Zobacz wÄ…tek - nauka wheelie
NAS Analytics TAG

nauka wheelie

Jak nauczyć się wheelie? stoppie?
Czy zmieniać biegi ze sprzęgłem czy bez?
_________

Postprzez Szafa » 4/7/2008, 22:43

To o czym my gadamy ? Nie miałeś żadnego pojęcia o moto a wsiadłeś na R6 ... :lol: I jakie ty masz pojęcie o motorach ? Przyzwyczaj się i wyczuj własne moto i dopiero bierz się za jazde na kole.

A co powiecie o stunterach typu Raptowny ? Oni się boją ? NIE, mają moto wyczute niemalże do perfekcji i wiedzą czego się spodziewać po moto.

Dobra zresztą nie wiem już o co chodzi w tej wymianie zdań :lol: Niektórych jara guma do odciny, innych nie i niech tak zostanie.
Śmierć, kutazzz i zniszczenie. Jakie życie taki rap.
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez greddy » 4/7/2008, 23:17

labiss, jazda rowerem wyrobi ci nogi.lydki so pozniej naprawde mocne.
brak motywacji do życia...
greddy
Stały bywalec

Postprzez Labiss » 5/7/2008, 07:10

O ja cię pier****.Czy ja napisałem gdzieś,że się boję ? Poczytałem sobie podwieszone "Co na pierwsze moto ?" i kupiłem r6,a mało brakowało,że r1 nie kupiłem i teraz żałuję.

Niczego się nie boję ! Oprócz zwierząt wybiegających znienacka na jezdnię.
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez Szafa » 5/7/2008, 09:18

Boisz się strzelić ze sprzęgła we własnym moto :lol: Ja wsiadłem na Pisia F2 i za pierwszym razem zrobiłem większego piona niż ty przez całe swoje życie i co ?
Wiecie co, skończmy to i tyle. Dyskusja bez sensu :wink: :D
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Meciek » 5/7/2008, 10:04

Szafa napisał(a):Niektórych jara guma do odciny, innych nie i niech tak zostanie.

Do odciny jara bo nie wiedzą jak się lata ze sprzęgła - Ja też tak miałem, dość długo dawałem z gazu do odciny a później spróbowałem ze sprzęgła, przyznaje początki były okropne a teraz zapierdalam:)
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szafa » 5/7/2008, 12:13

Dlatego ja jako chłopak jakże dobrotliwy,pomocny staram się niektórym to uświadomić, że guma ze sprzęgła jest zajebicho :D
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez kosta » 5/7/2008, 13:48

Szafa napisał(a):Dlatego ja jako chłopak jakże dobrotliwy,pomocny staram się niektórym to uświadomić, że guma ze sprzęgła jest zajebicho :D

nie wątpię nie mniej jednak mnie najlepiej idzi ez gazu i tylnego podnużka , chyba najładniejsze i najdłuższe gumy mi wychodzą w ten sposób i nie ciągne jej do odcinki tylko przed końcem staram sie odpuścić i łagodnie odstawić na asfalt
AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
kosta
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Labiss » 5/7/2008, 19:46

Szafa napisał(a):Boisz się strzelić ze sprzęgła we własnym moto :lol: Ja wsiadłem na Pisia F2 i za pierwszym razem zrobiłem większego piona niż ty przez całe swoje życie i co ?
Wiecie co, skończmy to i tyle. Dyskusja bez sensu :wink: :D

Przestań chłopie.Po pierwsze to strzelam ze sprzęgła już jakiś czas,bo się nauczyłem,a po drugie to skąd wiesz jakie ja piony teraz robię.

Na takim piździku jak śmigasz to pewnie robiłbym i takie piony jak ty.

Po drugie to co to za gadanie,że z gazu to od razu do odciny ? To co ? Niby punktu równowagi nie da się złapać ? Daj spokój. :D
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez hefron » 5/7/2008, 19:52

Czy do odcinki czy nie, z gazu czy ze sprzęgła dopóki jest to szybka guma to nie ma się czym chwalić. Każdy idiota (nie wskazuje palcami) jak widać to potrafi i nie rozumiem czym się tak jaracie.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Labiss » 5/7/2008, 19:57

Guma przy 200 km/h ? Nie ma się czym chwalić ?
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez Szafa » 6/7/2008, 00:17

NIe.......
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Labiss » 6/7/2008, 07:32

No tak.

Jakbyś potrafił to pewnie byś się chwalił.

Jak siÄ™ nie ma co siÄ™ lubi . . .
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez Meciek » 6/7/2008, 08:45

hefron napisał(a):Czy do odcinki czy nie, z gazu czy ze sprzęgła dopóki jest to szybka guma to nie ma się czym chwalić. Każdy idiota (nie wskazuje palcami) jak widać to potrafi i nie rozumiem czym się tak jaracie.

Hefron Latasz na gumie?
Meciek
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Szafa » 6/7/2008, 09:56

Powiedz mi Labiss co jest trudnego w gumie do odciny przy 200km/h ? Nie rzuca cię na boki ani nic. Widzę, że bardzo zazdrościsz tego, że nie potrafisz hamować na gumie i nie umiesz wolnej gumy.... A wydawałeś mi się spoko koleś :wink:

Śmiejesz się z tego, że latam na DT ? A ja śmieję się z Ciebie, że zacząłeś od R6 i jeździsz jak pipka, boisz się strzelić ze sprzęgła.

Robisz niepotrzebne ciśnienie stary, zluzuj, to tylko forum :)
Szafa
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Pisiu » 6/7/2008, 12:13

Labiss napisał(a):Guma przy 200 km/h ? Nie ma się czym chwalić ?

Wg mnie nie ma czym sie chwalić... ale tak jak już szafa pisał jednych jara szybka,innych wolna :roll:

PS i również ciesze sie bardzo z tego,że wcześniej jezdziłem na dt,choć nie osiągnąłem jakiegoś super mega poziomu,to teraz na CBR jest mi o niebo łatwiej niż jakbym mił odrazu na niej zaczynać.I jak szafa po DT sie przesiądzie na coś innego,to nie będzie miał większego problemu i tyle w temacie...
Pisiu
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez turboponczek » 6/7/2008, 12:15

Ciekawe co Ty bys zrobił na Jego r6 :D
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez FZR600R » 6/7/2008, 13:09

ja zacząłem o FZR600R i dobrze mi z tym.gum sie dopiero ucze i chociaz mam zajęcie bo tak to nudy całe dnie :)myślełem nad zmianą moto na mocniejsze ale najpierw chce bardziej opanować różne manewry.ja jeździłem labiss wcześniej komarkami ale za dużo to mi to nie pomogło :) jeżdze nieraz w takie miejsce gdzie chłopcy walą ponad 200 paki na kole mi się to podoba , ale jak jakiś przejeżdza koło mnie 20km/h to też go szanuje bi wiem ,że troche się natrudził żeby do tego dojść.Nie myślcie ,że przy 200 jest tak prosto,kiedyś próbowali chłopaki synchronicznie to zrobić i niestety wiatr zepchnął jednoo moto na drugie i wypadek.Każdy ma inny gust.znam jednego ,który nie lubi przodu nad ziemią tylko tył ;) mimo ,że wielu się ze mnie śmieje ,że jestem na "żółw" w nauce na kole to jestem zadowolony z tego cu już umiem.mają o niebo lepsze motory i nie potrafią tego co ja :D pzdr
FZR600R ---> GSX-R 1000 K6
ET 11.851

Obrazek (otwórz link)
FZR600R
Świeżak

Postprzez hefron » 6/7/2008, 14:07

Meciek napisał(a):Hefron Latasz na gumie?

Ja jeżdżę przepisowo :roll:
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Labiss » 6/7/2008, 18:21

Szafa napisał(a):Powiedz mi Labiss co jest trudnego w gumie do odciny przy 200km/h ? Nie rzuca cię na boki ani nic. Widzę, że bardzo zazdrościsz tego, że nie potrafisz hamować na gumie i nie umiesz wolnej gumy.... A wydawałeś mi się spoko koleś :wink:

Śmiejesz się z tego, że latam na DT ? A ja śmieję się z Ciebie, że zacząłeś od R6 i jeździsz jak pipka, boisz się strzelić ze sprzęgła.

Robisz niepotrzebne ciśnienie stary, zluzuj, to tylko forum :)

Ku***,ale mosiek z ciebie.Przecież trzeci raz ci już piszę,że już walę ze sprzęgła.Ostatnio nawet na drugim biegu podnoszę.

Do tego to,że ktoś czegoś nie umie to nie znaczy,że się tego boi.To tak jakbym napisał,że ty się boisz jeździć,bo nie umiesz tak : http://www.youtube.com/watch?v=VghJ51WA ... re=related

Po drugie zazdroszczę,ale nauczę się hamować na gumie.Nie widzę problemu teraz kiedy już łapię punkt równowagi.Na drugim biegu i tak używam hamulca,bo samo odpuszczenie gazu nie wystarcza.

Kwestia czasu i zrobiÄ™ pion przy 30 km/h.

Po trzecie to widzę,że ty za to zazdrościsz,że nie zrobisz wheelie przy 150 km/h za to ja potrafię.

P.S. Wydaje mi się,że na takim crossie to robi się wheelie prościej niż na rowerze.ZDR.

turboponczek napisał(a):Ciekawe co Ty bys zrobił na Jego r6 :D

Wywaliłby się na plecy przy ruszaniu. Obrazek (otwórz link)
kretyn jakich mało
Labiss
MEGA TROLL

Postprzez CeBeRek » 6/7/2008, 19:28

No i dlatego nie ma szacunku starszych do młodszych bo taki gówniarz myśli że jak trochę pojeździł dt to będzie najlepszy na r6 z tą wynika selekcja na drzewach, a poźniej ból.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Technika jazdy

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê