Oszczędny motocykl. ybr125 vs varadero 125 vs er 5 vs cb 500
Hehe, widzę że podpadłem z tym skuterem, głównie miałem na myśli brzmienie silnika- mnie się kojarzy ze skuterem.
Co do poręczności i praktyczności to pewnie że 125 będzie lepsze do miasta jeżeli zamierzasz głównie przeciskać się w korkach, ale CBtka też wyśmienicie daje sobie radę...no cóżm, trzeba się przejechać to się ją doceni (bardzo łatwe prowadzenie).
p.s.
Być może moja piękna czarna CBtka (rocznik 2002) będzie do sprzedania, w tamtym roku sporo powymieniałem ale już mi chodzi po głowie coś większego. .Jakbyś był zainteresowany dużym skuterem to daj znac na PW
Co do poręczności i praktyczności to pewnie że 125 będzie lepsze do miasta jeżeli zamierzasz głównie przeciskać się w korkach, ale CBtka też wyśmienicie daje sobie radę...no cóżm, trzeba się przejechać to się ją doceni (bardzo łatwe prowadzenie).
p.s.
Być może moja piękna czarna CBtka (rocznik 2002) będzie do sprzedania, w tamtym roku sporo powymieniałem ale już mi chodzi po głowie coś większego. .Jakbyś był zainteresowany dużym skuterem to daj znac na PW

Honda VFR 800I
-
Mike - Świeżak
no chyba raczej brzmienie silnika Varadero 125 nie przypomina w niczym brzmienie silnika
w sumie czas ma cos wiekszego zawsze sie znajdzie, wazne zeby nie zrobic tego za szybko, bo moze sie to zle skonczyc...

XR 400R | | Kula daje fula
| | https://www.youtube.com/watch?v=2Cq4e3WiCr0

-
Kula07 - Stały bywalec
co z tego ze IQ ma sie wysokie... trzeba miec umiejetnosci... zdrowy rozsadek nie zastapi Ci doswiadczenia i umiejetnosci ktirych nabywa sie podczas jazdy...

-
Kula07 - Stały bywalec
Ale jak masz olej w głowie to potrzeba jakich umiejętności? Żeby wsiąść na motor?
Bez przesady jak umiesz jeździć chociaż trochę to powoli pojedziesz nawet i ciężkim litrem. Umiejętności to trzeba na torze albo przy zapierdalaniu.

- schwarz
- Świeżak
tak...a jak bedziesz mial pod bramkowa sytuacje, w ktorej olej w glowie nic nie pomoze,tylko dzieki umiejetnoscia i doswiadczenie bedziesz mogl sobie poradzic...i przy zapierdalaniu umiejetnosci nabierzesz? jakich? bedziesz miszczem prostych??? jak umiesz jezdzic chociaz troche, to nawet litrem pojedziesz? chyba do grobu...

-
Kula07 - Stały bywalec
Kula07 napisał(a):tak...a jak bedziesz mial pod bramkowa sytuacje, w ktorej olej w glowie nic nie pomoze,tylko dzieki umiejetnoscia i doswiadczenie bedziesz mogl sobie poradzic...i przy zapierdalaniu umiejetnosci nabierzesz? jakich? bedziesz miszczem prostych??? jak umiesz jezdzic chociaz troche, to nawet litrem pojedziesz? chyba do grobu...
Chyba nie do końca.
Olej w głowie ma dużo związanego z prowadzeniem pojazdów.Gdzieś czytałem o badaniach na temat wypadków na drogach.Ludzie "mądrzejsi"żadziej niem ulegają.A to między innymi dlatego,że potrafią przewidywać zagrożenie oraz szybciej analizują sytuacje w której się znaleźli to w połączeniu z umiejętnością zachowania zimnej krwii daje dobrego kierowcę.
Oczywiście doświadczenie też jest bardzo ważne,ale nie najważniejsze.Jeżeli się je ma to napewno zmiejsza to w dużej mierze ryzyko wypadku.
Reasumując:jesteś głupi i na każdych światłach będziesz się popisywał przed du..mi które idą chodnikem-leżysz.Będziesz wmiare normalnie jeździł to se jeszcze troche pojeździsz.I jeden .... czy to rs,gs czy litr.
www.kiteclub.pl | transalp xl650v | | ALOHA
-
kargul - Świeżak
Kula07 dobrze ci mówi kargul. Jak bedziesz jechał powoli i ostrożnie litrem mając małe doświadczenie to dasz sobie rade. A jak czujesz, że pojechałbyś do grobu to nie wsiadaj w ogóle na moto bo chyba nie wiesz o co chodzi.
Radnym niestety Gs moim zdaniem jest brzydki i jakoś niczym mnie nie przekonuje.
Radnym niestety Gs moim zdaniem jest brzydki i jakoś niczym mnie nie przekonuje.
- schwarz
- Świeżak
NO wiesz np.Duzym + jest to ze bardzo mało pali i to ze jest bezawaryjny,natomiast - jest to ze jego moc nie jest zbyt duza.Mnie osobiscie gs500 sie bardzo podoba bardziej niz wszyscy jego konkurenci ake wiadomo o gustach sie nie dyskutuje.
Odnosnie waszej dyskusji to ja uwazam ze wiadomo kazdy sobie poradzi nawet z litrem ale jednak taki motor błedów nie wybacza.Ale ogolnie ja bym napewno takiego motora nie kupił nie majac wczesniej do czynienia z motocyklami bo to by sie zle skonczyło.
Odnosnie waszej dyskusji to ja uwazam ze wiadomo kazdy sobie poradzi nawet z litrem ale jednak taki motor błedów nie wybacza.Ale ogolnie ja bym napewno takiego motora nie kupił nie majac wczesniej do czynienia z motocyklami bo to by sie zle skonczyło.
- radnym
- Świeżak
schwarz napisał(a):Kula07 dobrze ci mówi kargul. Jak bedziesz jechał powoli i ostrożnie litrem mając małe doświadczenie to dasz sobie rade. A jak czujesz, że pojechałbyś do grobu to nie wsiadaj w ogóle na moto bo chyba nie wiesz o co chodzi.
Jezeli wsiadziesz odrazu na litra,z malym doswiadczeniem,masz racje-moze sie nie zabijesz.Ale nigdy sie na nim nie nauczysz naprawde dobrze jeździc,litry nie sa do nauki.Mniesze moto sa po to,by na nich wlasnie szlifowac umiejetnosci.Na malym moto nie masz tego leku ze zaraz przelecisz przez plecy czy wylecisz z powerslidem z zakretu.No i sa lzejsze i wiecej wybaczaja.Na malym moto poprosty latwiej sie nauczysz,nie boisz sie go tak i w koncu moto bedzie ograniczalo twoje mozliwosci,a nie na odwrót.Litry sa dla doswiadczonych jeźdzców,a ie do zdobywania doswiadczenia(tak,czlowiek uczy sie cale zycie,ale chyba wiecie o co mi tu kaman).
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Taki gs przy spokojnej jezdzie bierze 4-4,5l.Wiec mysle ze jest to bardzo dobry wynik zreszta tu masz artykuł na temat tego moto
http://www.scigacz.pl/Suzuki,GS500,826.html
http://www.scigacz.pl/Suzuki,GS500,826.html
- radnym
- Świeżak
Koval135 ma calkowita racje... ale nie bede sie juz wiecej w tym temacie udzielal...schwarz i to ja nie wiem o co chodzi? ok powiedz to tez tym wszystkim ktorzy w dziale"co na pierwsze moto" proponuje 125 i 500 a nie 1000 o_O a tak wogole na moto jezdze juz 8 rok, fakt ze prawie 6 lat jezdzilem na simsonie, wiec jednak wiem o co chodzi, po prostu chce byc jak najlepiej przygotowany do zabawy z "prawdziwym" motocyklem. motocykl zawsze mozna zmienic na inny, zycia nie...

-
Kula07 - Stały bywalec
Kula07 napisał(a): ok powiedz to tez tym wszystkim ktorzy w dziale"co na pierwsze moto" proponuje 125 i 500 a nie 1000 o_O a tak wogole na moto jezdze juz 8 rok, fakt ze prawie 6 lat jezdzilem na simsonie, wiec jednak wiem o co chodzi, po prostu chce byc jak najlepiej przygotowany do zabawy z "prawdziwym" motocyklem. motocykl zawsze mozna zmienic na inny, zycia nie...
Jasne

Czyli pierwsze 6 lat na 50cmm potem następne 6 lat na 125....i tak do 1000ccm

Bujać to my ale nie...
Wadomo,nie każdego stać na zmiane moto co rok i chyba lepiej jest kupić maszyne,która zostawi tobie pewien zapas mocy na rozwój

Napewno macie racje mówiąc,że litr nie jest dla początkujących.Koval135 ma w stu procentach racje.Między innymi o to chodzi posłom w nowej ustawie.
Nie udzielam się za często ale staram się czytać te forum.Czesto pojawia sie pytanie typu:czy cebra600 dobra na początek....i wszyscy jak jeden mąż jadą po kolesiu
SAM SIĘ UKARAM-do admina
Pamiętajcie

Nie każdy myśli jak wy

Duża część społeczeństwa poprostu MYŚLI

Niech każdy się zastanowi czego potrzebuje i jaki sprzęt da mu radość z jazdy.
dzięx za uwage.
pozdrawiam
-
kargul - Świeżak
Każdy tak mówi że nie będzie odkręcał i szalał, ale to jest gadanie tych, co nigdy nie jeździli. Zobaczycie, wsiądziesz na moto i pierwsze kilometry to strach, ale po tych 50km przychodzi takie poczucie pewności, że się już coś umie, i wystarczy kawałek prostej i KAŻDY odkręci, nie ma mocy by tego nie zrobił, więc takie gadanie mija się z celem, a jak chcesz litra to go bierz, przecież nikt z nas nie będzie Cie kajdankami do łóżka przypinał żebyś tego nie robił o0
- Konig
- Świeżak
kargul jestes bardzo zabawny a przy tym pokazujesz wszstkim ze nie masz pojecia i robisz z siebie ,,mlodego gniewnego,, 6 lat na 50 bo bylem za mlody zeby zrobic prawko, teraz juz je mam i mam tez inne moto...po drugie, jezdze ze swoja dziewczyna i nie mogo popelnic bledow bo jestem odpowiedzialny za jej zycie...wiec gdy bede umial jezdzic lepiej zmienie moto na inne...z tego co piszesz wnioskuje rowniez ze jestes muzynem z duuzym f....zazdroszcze ci i juz wiem czym jest spowodowane moje zachowanie i rozumiem tez, ze nalezysz do tej duzej czesci spoleczenstwa co mysli... jak sie ciesze ze ja do nich nie naleze...

-
Kula07 - Stały bywalec
Kula07 napisał(a):kargul jestes bardzo zabawny a przy tym pokazujesz wszstkim ze nie masz pojecia i robisz z siebie ,,mlodego gniewnego,, 6 lat na 50 bo bylem za mlody zeby zrobic prawko, teraz juz je mam i mam tez inne moto...po drugie, jezdze ze swoja dziewczyna i nie mogo popelnic bledow bo jestem odpowiedzialny za jej zycie...wiec gdy bede umial jezdzic lepiej zmienie moto na inne...z tego co piszesz wnioskuje rowniez ze jestes muzynem z duuzym f....zazdroszcze ci i juz wiem czym jest spowodowane moje zachowanie i rozumiem tez, ze nalezysz do tej duzej czesci spoleczenstwa co mysli... jak sie ciesze ze ja do nich nie naleze...
Oczym niemam pojęcia

Młodego gniewnego robiłem z siebie jak ty po nocach śniłeś o simsonie.To sobie pożartowałem teraz na poważnie.
Wcześniej pisałeś,że jeździłś 6lat bo chciałeś się dobrze przygotować,a teraz że nie miałeś prawka.I chwała Tobie za to,że nie zrobiłeś jak co niektórzy "młodzi gniewni"i nie zapier...bez prawka na cebrze.Te 6 lat nie zrobi z Ciebie rossiego mój drogi kolego.Janusz Kulig mistrz kierownicy nieżyje nie ze swojego a z czyjegoś błędu

Mam tylko małe pytanie skąd będziesz wiedział że masz już opanowane 125ccm.Zmienisz moto na większe i na piewszych kilometrach wyskoczy Ci dzik z krzaków Ty w niego i co wrócisz do 125

Nie każdy litr ma 170km.Jeździłem hornetem a teraz o połowe słabszym za to z większą pojemnością transalpem.
Nie czuj się urażony moją wypowiedzią.Nie chciałem Ci w żaden sposób urazić bądź atakować.Oby każdy myślał tak jak ty.To jest tzw.FORUM na którym każdy może napisać swoje zdanie,ale nie każdy może się z nim zgadzać.
ps.Zwiedziłem troche afryki i z przykrością stwierdzam że takiego dużego nie mam,ale też nie narzekam,
A z grupą myślących,to staram się jak moge,niestety jeszcze nie zawsze wychodzi w 100%
pozdrawiam
-
kargul - Świeżak
wiesz nawet juz mi sie nie chce z toba dyskutowac,bo nasza rozmowa nie skonczy sie zadnym kompromisem...bedziemy tak w nieskonczonosc wymieniac swoje racje...wiec lepiej zakonczmy spor
tak apropo, po nocach nie snilem o simsonie bo od razu go kupile...nie uwazam sie za rossiego po prostu chce do minimum wyeliminowac SWOJE bledy a to juz polowa sukcesu w "walce o przetrwanie" na naszych drogach...a bogaty nie jestem po prostu oszczedzam i pracuje... juz koniec sporu, bo jest on bez sensu i tylko OT sie zrobil.
powodzenia i mam nadzieje,ze sie kiedys spotkamy i porozmawiamy na spokojnie

tak apropo, po nocach nie snilem o simsonie bo od razu go kupile...nie uwazam sie za rossiego po prostu chce do minimum wyeliminowac SWOJE bledy a to juz polowa sukcesu w "walce o przetrwanie" na naszych drogach...a bogaty nie jestem po prostu oszczedzam i pracuje... juz koniec sporu, bo jest on bez sensu i tylko OT sie zrobil.
powodzenia i mam nadzieje,ze sie kiedys spotkamy i porozmawiamy na spokojnie

-
Kula07 - Stały bywalec