Co jest trudniejsze? Stoppie czy wheelie?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co jest trudniejsze? Stoppie czy wheelie?
wykonujac to sportowym motocyklem, np. honda cbr600
-
KawiarzErPiontacz - Świeżak
jak sie uczysz to i jedno i drugie wydaje sie niemozliwe...z czasem okazuje sie jednak, ze grawitacja nie istnieje...
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Dużo trudniejsze jest stoppie, przecież to oczywiste. Przejedź 10 metrów na kole(tylnim), a zrób 10 metrów stoppie. Dla upartych zamiast 10 metrów wstaw 50 ciekawe ile osób z forum zrobi takie stoppie!
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
z tego co się orientuje, stoppie to tylko podniesienie kufra moto np. dojeżdżając do świateł, a jazda na przednim kole np.10 metrów to endo....i oczywiście endo jest dużo trudniejsze niż wheelieTraperoso napisał(a):Dużo trudniejsze jest stoppie, przecież to oczywiste. Przejedź 10 metrów na kole(tylnim), a zrób 10 metrów stoppie. Dla upartych zamiast 10 metrów wstaw 50 ciekawe ile osób z forum zrobi takie stoppie!
P.S mogłem sie pomylić ale nie wydaje mi sie.......
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Hmmm....moze i tak jest, do tej pory myslalem ze endo i stoopie to to samo, wsumie z mojego skromnego doswiadczenia latwiej mi zrobic stoopie na kiblu, a jazda na tylnim kole na 50 ccm to troche przyrost formy nad trescia, zobaczymy jak bedzie jakos przed sylwkiem udezam po tcata
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat
-
Taser - Bywalec
@ Up
Zdziwiłbyś się... Chodzi mi o stare dobre 50'tki, np. Simson s51. Śmigam bez większych problemów na gumie, strzał ze sprzęgła i lecę. Siadam na końcu kanapy, staram się utrzymać równowagę i tyle filozofii.
Stoppie jest niewykonalne w moim przypadku z powodu 'braku' przedniego hamulca. Jest za słaby jednym słowem.
Moim zdaniem samo podniesienie 'pupy' do góry nie jest trudną ewolucją, ale jak ktoś wyżej wspomniał przejechanie x metrów na przednim kole i x metrów na tylnym kole to spora różnica, w tym przypadku stoppie trudniejsze.
Zdziwiłbyś się... Chodzi mi o stare dobre 50'tki, np. Simson s51. Śmigam bez większych problemów na gumie, strzał ze sprzęgła i lecę. Siadam na końcu kanapy, staram się utrzymać równowagę i tyle filozofii.
Stoppie jest niewykonalne w moim przypadku z powodu 'braku' przedniego hamulca. Jest za słaby jednym słowem.
Moim zdaniem samo podniesienie 'pupy' do góry nie jest trudną ewolucją, ale jak ktoś wyżej wspomniał przejechanie x metrów na przednim kole i x metrów na tylnym kole to spora różnica, w tym przypadku stoppie trudniejsze.
Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
-
Kvj - Świeżak
samo zatrzymanie sie z podniesienem tylu jest latwiejsze niz gumowanie, ale walenie 200m na przodzie jak raptowny to cos jak cyrkle na wheelie... takze... zalezy jaki skill.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
motoman napisał(a):samo zatrzymanie sie z podniesienem tylu jest latwiejsze niz gumowanie, ale walenie 200m na przodzie jak raptowny to cos jak cyrkle na wheelie... takze... zalezy jaki skill.
i sprzęt
AGAINST SLOW
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Skill to podstawa ;x. Motocykl to daje Ci tylko moc. Jak ją wykorzystasz zależy tylko od Ciebie. Na mojej przedniej bębnówce można tylko pomarzyć o stoppie :<.
-
Kvj - Świeżak
również sądzę ze endo jest trudniejsze od wheelie choć stuntem sie nie interesuje zupełnie... ale chyba najtrudniejsze jest pozamykać gume bo tu szarpnięcie manetką lub wciśnięcie klamki hamulca i podniesienie du.pska nic nie daje.....
-
YZF R1 - Moderator
Kvj napisał(a):@ Up
wszystko wpyte tylko ile simson waży - weź sie otrząśnij ... 50kg a ja mam 235kg i to nie podciągniesz do klaty bo utrzymuesz równowagę - tu nie ma że balans ciałem ...
-
cezare - VIP Åšcigacz.pl
@ Up
Simson waży 80kg, ale nie będę się czepiał szczegółów.
Chodziło mi o 50'tki. Nie mówiłem o dużych motocyklach.
Taser napisał, że jazda na gumie 50'tką to 'przyrost formy nad treścią', więc odpowiedziałem na jego twierdzenie.
Nie unoÅ› siÄ™.
Simson waży 80kg, ale nie będę się czepiał szczegółów.
Chodziło mi o 50'tki. Nie mówiłem o dużych motocyklach.
Taser napisał, że jazda na gumie 50'tką to 'przyrost formy nad treścią', więc odpowiedziałem na jego twierdzenie.
Nie unoÅ› siÄ™.
-
Kvj - Świeżak
to objrzyjcie sobie na youtubie szrot sqład lub szrot team już nie pamiętam zobaczycie jakimi oni maszynami stuntują zero mocy a jakie ewolucje niech sie wstydzą ci co stuntują cbrkami!!!!!
http://www.youtube.com/watch?v=vu-hcdDI ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=joAPxD4Y ... re=related
najbardziej podoba mi sie ostatnie ujęcie jak kolo na gumie po redlinach leci mistrz dla mnie hehe
najbardziej podoba mi sie ostatnie ujęcie jak kolo na gumie po redlinach leci mistrz dla mnie hehe
-
YZF R1 - Moderator
YZF R1 napisał(a):to objrzyjcie sobie na youtubie szrot sqład lub szrot team już nie pamiętam zobaczycie jakimi oni maszynami stuntują zero mocy a jakie ewolucje niech sie wstydzą ci co stuntują cbrkami!!!!!
mistrzostwo swiata ;D
- KOVAL
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości