Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Ok, to tak:
Mam 14 lat, posiadam kartę motorowerową i mogę mieć skuterka do 1100zl. Skuter kojarzy mi się z dziewczynami/powolną jazdą. Chciałbym mieć crossa enduro 50cmm3 ale mam 160 cm wzrostu a wszystkie 50-tki to są za małe i ważę 50 kg.
Chodzi mi tu o używane crossy bo raczej nie kupię nowego do 1100zl. Zaglądałem po mini pocket albo mini cross ale to za małe jak dla mnie będe wyglądał na tym jak "dziwak". Zaglądałem po 110 cmm3 ale ja chcę tym jeździć po ulicy zamiast skutera więc to odpada, bo chyba musiałbym mieć prawo nie?
Więc proszę doradzcie mi:
1.Mam do wydania do 1100zl
2 Może być używany
3 Mam nim jeździć po drodze
4 Wzrost 160 waga: 50kg
Jeśli w złym temacie to przepraszam ale chce szybką odp i jestem nowy na forum.
A i chodzi o to czy możecie podać jakąś 50-tke ale troszkę wyższą.
Z góry THX!
Mam 14 lat, posiadam kartę motorowerową i mogę mieć skuterka do 1100zl. Skuter kojarzy mi się z dziewczynami/powolną jazdą. Chciałbym mieć crossa enduro 50cmm3 ale mam 160 cm wzrostu a wszystkie 50-tki to są za małe i ważę 50 kg.
Chodzi mi tu o używane crossy bo raczej nie kupię nowego do 1100zl. Zaglądałem po mini pocket albo mini cross ale to za małe jak dla mnie będe wyglądał na tym jak "dziwak". Zaglądałem po 110 cmm3 ale ja chcę tym jeździć po ulicy zamiast skutera więc to odpada, bo chyba musiałbym mieć prawo nie?
Więc proszę doradzcie mi:
1.Mam do wydania do 1100zl
2 Może być używany
3 Mam nim jeździć po drodze
4 Wzrost 160 waga: 50kg
Jeśli w złym temacie to przepraszam ale chce szybką odp i jestem nowy na forum.
A i chodzi o to czy możecie podać jakąś 50-tke ale troszkę wyższą.
Z góry THX!
- Szyroty
- Świeżak
1 za 1100 zl to ciezk cos dobrego kupic ale moze cos trafisz, ja juz bym nie patrzyl na typ, ani na rok tylko na stan
2 musi byc uzywany chyba, ze chinskie gowno
3 takim mini crossem po drodze sobie nie pojezdzisz bo to nie ma homologacji
4 wzrost i waga to raczej na enduro nie zbyt
2 musi byc uzywany chyba, ze chinskie gowno
3 takim mini crossem po drodze sobie nie pojezdzisz bo to nie ma homologacji
4 wzrost i waga to raczej na enduro nie zbyt
- talta
- Mieszkaniec forum
piesof napisał(a):Dandi93 chodziło mi o design.
Aha, oczywiście żaden chinol. Używane jak najbardziej wchodzą w grę.
Jak by to był chinol to bym Ci go nie proponował

Poczytaj trochę o nim, a dowiesz się, że to jest całkiem przystępny motocykl (właściwie to chyba najlepszy naked w klasie 125ccm 4T).
-
Frugos - Bywalec
JESTEM NOWY JEŻELI UTRUDNIAM ZYCIE NA FORUM TO PRZEPRASZAM
wzrost- 180 cm
waga- 85 kg
ok 4000zł
1. interesuje mnie jakiś ścigacz
2. mam karte motorowerowa
czyli tylko na 50
szukałem w opcji szukaj ale nie znalazłem
3. i takie pytanie co mi możne policja zrobić jak mnie złapie na 80 ?
przepraszam za dużo czytałem i mi się wszystko pokręciło
wzrost- 180 cm
waga- 85 kg
ok 4000zł
1. interesuje mnie jakiś ścigacz
2. mam karte motorowerowa

szukałem w opcji szukaj ale nie znalazłem

3. i takie pytanie co mi możne policja zrobić jak mnie złapie na 80 ?
przepraszam za dużo czytałem i mi się wszystko pokręciło
Ostatnio edytowano 1/7/2009, 19:39 przez aimon, łącznie edytowano 1 raz
- aimon
- Świeżak
na 80 nic jesli masz prawko i jest zarejestrowane na 80
jesli nie masz tego i jest na 50 to w dziale prawo jest to bardzo szeroko opisane, wystarczu poszukac
prawko A jest na wszystkie pojemnosci jak mi wiadomo
pytanie w odpowiedznim temacie
jesli z 50-tek to praktycznie wszystko ma AM6/5 (starsze) albo jego blizniacze modele (senda)
ze scigaczopodobnych to rs,tzr,xr6 itd. to co kupisz zalezy od twojego gustu albo jak bedziesz ogladal wszystkie modele to ten ktory bedzie w najlepszym stanie
jesli nie masz tego i jest na 50 to w dziale prawo jest to bardzo szeroko opisane, wystarczu poszukac
prawko A jest na wszystkie pojemnosci jak mi wiadomo
pytanie w odpowiedznim temacie

jesli z 50-tek to praktycznie wszystko ma AM6/5 (starsze) albo jego blizniacze modele (senda)
ze scigaczopodobnych to rs,tzr,xr6 itd. to co kupisz zalezy od twojego gustu albo jak bedziesz ogladal wszystkie modele to ten ktory bedzie w najlepszym stanie
- talta
- Mieszkaniec forum
Witam, jakiś czas temu pisałem post w podobnym temacie, ale w dziale motocykle. Doszedłem do wniosku, że chyba zacznę od jakiejś dobrej 125, będzie chyba łatwiej kupić dobrą 125 za niższą cenę, chodzi o to, że za tą samą cenę dostanę gorszą 250. Do rzeczy.
Mam 195cm wzrostu i ważę 87kg. Mam ok. 5000zł do wydania. Myślicie, że Honda NSR 125 będzie dobra? Chodzi o mój wzrost i czy dostanę w tej cenie jakiś przyzwoity rocznik.
Mam 195cm wzrostu i ważę 87kg. Mam ok. 5000zł do wydania. Myślicie, że Honda NSR 125 będzie dobra? Chodzi o mój wzrost i czy dostanę w tej cenie jakiś przyzwoity rocznik.
- Podestowy
- Świeżak
Z twojego posta wnioskuje ze masz juz Prawko A jak rozważales 250cc.W takim razie szukaj cb 500,gs'a,gpz,er5 itp 

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Witam wszystkich jako że mój pierwszy post:)
Zamierzam kupić sobie motocykl. do tej pory smigałem sobie na skuterze kuzyna pare lat temu(więc doświadczenie mam żadne).
Mieszkam w londynie i głownie bede nim dojeżdżał do pracy i napewno niezadko przebijał sie przez korki.
zamierzam kupic nowy motocykl na kredyt(chyba że znajde dobra oferte na uzywany) do około 3 tysięcy funtów(15tys zł)
-187cm wzrostu i waże 80kg
-19 lat
szukam motoru którym bede sprawnie pokonywał korki, ładnie sie prezentował i bede mógł(po pewnym czasie) poszalec na pustym i prostym odcinku drogi. zamierzam kupic go na okres około 2-3 lat. posiadam tylko odpowiednik karty motorowerowej która upowaznia mnie do jazdy max 125 i 33km
z tego co rozglądałem sie po sieci znalazłem
-yamashke yzf 125
-honde cbr
-Aprilie rs
co byscie mi polecili czy moze zrobienie prawka na motor i kupienie czegoÅ› mocniejszego?
Zamierzam kupić sobie motocykl. do tej pory smigałem sobie na skuterze kuzyna pare lat temu(więc doświadczenie mam żadne).
Mieszkam w londynie i głownie bede nim dojeżdżał do pracy i napewno niezadko przebijał sie przez korki.
zamierzam kupic nowy motocykl na kredyt(chyba że znajde dobra oferte na uzywany) do około 3 tysięcy funtów(15tys zł)
-19 lat
szukam motoru którym bede sprawnie pokonywał korki, ładnie sie prezentował i bede mógł(po pewnym czasie) poszalec na pustym i prostym odcinku drogi. zamierzam kupic go na okres około 2-3 lat. posiadam tylko odpowiednik karty motorowerowej która upowaznia mnie do jazdy max 125 i 33km
-yamashke yzf 125
-honde cbr
-Aprilie rs
co byscie mi polecili czy moze zrobienie prawka na motor i kupienie czegoÅ› mocniejszego?
- Seisen
- Świeżak
SÄ… to moze i starsze maszyny,ale silniki sa wieksze i nie sa zbyt wysilone.Np cb,bardzo trwaly motorek
Za 5 tys mozesz wychaczyc fajnego gs'a,moze i zadbana cb sie trafi
Edit:Szukaj nelpiej cb,gpz bo gs jest maly

Edit:Szukaj nelpiej cb,gpz bo gs jest maly

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Seisen napisał(a):Witam wszystkich jako że mój pierwszy post:)
-19 lat
-yamashke yzf 125
-honde cbr
-Aprilie rs
Jestes dos wyskoki wiec zastanowil bym sie nad Viaderkiem http://www.allegro.pl/item670862749_lad ... aszam.html tak to wyglada. Jeszcze nie slyszalem by ktos na niego narzekał
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Moim zdaniem lepiej by było zrobić prawko i kupić coś większego (tym bardziej, że masz kasę). Chyba, że traktujesz motocykl tylko jako środek transportu do pracy.
Tak przy okazji to niezłe macie tam uprawnienia posiadając kartę motorowerową.
Tak przy okazji to niezłe macie tam uprawnienia posiadając kartę motorowerową.
-
Frugos - Bywalec
thx za odpowiedzi:)
hmm tzn np na yamaszce yzf wyglądałbym smiesznie?:)
jak sie ma viaderko do supersportów?
czy wiaderko starczy mi na okres 2-3 lat jeśli chciałbym sie cieszyć przyjemnościami z jazdy przez ten okres?
i jakie sa opcje zwiekszania mocy w tym motocyklu?
PS.No na tej karcie mozna jeździć swobodnie samochodem z osobą obok która ma prawko...
hmm tzn np na yamaszce yzf wyglądałbym smiesznie?:)
jak sie ma viaderko do supersportów?
czy wiaderko starczy mi na okres 2-3 lat jeśli chciałbym sie cieszyć przyjemnościami z jazdy przez ten okres?
i jakie sa opcje zwiekszania mocy w tym motocyklu?
PS.No na tej karcie mozna jeździć swobodnie samochodem z osobą obok która ma prawko...

- Seisen
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości