Zobacz wątek - Kawasaki ZZR1400 opinie na temat motocykla
NAS Analytics TAG

Kawasaki ZZR1400 opinie na temat motocykla

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez cezare » 4/12/2008, 11:59

bo sami nei UMIOM ;) a ja też sie boje uczyć na wyniunianym swoim ukochanym sprzęciku bo jak bym miał wyglebić i go polamać - to bym sie ciął. ;//////

ale gdyby był ośrodek z ich sprzęcikami do demoli - chętnie bym zapłacił żeby się podszkolić.
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 4/12/2008, 12:18

dr.artur napisał(a):yxf zminil moto czy se drugie kupil?

ani to ani to....
YZF R1
Moderator

Postprzez spazz » 4/12/2008, 14:06

1400 jest brzydka masakrycznie i tyle moge sie wypowiedziec. jakbym mial wybiertac to a hajka to biore suzuki
spazz
VIP Ścigacz.pl

Postprzez falconiforme » 4/12/2008, 14:38

14-ka brzydal, ale chyba nic więcej.

A co do lekkich motocykli i ich manewrowości:
http://www.youtube.com/watch?v=99KKx7cB ... re=related

Edit:
http://www.youtube.com/watch?v=0nrMQ3QwyPo
Ostatnio edytowano 4/12/2008, 15:39 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cezare » 4/12/2008, 15:36

to fotomontaż abo gmole z kółkami - no bez chec ... :(

ja wprawdzie słyszałem o koleżkach co na goldwingu 8'ke kręcą, ale wsyd mi się było ośmieszyć takim textem ;( a tu ? czary ...
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MadboY » 4/12/2008, 17:31

falconiforme napisał(a):14-ka brzydal, ale chyba nic więcej.

Wszystko fajnie, ale to jest tzw. "niemiecka technika" - czyli technika manewrow przy bardzo malych szybkosciach. Wgniatanie moto pod siebie. Bez przeciwskretu.

ZZR1400 jak Hayka, sprzet do palowania na prostych i tyle. Jak kogos to kreci to niech bierze.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez _OUTLAW_ » 4/12/2008, 18:45

spazz napisał(a):1400 jest brzydka masakrycznie i tyle moge sie wypowiedziec. jakbym mial wybiertac to a hajka to biore suzuki

hayka duzo ładniejsza, 1400 taka dziadkowa jest :)
Nie karmić trolla ;]
_OUTLAW_
MEGA TROLL

Postprzez cezare » 4/12/2008, 18:54

MadboY napisał(a):
falconiforme napisał(a):14-ka brzydal, ale chyba nic więcej.

Wszystko fajnie, ale to jest tzw. "niemiecka technika" - czyli technika manewrow przy bardzo malych szybkosciach. Wgniatanie moto pod siebie. Bez przeciwskretu.

ZZR1400 jak Hayka, sprzet do palowania na prostych i tyle. Jak kogos to kreci to niech bierze.

pitolisz - patrz i płacz... lecą w szyku 1) busa2) repsol 3) r1
http://www.youtube.com/watch?v=gb6idiKjod8

dyletancie, strasznie nie cieszy mnie taka opinia że hayka to tylko proste ... bo to guzik prawda, cornering on big bikes to zupełnie inna faza i woadomo że na tor hayka jest za długa - ale gdzie jest tor ? tu jest ulica, i na szosę nie ma bata że się nie nadaje ... łyka winkle jak każdy .. a vmax 340km/h na mnie akurat robi wrażenie bo jest poza zasięgiem normalnych poruszających się po drogach obiektów w tej cenie.

tak od serca ... ma koszmarną dupę, ma przebrzydki przód jak dla mnie i ogólnie wygląda jak stolec ... ale co mnie to obchodzi kiedy przyjemnosć z jazdy wyśmienita... jak jadę ni przodu ni dupy nie widzę.. a z plecaczkiem jest po prostu extra wymiataczem....i to wygodnym.
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez falconiforme » 4/12/2008, 20:58

Ściągnąłem sobie filmik kilkuset megabajtowy z e-mula "Fast bikes R1, Haja, ZZR 1100 oraz XX". Jego część jest nakręcona na górskich serpentynach, gdzie haja zostawiała power-slajdy na prawie każdym zakręcie po zwolnieniu do kilku km/h.

A to jeden z komentarzy narratora:
"I f you get more fun than this, we don't know how and we don't know ware."

A dla mnie jazda na wprost to tylko 30% z przyjemności jakie oferuje motocykl.
Ostatnio edytowano 5/12/2008, 08:27 przez falconiforme, łącznie edytowano 1 raz
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MadboY » 5/12/2008, 00:14

cezare - jazda na tym filmiku mnie nie rusza. Po prostu wyznaje zasade, ze jak ktos kupuje sporta - to na tor. A ze jezdzi sie tym po ulicach to efekt uboczny, acz przyjemny. I nie uwazam, ze wszyscy maja tak myslec. A jak sam zauwazyles Hayka czy ZZR nie byly stworzone z mysla o torze. Sa do palowania po niemieckich autostradach. To takie choppery wsrod sportowych motocykli.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu ;)
MadboY
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cezare » 5/12/2008, 07:31

falconiforme napisał(a):Ściągnąłem sobie filmik kilkuset megabajtowy z e-mula "Fas bikes R1, Haja, ZZR 1100 oraz XX". Jego część jest nakręcona na górskich serpentynach, gdzie haja zostawiała power-slajdy na prawie każdym zakręcie po zwolnieniu do kilku km/h.

A to jeden z komentarzy narratora:
"I f you get more fun than this, we don't know how and we don't know ware."

A dla mnie jazda na wprost to tylko 30% z przyjemności jakie oferuje motocykl.

muszę to też zciągnąć, ja znów znam kase z Krk. z życia wzięty kiedy niedoświadczony koleżka po roku na hayce pojechał z właścicielami jednej z firm motocyklowych na serpentyny na słowację, oni wprawni jeźcy nie mogli mu odejść... więc zamienili się miejscami i chłopak prowadził... i ich zgubił.. sprawa głośna się stała bo ów młodzian hayke rozwalił dnia następnego z samego rana na jednym z pierwszych winkli..

MadboY napisał(a):cezare - jazda na tym filmiku mnie nie rusza. Po prostu wyznaje zasade, ze jak ktos kupuje sporta - to na tor. A ze jezdzi sie tym po ulicach to efekt uboczny, acz przyjemny. I nie uwazam, ze wszyscy maja tak myslec. A jak sam zauwazyles Hayka czy ZZR nie byly stworzone z mysla o torze. Sa do palowania po niemieckich autostradach. To takie choppery wsrod sportowych motocykli.
i teraz Twoja wypowiedź podoba mi się bardzo ;) dziękuję MadBoy. teraz Cię rozumiem ;) poprzsedniego posta nijak nie zrozumiałem.

thx
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Wombat » 5/12/2008, 07:57

Można i tak, ale można też z drugiej strony patrzeć; po kie licho kupie maszynę na tor jak 99% czasu spędzam na mieście i w trasie.... Zawodnikiem SBK już raczej nie zostanę nie ma co się heh łudzić a pojeździć sobie lubię.... Jak zwykle kwestia oczekiwań... i gustów. A do tych sytuacji i tych winkli z jakimi przychodzi mi się zmierzyć na drodze... maszyna ZZR wystarczy z naddatkiem. Naprawdę... Nie można powiedzieć że czegoś nie da się nią zrobić bo zawsze znajdzie się driver jakiś, który wyprowadzi nas z błędu... choć prawda jak zawsze jest taka... że do niektórych zastosowań są motocykle które nadają się bardziej. Nie wjadę ZZR w błotnisty teren.... A na torze pewnie dostanę cięgi od VTR... Choć gdyby mi dano VTR i dobremu driverowi ZZR to i tak dostane cięgi.... czemu? bo żebym nie wiem jakim kozakiem był to i tak znajdą się lepsi. proste. To właśnie dotarło do mnie jak zobaczyłem "wciskającego pod siebie techniką niemiecką" małego, nie sięgającego ziemi Japończyka na ST1100.... Od tej pory jestem zwolennikiem kupowania takiego motocykla - jaki mi się po prostu podoba... a nie najlepszego możliwego rodem z wyścigów...

Mnie te manewry przy niskiej prędkości strasznie kręcą bo to najsłabszy element mojej "techniki" hehe. Jak ktoś uważa że opanował to spoko :D ....
czas na drugie moto.. ba ja mojego sprzęta też żałuje żeby wyglebić nim na pachołku.... choć w tym sezonie już podjąłem próby i nawet nawet, zaczyna coś wychodzić :d.... Wracając do toru - fajna rzecz... ale ile mamy takich miejsc gdzie można tak polatać w Polsce? A plac manewrowy, czy jakiś kawał asfaltu raczej częściej się znajdzie na takie wygłupy jak na tych filmikach... i myślę że większe kozactwo właśnie tak jeździć... niż walić w winklach po garach....

Outlaw; sam jesteś dziadkowy. Jeszcze bana w tym miesiącu nie dostałeś? dziwne.... :lol:
Take this life I'm right here, stay a while and breath me in....... ZRXs
Wombat
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 5/12/2008, 13:23

dr.artur napisał(a):szkoda ze czegos takiego te durne zawszone i gburowate instruktory nauki jazdy nie ucza

Artur, do dr. z Ciebie zaden, moje ty dziecko neostrady, zanim cos poklepiesz po tastaturze to moze strzel baranka o sciane i pomysl co piszesz !

Dam Ci gratisowa rade. Zostan instruktorem, kup ZZR 1400 lub jej podobny i zacznij na niej uczyc jazdy. Twojej wypbrazni pozostawiam w ktorej minucie nauki jakis expert Twojego pokroju Ci ja rozwali.

Do nauki uzywa nie sprzedu o minimalnych wymaganiach / wymogach przepisow a nie na motocyklach z najwyzszej polki jezeli chodzi o moc.

To czy sa gburowaci to inna sprawa, czy sa zawszeni inna bajka, na ten temat wypowiadal sie nie bede bo w piety by Ci poszlo. Spojrze najpierw moze na siebie.

cezare napisał(a): bo sami nei UMIOM ;)

A Ty skad wiedziec ?

cezare napisał(a): a ja też sie boje uczyć na wyniunianym swoim ukochanym sprzęciku bo jak bym miał wyglebić i go polamać - to bym sie ciął.

To Ty uczysz jezdzic ? ? ? Czy boicz sie wsiasc i sie samemu uczyc ? Sorry, ze pytam, bo tak czytam i czytam i jakos zak cwano napisane, ze nic zrozumiec nie moge :mrgreen:

cezare napisał(a):ale gdyby był ośrodek z ich sprzęcikami do demoli - chętnie bym zapłacił żeby się podszkolić.

Jak wyzej, proponuje Ci takowy otworzyc i rozpoczac dzialalnosc gospodarcza. :mrgreen:

cezare napisał(a):
.. a vmax 340km/h na mnie akurat robi wrażenie

Powiedz mi jeszcze ktory motocykl rozwija seryjnie taka predkosc ? Bo poza dwoma ( zaden nie kosztuje mniej niz 140 000 dolarow ) jakos nie przychodzi mi do glowy :mrgreen:

P.S. teorie zajefajne, tylko jakos nie widze opisu wrazen z jazdy ta maszyna :mrgreen:

:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Flow » 5/12/2008, 13:33

Wombat napisał(a):.

Outlaw; sam jesteś dziadkowy. Jeszcze bana w tym miesiącu nie dostałeś? dziwne.... :lol:

Modzi maja swiateczny humor ;)

Rowniez popieram jak ty Wombat kupno motocykla ktory Ci sie podoba a nie zeby miec 25cc od kumpli ;)

apropo hajki i kawy 1400 osobiscie uwazam ze kawa jest duzo ladniejsza, jak ktos wczesniej napisal wyglada Matrixowo ;) ale wiadomo takie pojemnosci nie beda slicznymi filigranowymi motocyklami,on musi byc wielkim bydlakiem siła rzeczy,a wiadomo,jestesmy juz przyzwyczajeni do małych motocykli bo wszystko z 600cc i z 1000cc sie zmniejsza dlatego wiekszosci ludziom 1300 czy 1400 wydaja sie brzydkie i małolanserskie :)
rowniez zgadzam sie ze to maszyny do latania na autostradach,bo szerokosci sa małych aut ;) i w korkach to raczej nie bedzie zadnej roznicy bo i tak sie nie przecisnie,z "opowiesci" to slyszalem ze pewen ziomek pojehal na tor i mimo doswiadczenia kazdy go brał bo on nie mogl sie zlozyc bo podnozkami tarł o asfalt, ale to nie moje doswiadczenie tylko historia ktora slyszalem,ile w tym prawdy nie wiem,hayka na torze nie jechalem...
a tak wogole to wszyscy kupujcie daytony i juz ;):)
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez falconiforme » 5/12/2008, 15:16

Flow, nie zgodzę się do przeciskania w mieście nie nadaje się haja czy np. 1100 xx.
Nadaje się do przeciskania aż miło.
Sam byłem świadkiem.

14-ka nie wiem nie widziałem jej na oczy.
Ongoing Success
falconiforme
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Flow » 5/12/2008, 15:51

ja nie widzialem takze to tylko moje przypuszczenia poparte tym ze sam w daytonie skladalem delikatnie lusterka i w sznur samochodów sie wbijalem wiec gdyby byla choc troche szersza to niedalbym rady, nie widzialem osobiscie hayki w korkach.a daytona i tak jest waska jak rower :) a w Łodzi korki ciasne co chwile,wiec tylko skutery lub własnie małe motocykle , chcialbym zobaczyc jak to wyglada wlasnie z haja lub zzr1400
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez cezare » 5/12/2008, 17:25

Flow moje stare bydlątko jest tej samej szerokości co Hayka czyli 740mm
Hayka jest tylko 54mm dłuższa.. ... oj da się da sie ;).. fakt ze czasem lusterka się obijają, ale bardzo bardzo rzadko.. generalnie w Krk robią miejsce - ale są i tacy co widać że ich boli .. i zawężają. ... wtedy jest ładowane w lusterko .. taki life - dobrze ze acek ma ramę pod lusterkami a oryginały są po 74 pln na allegro - także czacha zawsze bedzie cała ;).
cezare
VIP Ścigacz.pl

Postprzez andy7 » 5/12/2008, 20:43

dr.artur napisał(a):ty andy to chyba w andach zyjesz hayabusa robi 340 a ze licznik klamie a co mnie to obchodzi wszystkie klamia

hayabusa, robi kolego 340 moze licznikowo, zgodze sie z Toba, ze licznik klamie bo tak naprawde to tylko pierwsze dwa roczniko Hayabusy rozwijaly autentyczna predkosc 301 km/h, potem zostaly elektronicznie zdlawione do 299 km/h.

kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez _OUTLAW_ » 6/12/2008, 00:32

Andy a to nie jest tak że tylko licznik został "wyskalowany" do 299?
Nie karmić trolla ;]
_OUTLAW_
MEGA TROLL

Postprzez cezare » 6/12/2008, 07:35

andy7 napisał(a):
dr.artur napisał(a):ty andy to chyba w andach zyjesz hayabusa robi 340 a ze licznik klamie a co mnie to obchodzi wszystkie klamia

hayabusa, robi kolego 340 moze licznikowo, zgodze sie z Toba, ze licznik klamie bo tak naprawde to tylko pierwsze dwa roczniko Hayabusy rozwijaly autentyczna predkosc 301 km/h, potem zostaly elektronicznie zdlawione do 299 km/h.

Andy od kiedy masz neostradę ? ten film ma 100 lat

http://www.youtube.com/watch?v=FVEuRqVFJ5w

żeby Ci już tak pomóc - leci 190 mil +/- 305km/h
cezare
VIP Ścigacz.pl

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Motocykle