Plastiki odchodzące od baku w Cbr F4i
• Strona 1 z 1
Plastiki odchodzące od baku w Cbr F4i
Mam takie pytanko do posiadaczy F4i . Ostatnio chodzi mi po głowie ta honda .Wszystko pięknie , ale nie podoba mi się jedna rzecz. Plastiki odchodzące od baku . Są jakieś dziwne... Dzisiaj siedziałem w komisie na takiej CBRce i tragedia ,duża przerwa między tymi plastikami, w dodatku bardzo się ruszają .
Czy Wy też tak macie ?Da się to jakość elegancko przymocować do baku ? Jest to w ogóle czymś przymocowane do baku ?
Przykładowa fotka
Czy Wy też tak macie ?Da się to jakość elegancko przymocować do baku ? Jest to w ogóle czymś przymocowane do baku ?
Przykładowa fotka
- Załączniki
-
- p1010514kw3.jpg (51.21 KiB) Przeglądane 2450 razy
CBR 600F 2001 | http://images37.fotosik.pl/265/e87d623e086c6f20med.png
-
jordan23 - Stały bywalec
W mojej te plastiki przylegają do baku i ledwo szpilkę by się tam dało wsadzić
domyślam się że albo ktoś tego nie dokręcił albo coś z tą cebrą jest nie halo. Chociaż nie potrafię wymyślić dlaczego niby ktoś by miał to tak zostawić więc bardziej wydaje mi się że jest jakiś problem ;P

-
Rocca - Świeżak
Pod spodem powinny byc kolki wychodzace z tych plastikow i wchodzace gdzies tam pod bakiem w odpowiednie otwory.
Moze oba te plastiki maja urwane te kolki no i nie ma ich co trzymac.
Zdemontuj je i zobacz jak to wtglada od spodu, niestety zeby to zrobic musisz sciagnac boczne owiewki :/
Byleby ostroznie bo te szare plastiki maja wredny sposob montowania, lepjej zebys nic nie pourywal.
Moze oba te plastiki maja urwane te kolki no i nie ma ich co trzymac.
Zdemontuj je i zobacz jak to wtglada od spodu, niestety zeby to zrobic musisz sciagnac boczne owiewki :/
Byleby ostroznie bo te szare plastiki maja wredny sposob montowania, lepjej zebys nic nie pourywal.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
Sprawdz dokladnie to o czym pisze Kris2K u mnie rzeczywiscie jest delikatna szpara ale nie dluza, no i wszystkie plastiki trzymaja sie bardzo sztywno, wiec jest to albo kwestia niedokreconych srubek(2 szt.) albo tak jak pisal kolega sa pourywane kolki mocujace, poza tym sa jeszcze dwa punkty z chaczykami ktore tez musze wejsc w odpowiednie miejsce (polaczenie tego plastiku z boczna owiewka) podejrzewam ze ktos to zle poskladal ...pozdro
- PAJĄK1984
- Świeżak
Acha rozumiem . Po prostu widzę po aukcjach takie szpary i mnie to denerwuje . W dodatku byłem w komisie i przeraziłem się . Czyli przy zadbanych maszynach coś takiego nie powinno się zdarzyć tak ? Coś mnie kusi ta honda zamiast Sv 650s :]
-
jordan23 - Stały bywalec
moze poprostu ktos sciagal plastiki aby zajrzec jak sprawa wyglada pod nimi i nieumiejetnie dopasowal. nie ma co od razu szpeja przekreslac. podjedz, zdemontuj plastiki i sie okaze czy sa tylko zle dopasowane czy jest cos gorszego. narazie sie nie nastawiaj zle bo to moze byc naprawde dobry sprzet tylko ktos zle umocowal plastiki.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Ścigacz.pl
wg. foto oba sa rownomiernie niespasowane, jakby moto mialo glebe na jedna strone to zapewne z jednej strony by dolegal a z drugiej by odstawal... no ale to kwestia sprawdzenia mocowan, moze to tylko kwestia nieumiejetnego montazu albo gleby (na obie strony
),
trzeba sprawdzic na spokojnie

trzeba sprawdzic na spokojnie
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Ścigacz.pl
-
pablomotors - Świeżak
Sądzę moi koledzy znawcy że pic polega na źle zespawanym stelażu. jak stelaż jest krzywy choć o 1mm to już później zakładając czaszkę lampę boki nic do siebie nie pasuje, mało tego ciągnie owiewki i później pękają. Jak jest stelaż prosty nie da się źle dopasować plastików wszystko wchodzi na swoje miejsce i później zatrzaskuje się kołkami... weź kolego skręć kierownicę w jedną stronę na max i zobacz jak wygląda stelaż czy nie widać spawów tu gdzie nie widzisz pojeździj palcem czy nie ma spawu zresztą po samym lakierze stelaża można czasem stwierdzić czy był malowany czy nie. od razu sprawdź ograniczniki na główce.... pozdro 

-
YZF R1 - Moderator
Dzięki za odpowiedzi. Tzn teraz jeszcze nie kupuje ale poważnie o niej myślę , tylko drażnią mnie te plastiki a jeśli będę kupował to muszę mieć wszystko na miejscu. Nie lubię jak coś jest niedopasowane Wink
Koledzy, że tak zapytam, czy f4i sport ,z dzieloną kanapą ma możliwość przyczepienia uchwytów dla plecaczka ? Nie siedzi mi cała kanapa, tył jest za masywny ,przynajmniej dla mnie . Sport już jest odchudzony ładnie ...
Koledzy, że tak zapytam, czy f4i sport ,z dzieloną kanapą ma możliwość przyczepienia uchwytów dla plecaczka ? Nie siedzi mi cała kanapa, tył jest za masywny ,przynajmniej dla mnie . Sport już jest odchudzony ładnie ...
-
jordan23 - Stały bywalec
ja chciałem się wypowiedziec odnośnie tych plastików- otóż tam są dwa bolce, które wchodzą w gumowe uszczelki
możliwe ,że poprostu nie sa one odpowiednio dociśnięte
to jak chcesz czasem moto wykorzystać do turystyki to może wersja F? f-sport jak sama nazwa wskazuje jest bardziej "sportowy"(chyba tylko z wyglądu
), bo tu sie zgodzę z Gabrielem, że R6 jest bezkonkurencyjna w tym starciu z Honda
możliwe ,że poprostu nie sa one odpowiednio dociśnięte
to jak chcesz czasem moto wykorzystać do turystyki to może wersja F? f-sport jak sama nazwa wskazuje jest bardziej "sportowy"(chyba tylko z wyglądu

http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1