Yamaha R6 '01 zapalanie silnika ?
• Strona 1 z 1
Yamaha R6 '01 zapalanie silnika ?
Witam!
Kiedy chcę uruchomic zimny silnik na pełnym ssaniu rozrusznik kręci i żeby silnik odpalił muszę lekko dodać gazu, jak nie dodam to nie zapali.
To samo jest na rozgrzanym silniku bez lekkiego gazu nie zapala.
Czym mogÄ… byc spowodowane te objawy ?
No co zwrócić uwagę ?
świece mam nowe...
Kiedy chcę uruchomic zimny silnik na pełnym ssaniu rozrusznik kręci i żeby silnik odpalił muszę lekko dodać gazu, jak nie dodam to nie zapali.
To samo jest na rozgrzanym silniku bez lekkiego gazu nie zapala.
Czym mogÄ… byc spowodowane te objawy ?
No co zwrócić uwagę ?
świece mam nowe...
-
szefol - Świeżak
beta_rr napisał(a):podkrec odrobinke linke gazu ;]
to sie raczej nie uda

Niestety nie znam R6, ale na gdzieś powinna być linka regulująca obroty biegu jalowego.Musisz ja lekko podkrecic. Jezeli to nic nie da proponuje wyczyscic i zsynchronizowac gazniki.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Po prawej stronie nad deklem sprzęgła jest śruba regulacyjna obrotów, po nagrzaniu silnika do około 85-90st.C. obroty powinny być na poziomie 1300rpm.
Jeśli to jest OK, to czyszczenie regulacja i synchronizacja gaźników.
Oraz sprawdzenie jakie sÄ… dysze i iglice.
Jeśli to jest OK, to czyszczenie regulacja i synchronizacja gaźników.
Oraz sprawdzenie jakie sÄ… dysze i iglice.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
linki gazu w wiekszosci przypadkow maja niewielkie mozliwosci regulacji.
Skoryguj najpierw obroty. Z racji niskich temperatur motocykl moze nie reagowac na prawidlowy zakres obrotow. Mozesz tymczasowo ustawic nieco wyzszy.
Jezeli przy gaznikach nikt nigdy nie grzebal i sa oryginalne to na razie dyszami i iglicami sie nie przejmuj i jezeli prawidlowe ustawienie obrotow nic nie da wyczysc najpierw gazniki i oddaj je do synchronizacji.
Skoryguj najpierw obroty. Z racji niskich temperatur motocykl moze nie reagowac na prawidlowy zakres obrotow. Mozesz tymczasowo ustawic nieco wyzszy.
Jezeli przy gaznikach nikt nigdy nie grzebal i sa oryginalne to na razie dyszami i iglicami sie nie przejmuj i jezeli prawidlowe ustawienie obrotow nic nie da wyczysc najpierw gazniki i oddaj je do synchronizacji.
Ostatnio edytowano 23/12/2008, 01:25 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Czasami jak gaźniki ustawione są na bogatą mieszankę lub poziom paliwa jest za duży żeby odpalić silnik trzeba podnieść przepustnicę czyli dodać trochę piowietrza do mieszanki.
Także może się okazać że serwis gaźników będzie się kłaniał.
Ale ciepły silnik który odpala z lekką podniesioną przepustnicą to w większości motocykli normalka.
Także może się okazać że serwis gaźników będzie się kłaniał.
Ale ciepły silnik który odpala z lekką podniesioną przepustnicą to w większości motocykli normalka.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości