[biblioteka] Wypadek motocyklowy - brutalne fakty
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
[biblioteka] Wypadek motocyklowy - brutalne fakty
Dyskusja na temat: Wypadek motocyklowy - brutalne fakty
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wypadek motocyklowy - brutalne fakty
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Wypadek motocyklowy - brutalne fakty
- Åšcigacz
- Mieszkaniec forum
Dobry artykuł ale niestety większość jeżdżących w normalnych ciuchach w to nie uwierzy, niestety do czasu pierwszej gleby, coś o tym wiem i ciesze się tylko, że wtedy jeszcze jeździłem na skuterku...Teraz bez stroju nawet na moto nie wsiadam...Pozdro!<br><hr>V-strom
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Od kiedy kupiłem skórkę nie wyobrażam sobie jazdy bez niej. W tym roku zaliczyłem pierwszego szlifa w życiu. Mokry asfalt na torze kartingowym, za dżo gazu w zakręcie, próba kontrowania no i gleba. Wstałem, otrzepałem się, jedna nalepka się zdarła, noga 5 minut pobolała (delikatne obicie) i dalej 5 godzin jazdy po torze... asfalt się nagrzał, opony także a umysł w końcu pozwolił na dalsze przyśpieszanie i głebsze kładzenie się w zakrętach... No właśnie najgorzej to "odblokować" się po glebie ;P
Podejrzewam, że "normalnym" stroju - czytaj codziennego użytku- skończyłoby się na przeszczepie skóry z tyłka na widoczne miejsca w ciele i pewnie skręceniem kostki<br><hr>Counter
Podejrzewam, że "normalnym" stroju - czytaj codziennego użytku- skończyłoby się na przeszczepie skóry z tyłka na widoczne miejsca w ciele i pewnie skręceniem kostki<br><hr>Counter
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Lovtza nie masz wyrzutów sumienia ze musiał zginać kangur prze twoje widzimisie że chcesz mieć taki kombinezon? popatrz na zdjecia tego kangura pomyśl o tym ze mogłby być czlonkiem np twojej rodziny<br><hr>Mieczysław
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No jakoś nie mam, szczególnie że moje kombinezony są z biednych świnek a nie wałęsających sie bezpańsko po Chomiczówce kangurów. Pytanie pomocnicze: jak wciągach schabowego to nie masz wyrzutów sumienia? Ta świnka mogła być np. członkiem Twojej rodzinyKomentatorzy napisał(a):Lovtza nie masz wyrzutów sumienia ze musiał zginać kangur prze twoje widzimisie że chcesz mieć taki kombinezon? popatrz na zdjecia tego kangura pomyśl o tym ze mogłby być czlonkiem np twojej rodziny<br><hr>Mieczysław<br>

Pozdrawiam,<br><hr>Lovtza
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja lądowałem już wiele, wiele razy i przyłączam się do treści artyykułu, dobry kask + kombi + buty + rękawice to podstawa.
Raz tylko jechałem w jeansach i śliznąłem się na kolanie (odruch, żeby postawić moto). Kość się pokazała i tyle z tego było.<br><hr>Danny
Raz tylko jechałem w jeansach i śliznąłem się na kolanie (odruch, żeby postawić moto). Kość się pokazała i tyle z tego było.<br><hr>Danny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie ma nawet o czym dyskutować i przekonywać. Problem w tym ze większość ludzi dochodzi do takich wniosków jak sama sie połamie. Ja już swoje przeżyłem i bez odpowiednich ciuchów na motocykl nie siadam<br><hr>Tony
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Koleś albo ma niezłe poczucie humoru albo jest totalnym baranemKomentatorzy napisał(a):Lovtza nie masz wyrzutów sumienia ze musiał zginać kangur prze twoje widzimisie że chcesz mieć taki kombinezon? popatrz na zdjecia tego kangura pomyśl o tym ze mogłby być czlonkiem np twojej rodziny<br><hr>Mieczysław<br>Komentatorzy napisał(a):No jakoś nie mam, szczególnie że moje kombinezony są z biednych świnek a nie wałęsających sie bezpańsko po Chomiczówce kangurów. Pytanie pomocnicze: jak wciągach schabowego to nie masz wyrzutów sumienia? Ta świnka mogła być np. członkiem Twojej rodziny
Pozdrawiam,<br><hr>Lovtza<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie E=mc^2 tylko E=mv^2/2. Wzór Einsteina na energię spoczynkowa nie ma nic wspólnego z motocyklem, natomiast ten drugi - na energię mechaniczną - owszem. O E=mc^2 w podstawówce zresztą nigdy się nie mówiło.
Pozdrawiam.
D<br><hr>Walgard

Pozdrawiam.

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Heh. Świnkę zabiłeś?! Ja mam rękawiczki z ... cielaczków! Kompletnie mnie to nie rusza, bo wszyscy pseudo-moralizatorzy mówiący o biednych świnkach i kangurkach, nie są lepsi ode mnie i schaboszczaka wcinają w niedzielę.Komentatorzy napisał(a):Lovtza nie masz wyrzutów sumienia ze musiał zginać kangur prze twoje widzimisie że chcesz mieć taki kombinezon? popatrz na zdjecia tego kangura pomyśl o tym ze mogłby być czlonkiem np twojej rodziny<br><hr>Mieczysław<br>Komentatorzy napisał(a):No jakoś nie mam, szczególnie że moje kombinezony są z biednych świnek a nie wałęsających sie bezpańsko po Chomiczówce kangurów. Pytanie pomocnicze: jak wciągach schabowego to nie masz wyrzutów sumienia? Ta świnka mogła być np. członkiem Twojej rodziny
Pozdrawiam,<br><hr>Lovtza<br>
Artykuł świetny i obrazowy! Fotki dają do myślenia. Chyba moje motocyklowe japonki zmienię na coś innego

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
E=(mv^2)/2 to wzór na energię kinetyczną - nie mechaniczną. W energi mechanicznej trzeba by uwzględnić jeszcze energię potencjalną, która tez by wystąpiła. Tak mi się wydaje, ale jestem skromnym elektrykiem, nie fizykiemKomentatorzy napisał(a):Nie E=mc^2 tylko E=mv^2/2. Wzór Einsteina na energię spoczynkowa nie ma nic wspólnego z motocyklem, natomiast ten drugi - na energię mechaniczną - owszem. O E=mc^2 w podstawówce zresztą nigdy się nie mówiło.
Pozdrawiam.D<br><hr>Walgard<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Panowie, przecież to była tylko taka przenośniaKomentatorzy napisał(a):Nie E=mc^2 tylko E=mv^2/2. Wzór Einsteina na energię spoczynkowa nie ma nic wspólnego z motocyklem, natomiast ten drugi - na energię mechaniczną - owszem. O E=mc^2 w podstawówce zresztą nigdy się nie mówiło.
Komentatorzy napisał(a):E=(mv^2)/2 to wzór na energię kinetyczną - nie mechaniczną. W energi mechanicznej trzeba by uwzględnić jeszcze energię potencjalną, która tez by wystąpiła. Tak mi się wydaje, ale jestem skromnym elektrykiem, nie fizykiem<br><hr>Mad_Mike<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Te zdjęcia powinny wisieć w każdej szkole nauki jazdy i na każdej wiejskiej dyskotece. Na mnie podziałały.<br><hr>Alonzo
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak będziesz ważył te 10-15 kg mniej to wpadniesz w niedowagę. Niedowaga może mieć podobne skutki jak nadwaga ;p<br><hr>To sem ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Moze niedlugo zaczniemy robic obliczenia biorac pod uwage prawa dynamiki relatywistycznej. wkoncu nowe R1 ma juz 182 KM ;p <br><hr>jasiu4tKomentatorzy napisał(a):Nie E=mc^2 tylko E=mv^2/2. Wzór Einsteina na energię spoczynkowa nie ma nic wspólnego z motocyklem, natomiast ten drugi - na energię mechaniczną - owszem. O E=mc^2 w podstawówce zresztą nigdy się nie mówiło.
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A wy nie macie wyrzutów sumienia ze używacie plastiku?Że wydalacie dwutlenek węgla do atmosfery? Przecież biedne kangury przez to umierają!<br><hr>FDXKomentatorzy napisał(a):Lovtza nie masz wyrzutów sumienia ze musiał zginać kangur prze twoje widzimisie że chcesz mieć taki kombinezon? popatrz na zdjecia tego kangura pomyśl o tym ze mogłby być czlonkiem np twojej rodziny<br><hr>Mieczysław<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
słusznie - bez porządnych ciuchów nie ma co wsiadać na moto bo można wcześniej sezon skończyć
a to boli. Jestem już bogatszy o takie doświadczenie, cóż - mądry po szkodzie:)<br><hr>lolo

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie koniecznie relatywistycznej, w końcu bez sensu by było probować liczyć np. pęd relatywistyczny kiedy zwykły pęd byłby tu dobrym wyznacznikiem obrażen.Komentatorzy napisał(a):Nie E=mc^2 tylko E=mv^2/2. Wzór Einsteina na energię spoczynkowa nie ma nic wspólnego z motocyklem, natomiast ten drugi - na energię mechaniczną - owszem. O E=mc^2 w podstawówce zresztą nigdy się nie mówiło.
Komentatorzy napisał(a):Moze niedlugo zaczniemy robic obliczenia biorac pod uwage prawa dynamiki relatywistycznej. wkoncu nowe R1 ma juz 182 KM ;p <br><hr>jasiu4t<br>
p=mv i to dość intuicyjne że im większy pęd tym większe obrażenia

Pozdrawiam!<br><hr>Mad_Mike
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale gdzie szczegóły ?
Ślizgałeś czy rolowałeś ? Po suchym czy po mokrym ?
Przy jakiej prędkości uderzyłeś o glebę ?
Co zrobiłeś świadomie a co zrobiło się samo z siebie ?
Z gąbka zamiast sztywnego żółwia nie masz racji. Przyzwoita gąbka w kombi twardnieje przy udarach - to nie jest jakiś tam kawałek karimaty.
Z emc kwadrat też Cię poniosło literacko. E kinetyczna =m x V x V to lepszy wzór który pokazuje jak dużo zależy od prędkości V.
Poza tym jakby uszkodzenie kasku jakie widać pochodziło od zderzenia a raczej od uderzenia prostopadłego to już byś nie żył. Kask się podarł od tarcia a uderzyłeś nim pod małym kątem.
Co do jeżdżenia w pełnych ciuchach i trenowania w odpowiednich miejscach to masz 100% racji.
KJ<br><hr>KJ
Ślizgałeś czy rolowałeś ? Po suchym czy po mokrym ?
Przy jakiej prędkości uderzyłeś o glebę ?
Co zrobiłeś świadomie a co zrobiło się samo z siebie ?
Z gąbka zamiast sztywnego żółwia nie masz racji. Przyzwoita gąbka w kombi twardnieje przy udarach - to nie jest jakiś tam kawałek karimaty.
Z emc kwadrat też Cię poniosło literacko. E kinetyczna =m x V x V to lepszy wzór który pokazuje jak dużo zależy od prędkości V.
Poza tym jakby uszkodzenie kasku jakie widać pochodziło od zderzenia a raczej od uderzenia prostopadłego to już byś nie żył. Kask się podarł od tarcia a uderzyłeś nim pod małym kątem.
Co do jeżdżenia w pełnych ciuchach i trenowania w odpowiednich miejscach to masz 100% racji.
KJ<br><hr>KJ
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 11 gości