Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
sunovsky napisał(a):Witam,jest to mój pierwszy post,więc należało by się przywitać.Cześć wszystkim.
Potrzebna mi rada,co było by najlepsze
50
cross
174cm 60kg
Środki 4000-5000 PLN
Więc tak,chciałbym kupić sobie crossa 50cm3,myślę nad Aprilla rx
http://moto.allegro.pl/item1009492528_a ... 2003r.html
a Co Wy polecacie?
Czy taki cross spisuje się też do jazdy po ulicy?
EDIT
Zmiana pln'ów
Jak masz do wydania 4-5tys. to rozgladaj sie za DT R, Senda R, Rieju RR,Aprilia RX, to chyba najleprze takie sprzety, a na tej aukcji to nie jest cross tylko Enduro ;p
-
zarkanis96 - Świeżak
Podpisuje się pod postem wyżej. Jeśli dobre Enduro z 50'ek to tylko Aprilia, Derbi, Rieju i Yamaha. Sam posiadam Rieju RRX z 2009r. dobrze się sprawdza w terenie i na szosie. Chociaż silnik AM 6 ma parę drobnych wad np. Bieg może wypaśc, lub nie wskoczyc, no i przed odblokowaniem, ma 1,3 kW (ok. 1,8 KM), więc jak pierwszy raz zobaczyłem Derbi, aż się zdziwiłem że tyle kasy za 1,8 KM!!!!, ale po odblokowaniu to co innego, kopa ma niezłego i nawet jadąc we 2 osoby mała jest różnica, więc polecam te cztery marki motocykli, ze wskazaniem na Rieju
, ale to twój wybur. A i jeszcze ważne nie daj się zwieśc na tefo typu teksty: Mój Yamasaki (tzn. Kingway Yamasaki czytaj "chinol") jedzie 80 km/h na blokadach. -tego typu teksty są kłamstwami, nawet wyżej wymienieni Europejczycy
i Japończyk tyle nie ciągną na blokadach, ale po zdjęciu to można dawac w palnik, aż ręce pourywa.

- IronHamster
- Świeżak
Witam ! Jestem tu nowy
więc tak jak w temacie chciałbym kupić motocykl z manualną skrzynią biegów rozglądałem się troche po allegro i powiem szczerze , że jest spory wybór no właśnie i tu jest dylemat który model wybrać
.
Wiek 15 lat
Pojemność 50 / 80
Wzrost 180 cm
Waga 60 kg
Środki narazie mam te 2 tysiące ale sprzedam skuter (Gilera Runner) i dorobie na wakacjach.
Mam staż 3 letni na motocyklu , czasami wypadam w trasy do 120 km (llczę z powrotem do domu , rzadko ale zdarzają się takie "wypady")
Nie interesują mnie motocykle typu cross
Rozglądałem się nad
Yamahą TZR
Aprilią RS
Hondą NSR
Derbi GPR 50 Racing
CBR'ka jest dla mnie za "cienka" chodzi mi tu o gabaryty
.
Z góry dziękuję oraz pozdrawiam
.

Wiek 15 lat
Pojemność 50 / 80
Wzrost 180 cm
Waga 60 kg
Środki narazie mam te 2 tysiące ale sprzedam skuter (Gilera Runner) i dorobie na wakacjach.

Nie interesują mnie motocykle typu cross

Rozglądałem się nad
Yamahą TZR
Aprilią RS
Hondą NSR
Derbi GPR 50 Racing
CBR'ka jest dla mnie za "cienka" chodzi mi tu o gabaryty

Z góry dziękuję oraz pozdrawiam

- matus95
- Świeżak
Hej a wiec planuje zakup pierwszego moto - Aprili RS 125 rocznik 04-06, aczkowliek doczytalem sie, ze te motory czesto bywaja ostro zajezdzone, a nie chce sie wladowac na mine. Czy jest cos konkretnego na co powinienem zwracac uwage, szczegolnie jesli chodzi o ten konkretny model? Myslalem rowniez nad CBRka 125 ale chyba wloskie motory mnie bardziej kreca
. Pozdro i z gory dzieki!

- Emiloo
- Świeżak
matus95 napisał(a):Nie interesują mnie motocykle typu cross
Rozglądałem się nad
Yamahą TZR
Aprilią RS
Hondą NSR
Derbi GPR 50 Racing
CBR'ka jest dla mnie za "cienka" chodzi mi tu o gabaryty.
Z góry dziękuję oraz pozdrawiam.
To akurat nie są moto typu cross ani enduro więc coś ci się pomyliło.
Jak najbardziej polecam aprille rs, osiągi dobre ok100km/h, spalanie oscyluje w granicach 3l/100km.
- Pokers39
- Świeżak
Pokers39 napisał(a):matus95 napisał(a):Nie interesują mnie motocykle typu cross
Rozglądałem się nad
Yamahą TZR
Aprilią RS
Hondą NSR
Derbi GPR 50 Racing
CBR'ka jest dla mnie za "cienka" chodzi mi tu o gabaryty.
Z góry dziękuję oraz pozdrawiam.
To akurat nie są moto typu cross ani enduro więc coś ci się pomyliło.
Jak najbardziej polecam aprille rs, osiągi dobre ok100km/h, spalanie oscyluje w granicach 3l/100km.
Chyba Ty się pomyliłeś. Chłopak jak byk napisał ze nie interesują go Crossy!
Co do spalania RS to takie spalanie to chyba zablokowana ma. odblokowana raczej 4-4,5L
-
Arturo925 - Stały bywalec
Witam wszystkich !! Jestem nowy i potrzebuje waszych rad i opinii na mój temat. Otóż rozważam kupno motocykla YAMAHA XT 125 oraz HONDY CBR 125. Oba mi się podobają, generalnie moto potrzebne mi jest do jazdy, a nie żeby pod nim leżeć
Motocykl z przeznaczeniem raczej na szosę. 2T oczywiście odpada, wybrałem z tych dwóch motocykli, ponieważ są mało zawodne i nie palą za dużo. Nie zależy mi na ogromnej mocy, raczej motorek do normalnej i poczciwej jazdy. Pozdrawiam !!!

- johnny20
- Świeżak
No wiec. Oba motocykle mają po jednej wielkiej wadzie:
-CBR wygląd
-XT mniejsze osiągi (zablokowana 100, a odblokowana 120)
Ja sam brałbym XT gdyby nie mój wzrost 164. Byłbym zapewne trochę za niski ale nigdy nie siedziałem więc to mozesz pominąć:P
Ogólnie XT jest bardziej nowoczesne (cyfrowy licznik, chyba wtrysk posiada (CBR dopiero od 07r ma wtrysk) nowocześniejsza stylistyka itd.)
Co do CBR to tak:
dosyć szybka jak na 4T, ładniejszy dźwięk niż w XT moim skromnym zdaniem, lecz jest nieco za szczupła z czego dużo osób sie z niej naśmiewa. Swoją drogą to Honda mogła się postarać i nie psuć modelu CBR w taki sposób :/ Ale na wyglądzie się nie jeździ więc wybór należy do Ciebie.
Jak dla mnie w tym starciu wygrywa XT
-CBR wygląd
-XT mniejsze osiągi (zablokowana 100, a odblokowana 120)
Ja sam brałbym XT gdyby nie mój wzrost 164. Byłbym zapewne trochę za niski ale nigdy nie siedziałem więc to mozesz pominąć:P
Ogólnie XT jest bardziej nowoczesne (cyfrowy licznik, chyba wtrysk posiada (CBR dopiero od 07r ma wtrysk) nowocześniejsza stylistyka itd.)
Co do CBR to tak:
dosyć szybka jak na 4T, ładniejszy dźwięk niż w XT moim skromnym zdaniem, lecz jest nieco za szczupła z czego dużo osób sie z niej naśmiewa. Swoją drogą to Honda mogła się postarać i nie psuć modelu CBR w taki sposób :/ Ale na wyglądzie się nie jeździ więc wybór należy do Ciebie.
Jak dla mnie w tym starciu wygrywa XT

-
Arturo925 - Stały bywalec
Ja:
Wiek - 17
Wzrost - 174
Waga - 60-65
Motor:
Pojemność - 125
Typ - byle nie skuter lub enduro
Siema, poszukuję motoru o małym spalaniu oraz dużej niezawodności (osiągi są mało istotne, powiedzmy ze Vmax 80 km/h mnie zadowoli), głównie będzie do jeżdżenia po mieście ale wiążę z nim także nadzieje na wypady za miasto (wreszcie pozwiedzam swoje województwo
). Acha, do wydania będę miał 4000-5000zł. Co polecicie ? Dodam, że mój ulubiony rodzaj motoru to taki w stylu BKinga czy Yamahy MT-01 (chociaż oba mają jak na mój gust za blisko reflektor).
Podoba mi się Aprilia Classic, ale dwusuw w chopperowatym będzie pewnie śmiesznie wyglądać (dźwięk skuterowej pierdziawki w 'harleyu'
). Myślałem również nad Hondą CBR125 (czterosuw więc podobno większa niezawodność oraz tankowanie benzyną bez oleju, no i mniejsze spalanie) NSR125, Aprilią RS125 oraz całą resztą ścigaczy z 125 w nazwie. Tylko właśnie, ścigacze - czy komfortowo będzie mi się na czymś takim jeździło na dłuższe wycieczki ?
Wiek - 17
Wzrost - 174
Waga - 60-65
Motor:
Pojemność - 125
Typ - byle nie skuter lub enduro
Siema, poszukuję motoru o małym spalaniu oraz dużej niezawodności (osiągi są mało istotne, powiedzmy ze Vmax 80 km/h mnie zadowoli), głównie będzie do jeżdżenia po mieście ale wiążę z nim także nadzieje na wypady za miasto (wreszcie pozwiedzam swoje województwo

Podoba mi się Aprilia Classic, ale dwusuw w chopperowatym będzie pewnie śmiesznie wyglądać (dźwięk skuterowej pierdziawki w 'harleyu'

- garam
- Świeżak
Witam!
Chcialem rozpoczac przedewszystkim od tego ze zabawe zaczynam juz chyba troche pozno bo 22 latka a na plastiku tylko kat. B. Ale rozgladam sie ostatnio za jakims jednosladem i zastanawiam sie nad jakims zakupem, ale chcialem sie popytac osoby doswiadczone. Przedewszystkim nie wiem jak podchodzic do tego, ze nastolatkiem juz nie jestem a chce wsiasc w cos co jest zarejestrowane na motorower. Dodam tez, ze nie chodzi mi o zaden skuterek no i cross tez nie za bardzo mi odpowiada :/ generalnie chcialem jakies jezdzitko do poruszania sie, to do pracy, to na uczelnie, ale nie wiem jak bede wygladal na jakies tam 50 czy nawet 125 zarejestrowanej na motorower. Nie kryje ze te wszystkie jezdzitka pierdza jak kosiarka i w zasadzie nie wiem, czy lepiej nie wpakowac sie na rower, niz na to, bo wydaje mi sie, ze to raczej bedzie w moim przypadku budzilo smiech. Nie chodzi mi o to, zeby robic tym popisy kaskaderskie na ulicy, czy sunac 150 km/h po miescie, ale zeby spokojnie sie tym poruszac, czy to szybciej, czy wolniej. Czy mozecie cos polecic i w ogole powiedziec, jak powinienem sie ustosunkowac? Znajomy poleca mi jakas 250 albo 400 a prawko zrobic pozniej, ale na takie manewry to sie raczej nie pisze
Chcialem rozpoczac przedewszystkim od tego ze zabawe zaczynam juz chyba troche pozno bo 22 latka a na plastiku tylko kat. B. Ale rozgladam sie ostatnio za jakims jednosladem i zastanawiam sie nad jakims zakupem, ale chcialem sie popytac osoby doswiadczone. Przedewszystkim nie wiem jak podchodzic do tego, ze nastolatkiem juz nie jestem a chce wsiasc w cos co jest zarejestrowane na motorower. Dodam tez, ze nie chodzi mi o zaden skuterek no i cross tez nie za bardzo mi odpowiada :/ generalnie chcialem jakies jezdzitko do poruszania sie, to do pracy, to na uczelnie, ale nie wiem jak bede wygladal na jakies tam 50 czy nawet 125 zarejestrowanej na motorower. Nie kryje ze te wszystkie jezdzitka pierdza jak kosiarka i w zasadzie nie wiem, czy lepiej nie wpakowac sie na rower, niz na to, bo wydaje mi sie, ze to raczej bedzie w moim przypadku budzilo smiech. Nie chodzi mi o to, zeby robic tym popisy kaskaderskie na ulicy, czy sunac 150 km/h po miescie, ale zeby spokojnie sie tym poruszac, czy to szybciej, czy wolniej. Czy mozecie cos polecic i w ogole powiedziec, jak powinienem sie ustosunkowac? Znajomy poleca mi jakas 250 albo 400 a prawko zrobic pozniej, ale na takie manewry to sie raczej nie pisze

- Melvin.FoX
- Świeżak
Cześć
A więc mam 14 lat, 158 wzrostu i warzę gdzieś ok. 50kilo, 48, 47. Zdałem niedawno na kartę motorowerową i mam zamiar kupić jakieś moto. Interesują mnie ściagacze, pojemność 50-tki. Do dyspozycji mam od 2 do 3;3,5 tysięcy. Myślałem nad Aprilią RS. z góry dzięki za pomoc

A więc mam 14 lat, 158 wzrostu i warzę gdzieś ok. 50kilo, 48, 47. Zdałem niedawno na kartę motorowerową i mam zamiar kupić jakieś moto. Interesują mnie ściagacze, pojemność 50-tki. Do dyspozycji mam od 2 do 3;3,5 tysięcy. Myślałem nad Aprilią RS. z góry dzięki za pomoc

- Warfare890
- Świeżak
Witam. Czy za 2000 zł opłaca się brać skutera KYMCO ZX 50? Skuter używany,tuningowany, stan bdb. Ma cylinder 80, sportowy tłumik i nowe duperele typu uszczelki itp.
Ps KYMCO to dobra firma?
Ps KYMCO to dobra firma?
Uśmiechnij się! 

- Damianos500
- Świeżak
Witam
Chciał bym kupić jakiegoś crossa lub enduro. Motorek taki który można by zarejestrować na kartę motorowerową czyli najlepiej jakąś 80 zarejestrowana na 50. Motorkiem chciał bym poszaleć ale i też żebym mógł nim pojechać do np. szkoły
Wzrost - ok 170 cm
Waga - ok 52 kg
Cena - max 3 tys. ale może być mniej
Myślałem żeby kupić yamahe dt 80 ale nie wiem więc proszę o rade i może jakiś link.
Chciał bym kupić jakiegoś crossa lub enduro. Motorek taki który można by zarejestrować na kartę motorowerową czyli najlepiej jakąś 80 zarejestrowana na 50. Motorkiem chciał bym poszaleć ale i też żebym mógł nim pojechać do np. szkoły
Wzrost - ok 170 cm
Waga - ok 52 kg
Cena - max 3 tys. ale może być mniej

Myślałem żeby kupić yamahe dt 80 ale nie wiem więc proszę o rade i może jakiś link.
- nargun
- Świeżak
Witam.Chciałbym kupić sportowy skuter
Witam
.Chciałbym kupić sportowy skuter.Miałem Aprilie sr 125 ale była dla mnie za słaba
To są moje typy;
1.Gilera runner 180 2t
2.Gilera runner 200 4t KTÓRY LEPSZY 2T CZY 4T
3.Aprilia leonardo 250
4.Aprilia leoanrdo 300 czytałem,że wychodziły też w 300ccm
5.Aprilia Sr 150
Prosiłbym o opinie na temat tych skuterów(mogą być też inne propozycje)ale jednak najbardziej skupiam się na tych pięciu modelach
Zależy mi żeby to był szybki skuter(dużo kucyków),dobre przyspieszenie,mało awaryjny,nie przekraczający 300ccm.Jeśli chodzi o spalanie to nie ma znaczenia.Cena do 5000tyś zł
P.S.Interesują mnie roczniki powyżej 2000r
P.S.2 Mam 20lat,ważę 93kg i mam 185cm wzrostu nie chciałbym żeby tracił dużo mocy z powodu mojej wagi.
P.S.3 Nie interesują mnie duże skutery typu burgman czy majesty
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.

To są moje typy;
1.Gilera runner 180 2t
2.Gilera runner 200 4t KTÓRY LEPSZY 2T CZY 4T
3.Aprilia leonardo 250
4.Aprilia leoanrdo 300 czytałem,że wychodziły też w 300ccm
5.Aprilia Sr 150
Prosiłbym o opinie na temat tych skuterów(mogą być też inne propozycje)ale jednak najbardziej skupiam się na tych pięciu modelach
Zależy mi żeby to był szybki skuter(dużo kucyków),dobre przyspieszenie,mało awaryjny,nie przekraczający 300ccm.Jeśli chodzi o spalanie to nie ma znaczenia.Cena do 5000tyś zł
P.S.Interesują mnie roczniki powyżej 2000r
P.S.2 Mam 20lat,ważę 93kg i mam 185cm wzrostu nie chciałbym żeby tracił dużo mocy z powodu mojej wagi.
P.S.3 Nie interesują mnie duże skutery typu burgman czy majesty
Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję.
-
Soulfly666 - Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm