[Suzuki] Suzuki SV650
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Widocznie masz długie nogi ? Bo ja mam 198 cm wzrostu i mi SV K5 leży idealnie. Polecam.<br><hr>zioomoKomentatorzy napisał(a):Szarpnolem sie zeby napisac tego posta by odradzic SV wszystkim o wzroscie powyzej 185cm ja mam 190 i pierwsze wrazenie jak na nim usiadlem to za nic nie moglem wygodnie ulozyc nog przy baku, poza tym jezdzi sie calkiem przyjemnie.<br><hr>Em<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wierzę, morda mi się cieszy, czekam na kasę. Niestety muszę jeszczę poczekać. ale żeby Kobieta to mówiła to coś niesamowitego.<br><hr>KSKomentatorzy napisał(a):Jestem szczęśliwą posiadaczką SV-ki. Świetny motor dla początkujących, ale z odwagąRewelacyjnie się zbiera jak na V-kę, od rzędówek też dużo nie odbiega, a przy mojej wadze 48 kg i wzroście 160 cm prawie lata
Uwierzcie mi, widok małej kobietki na dużym motorze i wystająca blond kita przykłówa wzrok prawie wszystkich mężczyzn, a przecież o to nam kobietom-motocyklistkom chodzi
<br><hr>Mała<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Sporo nie odstawi?Hah To włąsnie sv odstawia bandita,, na prędkość i przyspieszenie, spalanie, serwis itd..bandit to staaara konstrukcja<br><hr>gallKomentatorzy napisał(a):Witam. Jeżdżę na DR 350 z '90 bardzo fajny motocykl w teren,ale wychodzi na to,że częściej jeżdżę po ulicy... Więc teraz zastanawiam się nad kupnem Suzuki SV650 lub Bandit 600. Jak uważacie który model lepszy,bardziej ekonomiczny, mający służyć w krótkie trasy(dojazdy do szkoły ok. 40km),który ma mniejsze spalanie?<br><hr>Arek<br>Komentatorzy napisał(a):Mam SV-kę i na bandita bym jej nie zamieniłSV przede wszystkim mniej pali, przy ostrej jeździe ciężko jest przekroczyć 6l/100km. Bandit przy ostrej jeździe może dojść do 11l/100km, ale sv-ki mocno w tyle nie zostawi. SV rozpędza się szybko do 190km/h i później to już bujanie. Bandit jest ciut szybszy.<br><hr>pikus<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SV 650 S dla pasażera jest niewygodny, ale prawda jest taka, że dla pasażera sportowe motocykle nie są przeznaczone...Komentatorzy napisał(a):A jak sie jezdzi z pasazerem ?<br><hr>Lejek<br>
Dodatkowo:
- wyraźnie czuć mniejszą moc, gdy siedzi za tobą pasażer
- pasażer siedzi dosyć wysoko, więc wiatr na jego głowę działa mocno
- także przez powyższy minus, jazda przy małych prędkościach ok. 20/30 km/h z pasażerem ok. 60 kg wagi może stawać się męcząca/problematyczna dla kierowcy w zakrętach, aby lekko utrzymać maszynę. Da się z tym jeździć, trzeba trochę wprawy, aby nie przechylać się zbyt mocno w zakręcie przy wspomnianych 20 km/h np. w korku, parking.
Przejeździłem ten sezon na tym moto i szczerze polecam do miasta!
Jeżeli masz wybór rocznika 99-02' czy 03-07, to bierz ten w przedziale 2003 w wzwyż. Nowsza konstrukcja (aluminiowa rama), wygląd (bardziej agresywny) i rozwiązania w silniku (wtrysk).<br><hr>arwo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
wyczytałem ,że ten motocykl nie nadaje się na pierwszy gdyż tylne kolo ma zbyt częste uślizgi itd głównie na rondach i dużych łukach? to prawda czy śmiało brać i ogarnę to moto? aha plus rzeczywiście nieudolna redukcja w tym modelu jest taka niebezpieczna?<br><hr>Davis
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ty, słuchaj, daj mi numer telefonu do siebie, to Ci wyjaśnię o co tu chodziKomentatorzy napisał(a):wyczytałem ,że ten motocykl nie nadaje się na pierwszy gdyż tylne kolo ma zbyt częste uślizgi itd głównie na rondach i dużych łukach? to prawda czy śmiało brać i ogarnę to moto? aha plus rzeczywiście nieudolna redukcja w tym modelu jest taka niebezpieczna?<br><hr>Davis<br>

Każdy -> KAŻDY! motocykl będzie miał uślizg jak dodasz mu gazu jak wariat oraz może mieć uślizg jeżeli zredukujesz gaz bez przegazówki... Tu nie ma bata. Na Youtube są filmiki jak na tylnim kole jeżdżą na Harley'ach, a niby spokojniejszy motocykl... ||
Wierz mi, naprawdę nie ma uślizgów tylniego koła na rondach czy łukach, przecież nie dało by na tym jeździć i ludzie by tego nie kupowali, a przecież to był topowy model Suzuki jeśli chodzi o sprzedaż w '99 i '03. ||
To jest mój pierwszy motocykl w życiu, świeżo po zrobieniu prawa jazdy kat. A (kat. B mam już 5 lat) i w zupełności to moto jest wystarczające i do ogarnięcia przez świeżaka, pod jednym warunkiem -> JEŻELI MASZ ROZUM W GŁOWIE !!! Twierdzę, że ok. 1/4 wśród młodych motocyklistów nie powinna jeździć na moto, bo widzę co wyprawiają. Sam mam 25 lat i ośmiu znajomych na ścigach.
Więc nie pałuj na prostych, tylko ćwicz zakręty i hamowanie awaryjne, a nabierzesz szacunku do jazdy na motocyklach (wiem to po sobie). || PS. Bardzo polecam SV'kę, ponieważ rewelacyjnie się prowadzi w mieście (korki), trasa (chociaż to trochę mniej) jak i jazda po torze w zakrętach (świetnie się składa). Wierz mi, nie pożałujesz. Zapraszam na nasze forum: <a href="http://www.sv650.fora.pl" target="blank" class="link">www.sv650.fora.pl</a>

<br><hr>arwo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
bierz ja tez kupilem to na pierwsze moto przedtem tylko wsk i komary. ale oczywiiscie z rozwaga odkrecac gaz<br><hr>biciuuKomentatorzy napisał(a):to dobry i latwy motor. prowadzic go musisz z glowa ale i tak nie ma nerwowych reakcji. musisz liczyc sie ze zlym oryginalnym ogumieniem i poczekac troszeczke by dopasowac sobie prace teleskopow i amortyzatora.na poczatku bedziesz mial problemy z nadgarstkami ale jak bedziesz wytrwaly to sie przyzwyczaisz. p.s. to nie skuter nie uzywaj tylnego hamulca!<br><hr>tommy<br>Komentatorzy napisał(a):Siemasz. A powiedz mi jak bardzo SV 650 to kiepski pomysl na 1 Moto ;D ? pytam zupelnie powaznie a widze ze wiesz co piszesz. mam 28 lat dopiero zdalem prawko A. doswiadczenia z motorami tez niewiele ... ale korci mnie na 1 moto cos takiego wlasnie sw okolicy pol litra silnika<br><hr>...<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja w tym roku zrobiłem prawko, praktycznie w ogóle nie jeździłem na moto przedtem.Komentatorzy napisał(a):to dobry i latwy motor. prowadzic go musisz z glowa ale i tak nie ma nerwowych reakcji. musisz liczyc sie ze zlym oryginalnym ogumieniem i poczekac troszeczke by dopasowac sobie prace teleskopow i amortyzatora.na poczatku bedziesz mial problemy z nadgarstkami ale jak bedziesz wytrwaly to sie przyzwyczaisz. p.s. to nie skuter nie uzywaj tylnego hamulca!<br><hr>tommy<br>Komentatorzy napisał(a):Siemasz. A powiedz mi jak bardzo SV 650 to kiepski pomysl na 1 Moto ;D ? pytam zupelnie powaznie a widze ze wiesz co piszesz. mam 28 lat dopiero zdalem prawko A. doswiadczenia z motorami tez niewiele ... ale korci mnie na 1 moto cos takiego wlasnie sw okolicy pol litra silnika<br><hr>...<br>
Podstawowa zasada: JEŹDZIJ Z GŁOWĄ, bo inaczej to nawet samochodem się rozpier*

Polecam!<br><hr>arwo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
szukam papieru do sv650s 2008r papier moze byc 2002/03/04idp.. i jak by co gdzie znajduja sie nr ramy?? tylko na przodzie przy widelkach??<br><hr>malina
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Hehe, szemrane moto, że dokumentów nie ma? <br><hr>XKomentatorzy napisał(a):szukam papieru do sv650s 2008r papier moze byc 2002/03/04idp.. i jak by co gdzie znajduja sie nr ramy?? tylko na przodzie przy widelkach??<br><hr>malina<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
taa ale kupione ze zlomu od zyskane przez POLICE i zezlomowane a ja mam wejscie na taki szrot.... i mam sztuk pare teraz szukam jakis rozbity bardzo.....<br><hr>robiKomentatorzy napisał(a):szukam papieru do sv650s 2008r papier moze byc 2002/03/04idp.. i jak by co gdzie znajduja sie nr ramy?? tylko na przodzie przy widelkach??<br><hr>malina<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kupilem sv 650s w nowej budzie 2 lata temu, to moj pierwszy i jak do tej pory jedyny motocykl, mam zamiar zmienic, na sv 1000s.. chyba nic nie trzeba dodawac, na poczatku ostroznie, ale mozna nauczyc sie na nim naprawde dobrze dobrze jezdzic i spokojnie puszczac gaz, bo mozna sobie strasznie ja*a poobijac
<br><hr>Maciek

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko o sv 650 <a href="http://www.svforum.pl" target="blank" class="link">www.svforum.pl</a><br><hr>YyveelKomentatorzy napisał(a):to ze obrotomierz leci pierwszy przy glebie to prawda .wiem bo przetestowalem.moj motor bedzie teraz na sprzedaz . za bardzo mi wszyscy truja ze sie zabijemam pytanko , jak by sie komus chcialo odpisac - co najlepiej uzyc do smarowania lancucha ?<br><hr>andrzej<br>
Komentatorzy napisał(a):do smarowania łancucha najlepszy jest smalec z borsuka hehe:) pozdrawiam<br><hr>POXi<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Wszystko na temat sv 650/1000 www.svforum.pl
- Yyveel
- Świeżak
rama,tylna lampa,dudniący silnik-tego nie ma zaden inny motocykl,poprostu wyróżnia sie z tłumu,ze świateł nadaza za mocniejszymi,sam jechalem za
dwoma f3 i trzymałem sie do 160 (a miałem jeszcze pasażerke),minus taki ze trzeba znalezc odpowiednia pozycje zeby nadgarstki nie bolaly,na szostym biegu przy predkosci 100km/h nie trzeba redukowac na czworke zeby wyprzedac(jak w rzedowce)noi zawsze skuteczniej bedzie hamowal bo juz odjecie gazu duzo pomaga.<br><hr>arosv
dwoma f3 i trzymałem sie do 160 (a miałem jeszcze pasażerke),minus taki ze trzeba znalezc odpowiednia pozycje zeby nadgarstki nie bolaly,na szostym biegu przy predkosci 100km/h nie trzeba redukowac na czworke zeby wyprzedac(jak w rzedowce)noi zawsze skuteczniej bedzie hamowal bo juz odjecie gazu duzo pomaga.<br><hr>arosv
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SPRZEDAM SUZUKI SV650S 200 ROK:
<a href="http://moto.allegro.pl/item1192234352_suzuki_sv_650_s_sv650s_2002_rok_jak_cbr_ninja.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://moto.allegro.pl/item1192234352_suzuki_sv_650_s_sv650s_2002_rok_jak_cbr_ninja.html</a><br><hr>DAVIS
<a href="http://moto.allegro.pl/item1192234352_suzuki_sv_650_s_sv650s_2002_rok_jak_cbr_ninja.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://moto.allegro.pl/item1192234352_suzuki_sv_650_s_sv650s_2002_rok_jak_cbr_ninja.html</a><br><hr>DAVIS
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a co myslicie o tym filmie?
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=V75raBvtLT4&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=V75raBvtLT4&feature=related</a><br><hr>poczatkujacy
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=V75raBvtLT4&feature=related" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.youtube.com/watch?v=V75raBvtLT4&feature=related</a><br><hr>poczatkujacy
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja ma 28 lat i nie mam prawka. Wcześniej jeżdziłem tylko na mini crosie 200 cm3 i na skuterze. Kupiłem Sv 650 s 2005 rok i ogarnołem ją bez problemu. Na początwk spokojna jazda po wieskich drogach a po przejechaniu 1300 km już pełna kontrola, max sppeed 210 i zero stresu. Tylko trzeba jeżdzić z głową. Taka prędkość oczywiście na pustej expresowej. Delikatne operacje sprzęgłem przy redukcji bo może zblokować tylne koło. Śmiało polecam.<br><hr>kukiKomentatorzy napisał(a):to dobry i latwy motor. prowadzic go musisz z glowa ale i tak nie ma nerwowych reakcji. musisz liczyc sie ze zlym oryginalnym ogumieniem i poczekac troszeczke by dopasowac sobie prace teleskopow i amortyzatora.na poczatku bedziesz mial problemy z nadgarstkami ale jak bedziesz wytrwaly to sie przyzwyczaisz. p.s. to nie skuter nie uzywaj tylnego hamulca!<br><hr>tommy<br>Komentatorzy napisał(a):Siemasz. A powiedz mi jak bardzo SV 650 to kiepski pomysl na 1 Moto ;D ? pytam zupelnie powaznie a widze ze wiesz co piszesz. mam 28 lat dopiero zdalem prawko A. doswiadczenia z motorami tez niewiele ... ale korci mnie na 1 moto cos takiego wlasnie sw okolicy pol litra silnika<br><hr>...<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam, posiadam sv 650s 2004r. Jest to moj pierwszy japonczyk i musze przyznac, że był to strzał w 10. Motocykl prowadzi się genialnie, z łatwością kładzie się na łuczkach i pomimo swej małej mocy nie odejdzie mu żadna 100 konna (i wiecej) 600ta (r6, zxr6, fazer). Za to na zakrętach ww. pozostają w tyle. Gorąco polecam, MOTOCYKL JEST GENIALNY!<br><hr>margin26
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl