Problem z nowym skuterem Kymco People S 50 "awaria"
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Ale ty zapewne wiesz co i jak, a ja jestem całkowicie zielony dlatego wybrałem nowy sprzęcik, i też mógłbym kupić używany, gdybym tylko wiedział, że nie trafi mi się jakiś dobity złom, a często niestety tak bywa, zwłaszcza, jak się człowiek nie zna na maszynach, wiec chylę czoła, że udało Ci się znaleźć super maszynę, moze mój drugi sprzęt też będzie udany 

- baraqs
- Świeżak
Za 6000zł kupisz prawie nowy używany piździk. Roczny lub dwuletni. I taki raczej nie będzie się za specjalnie psuł, chyba, że spadł z mostu lub wiaduktu, utopił się albo Talibowie go użyli jako pułapki.
Więcej entuzjazmu
Więcej entuzjazmu

-
Sebek_VT125 - Świeżak
SHVAYA nowka peugeot vivacity stoi jakies 6000zl, wiec nic nie mow Wink a takiego peopla to robi w 2 osoby ;P
Mylisz sprzęt ja kupiłem typowo turystyczny, gdybym chciał "zerżnąć" twojego PEUGEOT VIVACITY to bym kupił Kymco Super 9

Druga sprawa to wątpię, abyś kiedykolwiek siedział na tym People, a już nie mówię o tym, że aby porównać to trzeba się na nim przejechać.
PEUGEOT VIVACITY ma koła 12 i 13 calowe, wyglądałbym na nim jak dupek zza krzaka przy wzroście 182cm i 33latach na karku, po co mi takie badziewie?
Mam sprzęt długi na 2 metry na kołach 16", a do ścigania kupiłbym sobie jakiś pojazd o większej pojemności, i tego PEUGEOT VIVACITY, nie ma o czym mówić.
Potrzebuję sprzętu na dojazdy do pracy, i czasami przewieźć własne dzieci, jeszcze kilka lat temu ludzie rozdziawiali japy patrząc na jakikolwiek skuter, a teraz proszę, jacy to wszyscy przemądrzali, bogaci, znawcy itp.
Gdyby Kymco to było takie badziewie, to nikt by ich nie kupował, dziwne tylko jest to, że rynek Niemiecki zalany jest skuterami tej marki, a wydaje mi się, że do Niemiec to nam daleko

http://baraqs.fotosik.pl/albumy/552776.html (otwórz link)
Na takie drogi Peugeot z takimi kołami?!!
- baraqs
- Świeżak
wiem ze nowka jest brzydka ale nowy to nowy... i peugeot
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M990436
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M990436

Peugeot Vivacity -> '06 Kawasaki Ninja 250

-
SHVAYA - Bywalec
Ja nie mam zaufania do Pugeota, wolałbym Japończyka, zresztą pociągają mnie tylko wyroby Japońskie, więc moim drugim pojazdem będzie coś z tego kraju, a marka jak marka, wszędzie trafiają się buble.
Ludzie dajcie mi wytchnąć,m jeszcze na nim dobrze nie pojeździłem, a jż wszyscy na mnie naskakują, że rzęch itp..
Dajcie mi trochę czasu samemu się przekonać o jego zaletach i wadach.
A jak z tymi oponami odpowie mi ktoÅ› na moje poprzednie pytanie?
Ludzie dajcie mi wytchnąć,m jeszcze na nim dobrze nie pojeździłem, a jż wszyscy na mnie naskakują, że rzęch itp..
Dajcie mi trochę czasu samemu się przekonać o jego zaletach i wadach.

A jak z tymi oponami odpowie mi ktoÅ› na moje poprzednie pytanie?
- baraqs
- Świeżak
Włąśnie wróciłem z serwisu, okazało się, że POM Augustów (tam kupiłem skuter) nie dość, że nie usunęli 2 blokad w tym jednej z tłumika, to jeszcze założyli mniejszą dyszę do gaźnika 75 a teraz serwis założył mi 85.
SKUTER PĘDZI JA BURZA!!!
Zostawiałem samochody w tyle, a ręce mało mi nie odmarzły w takiej temperaturze, i przy takiej szybkości.
75km/h po zdjęciu blokad, bez żadnego tuningu, jest idealnie
Białostocki serwis Kymco postarał się, ale ta przyjemność kosztowała mnie 100zł, bo to nie była awaria a poprawianie spartaczonej rzeczy przez POM Augustów.
SKUTER PĘDZI JA BURZA!!!
Zostawiałem samochody w tyle, a ręce mało mi nie odmarzły w takiej temperaturze, i przy takiej szybkości.
75km/h po zdjęciu blokad, bez żadnego tuningu, jest idealnie
Białostocki serwis Kymco postarał się, ale ta przyjemność kosztowała mnie 100zł, bo to nie była awaria a poprawianie spartaczonej rzeczy przez POM Augustów.
- baraqs
- Świeżak
To i tak duzo cie nie skasowali,nawet powiedziałbym,ze tanio ci to wyszło 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Ja bym Ci to zrobił za połowę tej sumy albo i mniej
Opony mogę z czystym sumieniem polecić do motoroweru bo miałem takie Heidenauki w SM i jeździło się nieźle po asfalcie jak i po lekkim terenie.

Opony mogę z czystym sumieniem polecić do motoroweru bo miałem takie Heidenauki w SM i jeździło się nieźle po asfalcie jak i po lekkim terenie.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
No chcieli wziąć więcej, ale wcześniej zadzwoniłem do nich i zapytałem się, czy wyroie w 100zł, chyba pomyśleli, że tylko tyle mam, ale 20zł extra im obiecałem, za dobrze przeprowadzoną robotę, i dogłębne wytłumaczenie gdzie leżał błąd.
Standardowo w moim skuterze jest dysza 80, a ci debile z POM zmienili ją na jeszcze mniejszą 75, serwisant w Białym śmiał się z ich głupoty, i powiedział, że albo zgubili oryginał i dlatego wcisnęli do motoru tą, albo robił to ktoś niespełna rozumu.
Najważniejsze, że wyszło Ok, jestem zadowolony, a za opinię na temat opon też dziękuję
Temat do zamknięcia
Standardowo w moim skuterze jest dysza 80, a ci debile z POM zmienili ją na jeszcze mniejszą 75, serwisant w Białym śmiał się z ich głupoty, i powiedział, że albo zgubili oryginał i dlatego wcisnęli do motoru tą, albo robił to ktoś niespełna rozumu.
Najważniejsze, że wyszło Ok, jestem zadowolony, a za opinię na temat opon też dziękuję
Temat do zamknięcia
- baraqs
- Świeżak
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości