wymiana oleju w silniku crossa chińskiego 4t
• Strona 1 z 1
wymiana oleju w silniku crossa chińskiego 4t
Witam
Posiadam motorek chiński cross 4-sów, zakupiłem go niedawno i nie wiem czy jest tylko jedno miejsce wlewu oleju do silnika i skrzyni biegów jednocześnie ? czy może są oddzielne ?
Ile oleju się wlewa objętościowo?
Jaki olej i co ile czasu należy wymieniać olej ?
....i tak przy okazji, ile kilometrów potrzebuje przejechać nowy silniczek 150 cc aby go dotrzeć ??
Posiadam motorek chiński cross 4-sów, zakupiłem go niedawno i nie wiem czy jest tylko jedno miejsce wlewu oleju do silnika i skrzyni biegów jednocześnie ? czy może są oddzielne ?
Ile oleju się wlewa objętościowo?
Jaki olej i co ile czasu należy wymieniać olej ?
....i tak przy okazji, ile kilometrów potrzebuje przejechać nowy silniczek 150 cc aby go dotrzeć ??
- urielkoba
- Świeżak
A instrukcji nie dostałeś? Czy Chińczycy na papierze też oszczędzają?:D
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
jak nie masz bagnetu, ani okienka, ani instrukcji i nie wiesz ile wlać, to zjel zuzyty olej i sprawdz ile go tam jest... i ewentualnie wlać troche wiecej.... coś lekko ponad litr powinno być, choc specem od chinczykow ^^ nie jestem 

lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
kiedyś ktoś gdzieś coś pisał, że w chińczyku jakimś miał otwór kontrolny zakręcony śrubą. oleju lejesz aż zacznie się wylewać i wtedy zaślepiasz otwór tą śrubą. U ciebie wcale nie musi tak być ale może to jakiś trop 

...:::Audi Klub Polska Member:::...
FZS 600 2003
FZS 600 2003
-
blazej1901 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości