Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Mam do Was prośbę. Polecicie mi jakieś fajne moto za około 3tysiące? Dodam, że mam tylko kartę motorowerową, więc w grę wchodzą motocykle zarejestrowane jako 50cmm3. Mój wzrost to około 190cm. (16 lat, ale nie chce robić A1)
PS.Co mi grozi jak mnie złapią? Jak będę jechał np 60km/h ?
PS.Co mi grozi jak mnie złapią? Jak będę jechał np 60km/h ?
- tomas7
- Świeżak
W maju zdaję na prawko kat. A1. Zamierzam kupić sobie jakąś 125
Moje wymagania:
- Supermoto/Enduro
- Dość przyzwoite spalanie (max 6l na 100 przy normalnej jeździe)
- Rocznik 2006 -->
Mam 178 i waże 75 kg.Do tej pory jeźdźiłem na tzr`ce 50.Myślałem nad Yamahą DTX 125 ,Husqvarną sm125s i Derbi sendą 125. Ale podobno yamaha i huska palą sporo
a Senda ma niedopracowanego 4T który niedaje rady. Podpowiedzcie co wybrać 

Moje wymagania:
- Supermoto/Enduro
- Dość przyzwoite spalanie (max 6l na 100 przy normalnej jeździe)
- Rocznik 2006 -->
Mam 178 i waże 75 kg.Do tej pory jeźdźiłem na tzr`ce 50.Myślałem nad Yamahą DTX 125 ,Husqvarną sm125s i Derbi sendą 125. Ale podobno yamaha i huska palą sporo

- Nikaz
- Świeżak
talta napisał(a):Weź kup sobie rower i będziesz szybciej niż tym chiniolem.
Seq podaj województwo z jakiego jesteś, bo chyba nie pojedziesz za skuterkiem 500 km.
Jestem z małopolski. ale jak na razie ten model w Grudziądzu przypadł mi najbardziej do gustu....tylko te 500 km...

- Seq
- Świeżak
Mam do Was prośbę. Polecicie mi jakieś fajne moto za około 3tysiące? Dodam, że mam tylko kartę motorowerową, więc w grę wchodzą motocykle zarejestrowane jako 50cmm3. Mój wzrost to około 190cm. (16 lat, ale nie chce robić A1)
PS. Co się stanie jak mnie policja złapie jak będę jechał np. 60km/h
PS. Co się stanie jak mnie policja złapie jak będę jechał np. 60km/h
- tomas7
- Świeżak
Nikaz, Huska spali sporo bo jest to mocno wysilone moto. DT jest bardziej lajtowa i żeby na drodze spaliła 6l to trzeba ją na prawdę ostro cisnąc. Spalanie Yamahy to 5l +/- w zależności od stylu jazdy.
Bierz DT X.
Bierz DT X.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
do Tomas7. Nie "chwal" się proszę, że bierzesz moto wieksze niz 50ccm zarejestrowane na 50ccm kup sobie na początek coś z biegami typu yamaha dt czy aprilie rs zalezy co chcesz. Raczej nikt Ci nie pomoze jezeli chcesz 50+ na motorower zarejestrowac.
- Sargil
- Świeżak
Witam.
Ostatnio zbierałem kase na jakiś jednoślad.. mam 1200 zł a rodzice zgodzili się dołożyć żebym miał 3000 zł na motorower. Przeglądałem internet w poszukiwaniu jakiś RS, TZR w starszych rocznikach. Wszystkie były mniej więcej z 92-94 z dużym przebiegiem. No i zaczełem oglądać oferty 'chinolów' i spodobał mi się Zipp Shock (ale cena za duża i jakiś taki nijaki) ale w dobrej cenie jest Kingway Naked 50 ccm http://www.scigacz.pl/Kingway,Naked,50c ... 11285.html
Ma ktoś ten motorower ? jest godny polecenia jako pierwszy motor czy rozpadnie się po 1000 km. Ewentualnie co mogę konkretnego do tych 3tys. znaleźć. wzrost 175 waga 67
Pozdrawiam
Ostatnio zbierałem kase na jakiś jednoślad.. mam 1200 zł a rodzice zgodzili się dołożyć żebym miał 3000 zł na motorower. Przeglądałem internet w poszukiwaniu jakiś RS, TZR w starszych rocznikach. Wszystkie były mniej więcej z 92-94 z dużym przebiegiem. No i zaczełem oglądać oferty 'chinolów' i spodobał mi się Zipp Shock (ale cena za duża i jakiś taki nijaki) ale w dobrej cenie jest Kingway Naked 50 ccm http://www.scigacz.pl/Kingway,Naked,50c ... 11285.html
Ma ktoś ten motorower ? jest godny polecenia jako pierwszy motor czy rozpadnie się po 1000 km. Ewentualnie co mogę konkretnego do tych 3tys. znaleźć. wzrost 175 waga 67
Pozdrawiam

-
Onexon - Świeżak
RS 50 można kupić za 4200 więc chyba źle szukałeś. Znaczy się nowsze rocznikowo (może nie piękne ale jeżdżące:D). A jak nie to jest jeszcze DT. No chyba że koniecznie zależy ci na "ścigaczu".
-
Arturo925 - Stały bywalec
Witam ! Bedzie potrzebna mi wasza pomoc !
Mam 13 lat i mam karte motorowerowa, wiec chcialbym kupic skuter, ale jaki ? Od skutera oczekuje komfortu, duzej bezawaryjnosci oraz dosc mocnego silnika. Dobrze by bylo jak by skuter byl 2 osobowy
Czekam na propozycje
Mam 13 lat i mam karte motorowerowa, wiec chcialbym kupic skuter, ale jaki ? Od skutera oczekuje komfortu, duzej bezawaryjnosci oraz dosc mocnego silnika. Dobrze by bylo jak by skuter byl 2 osobowy
Czekam na propozycje

- maciek805
- Świeżak
Jak masz dużo kasy, to tylko włochy, spełniają wszytkie twoje warunki: Gilera Runner, Gilera DNA, Gilera Stalker, Piaggio NRG, Aprilia SR i ew. Yamaha Aerox (mniejszy komfort i owiana sławą 50tka, nie zasługująca na tą opinie, najlepiej nadaje się do stuntu, albo wyścigów).
-
wikples - Bywalec
Jak masz dużo kasy, to tylko włochy, spełniają wszytkie twoje warunki: Gilera Runner, Gilera DNA, Gilera Stalker, Piaggio NRG, Aprilia SR i ew. Yamaha Aerox (mniejszy komfort i owiana sławą 50tka, nie zasługująca na tą opinie, najlepiej nadaje się do stuntu, albo wyścigów).
-
wikples - Bywalec
Wiem, ale nie mogę skasować bo "nie można kasować postów, które uzyskały odpowiedź", więc jak jakiś mod to zauważy to proszę o skasowanie jednego posta. Speedfight też wporządku, tylko jakością odbiega troche od włoch. Przypominam, że we włoszech skuterki są bardzo popularne, a marka piaggio jest najbardziej renomowaną firmą jeżeli chodzi o skutery. Poza tym Peugeot, ma monowahacz z przodu, który jest podobno ok, ale mnie nie przekonuje. W każdym razie jak kupisz nowego Speedfighta, albo max 2 letniego też będzie dobrze. Jak masz dużo kasy, to kup sobie też PORZĄDNY kask i jakąś fajną kurtkę tekstylną. Mimo wszystko najbardziej polecam Piaggio, Gilere (To samo) i Aprilie. Pozdro.
-
wikples - Bywalec
Runner jest jednym z najbardziej komfortowych skuterów w klasie 50ccm. Jak się nie trafi 'sztrucla' to jest praktycznie bezawaryjny. Dociera się przez ok 1000km, jeżdżąc 45km/h, potem się oddaje go do odblokowania i jeździ się ok. 80km/h (licznikowe 90km/h). To jest 2T więc jakoś co 1500km trzeba dolewać olej do specjalnego zbiornika (tak jakbyś lał paliwo). Lepszy jest runner (od 2005r.) od NRG.
-
wikples - Bywalec
docieranie to jest przez pierwsze ~1000km. Jeżeli się nie myle to Runner ma obrotomierz więc nie będziesz mógł przekroczyć jakiejś wartości obrotów (zapewe 6tys),a jeżeli nie ma obrotomierza to pewnie jakiejś prędkości (jak kolega mówił pewnie 45km/h) nie będziesz mógł przekroczyć. Jeżeli chodzi o moc to wszystkie opinie na temat tego skutera są takie, że jest szybki, więc ok
- Sargil
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości