derbi senda strasznie wolna?
• Strona 2 z 2 • 1, 2
wikples napisał(a):Ja w instrukcji do swojej Gilery SMT (nicasil) miałem, że 500km ;] więc to wiem, z resztą rozmawiałem dosyc długo z mechanikiem na temat docierania. Co ja będę mówił ja docieram do 500, bo tak mówią książki i bardziej doświadczeni i uczeni, a jak ktoś dociera to mi wisi. Same pierścienie się 100km dociera.
moją książką serwisową był Fenek,Landrys i Senekkorzenek
i jak docierałem to za ich radą i było, jest wszystko ok po 100km
pierwsze 20km z predkosciÄ… 20 do 40 a pozniej co 5 wiecej az do predkosci 50km przy 100km
zresztą po tych paru km było czuc roznicę ze lepiej idzie, i się wkręca
ja zrobilem 150 dla swietego spokoju i maszina śmiga jak trzeba ;d
500km powiadasz... crossy też mają nicasile może troszke inne ale to również alumanium, tam styka 1 do 2 baków i śmigasz
no ale nie bd sie kłócił książka serwisowa jest jak biblia ;d czytasz ale nie zawsze rozumiesz ;p ;d
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Mnie o docieranie chyba nigdy nie pytałeś?
Albo pamięć już nie ta
Nicasil ma skrócony czas docierania a w manualu są te liczby trochę wyolbrzymione bo nawet producenci zamienników lub tuningowych kitów cylinder + tłok podają 250km. W przypadku samego tłoka lub pierścieni jest to ok 100km. Oczywiście ta wartość 500km nie jest zła bo lepiej więcej ostrożności na starcie niż później zgrzytać zębami.

Nicasil ma skrócony czas docierania a w manualu są te liczby trochę wyolbrzymione bo nawet producenci zamienników lub tuningowych kitów cylinder + tłok podają 250km. W przypadku samego tłoka lub pierścieni jest to ok 100km. Oczywiście ta wartość 500km nie jest zła bo lepiej więcej ostrożności na starcie niż później zgrzytać zębami.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
ojj pytałem pytałem.. jakos w styczniu ;d albo na początku lutego tego roku;d zakładałem tematy o sendzie ;p;d i się pytałem co i jak 

-
Bostorn - Moderator
jak już to mógł pęknąć pierścionek i nie miał by tej mocy ani kompresji , albo przytarł się cylek
czort go wie.. nie sprawdzisz nie będziesz wiedział
czort go wie.. nie sprawdzisz nie będziesz wiedział
-
Bostorn - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości