Sklejenie plastiku, a jego ślad.
• Strona 1 z 1
Sklejenie plastiku, a jego ślad.
Witam.Mam problem, więc zwracam się do fachowego forum.A więc tak zacznijmy:
Wczoraj miałem mały wypadek nie duży poprostu się poślizgłem na trawie skuterem nic się nie stało oprócz małego pęknięcia plastiku koło podnózka.Skleiłem go cyjanopanem E do materiałów elastycznych, ale jest ślad po sklejeniu taka jak by rysa. Szpeci to strasznie wygląd, więc zwracam się tu do was jak można jeszcze poprawić wytrzymałośc tego pękniecia aby jeszcze raz nie pękło,a najważniejsze jak usunąc ślad klejenia??Pozdrawiam i z całego serca dziękuje za pomoc.
Wczoraj miałem mały wypadek nie duży poprostu się poślizgłem na trawie skuterem nic się nie stało oprócz małego pęknięcia plastiku koło podnózka.Skleiłem go cyjanopanem E do materiałów elastycznych, ale jest ślad po sklejeniu taka jak by rysa. Szpeci to strasznie wygląd, więc zwracam się tu do was jak można jeszcze poprawić wytrzymałośc tego pękniecia aby jeszcze raz nie pękło,a najważniejsze jak usunąc ślad klejenia??Pozdrawiam i z całego serca dziękuje za pomoc.
- Bartix65
- Świeżak
szkoda że to kleiłeś, ponieważ mogłeś "zespawać" plastik
ja to robiłęm tak: lutowanie i wzmocnienie drutami, wygładzenie pęknięcia i ew. rys i punktowe lakierowanie i śladu nie ma 

StrykeR (otwórz link)
-
DYWERSANT - Świeżak
Spawanie plastików takim samym materiałem z jakiego wykonany jest element oraz lakierowanie inaczej będzie zawsze ślad.
Tyle że po cyjanopanie spawanie będzie lekko utrudnione.
Tyle że po cyjanopanie spawanie będzie lekko utrudnione.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
cyjanopan może łatwo usunąć rozpuszczalnikiem. Ale wyczyść tylko krawędzie bo zmyjesz to razem z lakierem
- młody_CBR
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości