnie jest wystarczający , zarówno jak i dla osoby rozpoczynającej swoją przygodę w światku motocykli .Wygodna pozycja za kierownicą , pozwalająca przejechać bez zmęczenia odcinek między stacjami paliw, moc jest wystarczająca , trakcja również , nie wymaga częstych odwiedzin w serwisie. Ból to zużycie paliwa , drogie akcesoria (np. stelaż na kufry trudne do zdobycia na rynku wtórnym ) , wąsko osadzone lusterka (widać własne ramiona i trochę jezdni). Przy małych prędkościach ma tendencje do pogłębiania zakrętu ( pomocne tylko w jeździe w korkach między samochodami lecz nieprzyjemny efekt podczas ruszania ze skrzyżowania pod kątem prostym do ruchu jazdy ) . Dobry motocykl na co dzień !!!!!!!!!!!!!! <br><hr>Wietnam<br>
Komentatorzy napisał(a):Trzeba się nauczyć jeździć, żeby oceniać motocykl...:)<br><hr>Flip<br>
Tak :-) to szczera prawda :-) jeżdżę motocyklami od 33-ech lat :-) i myślę , że trochę już coś o tym wiem ;-)<br><hr>Wietnam
Komentatorzy
Mieszkaniec forum

Poprzednia strona

Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 80 gości

na górê