Honda CBR600 F4i. Mam problem
• Strona 1 z 1
Honda CBR600 F4i. Mam problem
Mam mały problem ponieważ w motocyklu zapaliła się czerwona kontrolka na zegarach i nie wiem co ona oznacza. Proszę o napisanie co to jest. Czy jest to coś poważnego czy nie
Dodaje zdjęcie. Z góry dziękuje.

- Załączniki
-
- 495729863_4.jpeg (17.86 KiB) PrzeglÄ…dane 8049 razy
- Michal2793
- Świeżak
niekoniecznie. dioda jest wskaźnikiem auto diagnostycznego systemu komputera w motocyklu, głownie związanego z wtryskiem paliwa (Fuel Injection). jakbyś wszedł w tryb serwisowy to zaczęłaby migać pokazując kod błędu. mam również z tym problem ale ogólnie nie robi mi to różnicy, tzn., jeździ z tym ze dioda jest denerwująca. musisz wejść w tryb serwisowy i się dowiesz w czym problem
- Peett
- Świeżak
nie wiem nie siedziałem za sterami F4 ale czy to nie jest przypadkiem kontrolka od oleju jak we wszystkich pojazdach silnikowych która świeci się na czerwowno ????

-
maatiaas - Świeżak
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Peett napisał(a):niekoniecznie. dioda jest wskaźnikiem auto diagnostycznego systemu komputera w motocyklu, głownie związanego z wtryskiem paliwa (Fuel Injection). jakbyś wszedł w tryb serwisowy to zaczęłaby migać pokazując kod błędu. mam również z tym problem ale ogólnie nie robi mi to różnicy, tzn., jeździ z tym ze dioda jest denerwująca. musisz wejść w tryb serwisowy i się dowiesz w czym problem
taaak, tylko ze to nie jest dioda FI.
A odpowiadajac na pierwotne pytanie, jesli dojdziesz do etapu uruchomienia silnika i lampka zgasnie, to nie jest to cos powaznego. Jesli nie zgasnie, to moze to byc cos powaznego. Polecam przeczytac manuala.
CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
Jest to lampka ciśnienia oleju, awarii układu wtryskowego (FI) i przegrzania silnika.
Pod lampką wyświetla się symbol tego z czym jest problem czyli Olej, FI lub temperatura.
Pod lampką wyświetla się symbol tego z czym jest problem czyli Olej, FI lub temperatura.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości