Zobacz wątek - O.O!! Przestroga dla młodych motocyklistów!
NAS Analytics TAG

O.O!! Przestroga dla młodych motocyklistów!

i inne małe pojemności
_________

Postprzez Dandi93 » 30/11/2008, 20:03

Czasami nawet taka nauczka nie wystarczy, bo debil zawsze będzie debilem. Nie mówię teraz o autorze tematu, ale ogólnie. Są takie przypadki. Sam miałem wypadek, a właściwie stłuczkę. Jechałem skuterem w deszcz, jakieś 60km/h. Samochód przede mną nagle nadusił pedał hamulca do podłogi. Jak również dałem po hamulcach. Tylko jadę samochód ważył tonę i zatrzymał się od razu a mój 100 kilowy skuter tylko się suną. Wina była moje, co prawda były podejrzenia że kierowca zahamował specjalnie, ale
nsr>zzr>zx6r>r6>cbr f4i?
Dandi93
Bywalec

Postprzez Goolas » 30/11/2008, 20:31

tak jeszcze dodam ze nie masz sie czego wstydzic kazdemu sie zdarzaja jakies glupie bledy na motocyklu i mozesz sie tylko cieszyc ze Twoj skonczyl sie tylko mocnym bolem glowy... :) I pamietaj motocyklistow dzielimy na 2 grupy... Tych po wypadku i tych przed :)
Goolas
Świeżak

Postprzez andy7 » 30/11/2008, 21:06

Goolas napisał(a):I pamietaj motocyklistow dzielimy na 2 grupy... Tych po wypadku i tych przed :)

I na tych ktorzy maja pod helmem wlosy lub tylko wlosy.
:wink:
kuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videos
andy7
Moderator

Postprzez Drexav » 1/12/2008, 23:40

Bezpieczeństwo - temat często poruszany na różnych forach i zawsze aktualny. Przed chwilą przeczytałem (na tej stronie) świetny artykuł o tym aby nosić dobry kask i skórkę. Ja jestem posiadaczem Yamahy TZR. Gdy ją dostałem miałem te 14 lat. I 1 jazda a ja bez kasku zamknąłem licznik (przysłowiowo). Gdy teraz na to spojrzę to zastanawiam się gdzie ja miałem głowę. W ogóle nie znałem motoru, nie czułem hamulców dobrze itd. Jednak jak wiadomo głupota ludzka nie zna granic. Zrobiłem na Tzrce troszkę kilometrów i choć nie miałem wypadku (parę razy dzięki wielkiemu szczęściu) to dużo się na niej nauczyłem. Myślę, o kupnie czegoś większego (za rok jak zdążę zdać A - bo nie jest wiadomo [mi] o tym kiedy przepisy, że ma być od 24 lat wejdą - a po za tym to już było chyba raz przesuwane) i wydaje mi się, że będę rozsądniejszy. Jednak wystarczyło by odgórne pstryknięcie palcami abym już tutaj nie pisał. A drugą jest sprawą, że każdy (mówię tutaj o ludziach do 20 lat - bo starsi i rozsądniejsi może nie) pisze tutaj o tym, że bezpieczeństwo itd. Ale jak by dostał np. R6 i długą prostą to wątpię, że była by to prędkość która zapewnia bezpieczeństwo...

"Wiem, kiedy zawodzę, wiem ile jestem wart Tyle razy mnie uchronił tylko głupi fart..."
Drexav
Świeżak

Postprzez JÄ™drekZDW » 2/12/2008, 21:02

Taką samą sytuacje jak Drexav miałem na swojej Tzr 125 pierwsza jazda wielki szał fajne uczucie w brzuchu przy przyspieszaniu predkosc ponad 130 oczywiscie brak kasku ... i potem myslalem co by bylo gdybym np nie wyhamował na czas ... Po dwóch dniach mój przyjaciel ktory kupil mito zrobil tak jak ja i juz pierwsza jazda skonczyla sie dla niego bardzo nie przyjemnie do dnia dzisiejszego a juz prawie rok chłopak włóczy sie po szpitalach i prawdopodobnie juz nigdy nie odzyska sprawnosci nogi , twarz oszpecona , problemy z nerwami :(
sc33 FireBlade
JędrekZDW
Bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości

na górê