Jaki kupić motocykl/skuter ?? Zapytaj tutaj.
Na nieoryginalnie pomalowanym, z niewiadomą przeszłością. No szlif tak i po kłopocie.... z cylindrem. Nie wiadomo, przecież jak reszta części. Pasek, wario, sprzęgło, dzwon, wał. Trzeba by zrobić takie wewnętrzne oględziny, najlepiej z mechaniorem...
-
wikples - Bywalec
Że ma kilka lat więcej to wcale nie znaczy że jest gorszy. Wolałbym niejeden sprzęt z 95 roku niż z 05.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Czesc Very Happy w czerwcu mam zamiar kupic sobie motor, jednak ciagle sie zastanawiam jaki Confused Do wyboru mam Honde NSR125 lub Aprile RS125. Chciałbym abyście Wy mi doradzili i opisali pokeli te motory Wink Interesuje mnie : spalanie, żywotnosc motorka (czy jest awaryjny, ew co sie w nim psuje), czy sa dostepne czesci na allegro, oraz pytanie dla posiadaczy, czy miejsce dla drugiej osoby jest wygodniejsze w nsr czy rs?
Dziekuje i Pozdrawiam
Dziekuje i Pozdrawiam
- Drilldm21
- Świeżak
Ja Ci polecam RS. Miałem przez jakiś okres. W każdym razie, dużym plusem jest to, że ją stale produkują. Spalanie wynosi +/- 6l, no i do tego należy doliczyć olej. Zależy jak jeździsz. O awaryjności na codzień nie mogę dużo powiedzieć, bo swoją zrobiłem może 1000km, jednak parę części mi padło (ze zwykłego zurzycia). Generalnie wiadomo, 2T to remonty silnika co jakiś czas. Jeśli chodzi o pozycję, to po jakieś godzinie zaczynają boleć nadgarstki... Z częściami jest różnie, czasem można sprowadzić, czasem zamienniki, czasem z jakiegoś rozbitka, a czasem poprostu są na miejscu...
Tyle. Jeśli chodzi o 2T to jedynie Aprilie RS bym polecał, no i może GPRke, ale ciężko dostępna w PL. Z nsr to nie wiem, bo nie mam. WIem, że już jej nie produkują, co jest dla mnie minusem. I tyle...
@edit
Landryss ja wspomniałem co dla mie jest minusem. Każdy ma inną opinię na ten temat, ja wyraziłem swoją. No i dałem opinię o rsce, bo ją posiadałem
Tyle. Jeśli chodzi o 2T to jedynie Aprilie RS bym polecał, no i może GPRke, ale ciężko dostępna w PL. Z nsr to nie wiem, bo nie mam. WIem, że już jej nie produkują, co jest dla mnie minusem. I tyle...
@edit
Landryss ja wspomniałem co dla mie jest minusem. Każdy ma inną opinię na ten temat, ja wyraziłem swoją. No i dałem opinię o rsce, bo ją posiadałem

Ostatnio edytowano 7/1/2009, 19:41 przez wikples, łącznie edytowano 1 raz
-
wikples - Bywalec
Tam to że nie produkują to nie problem bo części jest masa. Typowe zamienniki w każdym sklepie a poważniejsze części u dealera. Miałem Suzuki z 94' którego już nie produkują podajże od 10-12 lat i z żadną nawet bardzo nietypową częścią nie było problemu w serwisie a podstawowych zamienników jest masa.
Jeśli patrzysz na spalanie, awaryjność i wygodę to zdecydowanie NSR.
Jeśli patrzysz na spalanie, awaryjność i wygodę to zdecydowanie NSR.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Witam. Szukam jakiegoś sporta (2t) 125ccm. Niestety nie wiem jak się ma mój wzrost do gabarytów motorka. Myślałem nad Aprilią RS 125 i Cagivą mito. I takie pytanie - Czy te motory nie będą na mnie za małe gabarytowo i czy nie będę na nich wyglądał jak jakiś pokurcz?
Mam 192cm wzrostu.
Z góry dzięki za pomoc

Z góry dzięki za pomoc

- Kronosmarr
- Świeżak
hmmm no niski to Ty nie jestes i jak chcesz koniecznie sprta to polecam Tzr 125 ( Nie to zebym polecał bo mam !!!) poprostu mialem okazje porównywac i rywale 125 ccm w kategorii sport sa mniejsi ...
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
Chcę sporta ze względu na osiągi jakie oferuje. Miałem juz okazje przejezdzic jeden sezon na 2-suwowym turystyku i jest już dla mnie za słaby/za wolny. Na wiosnę porównam sobie na żywo jak mi się będzie siedziało na RS'ce.
Kupując viaderko cofną bym się tylko do tyłu
Kupując viaderko cofną bym się tylko do tyłu

- Kronosmarr
- Świeżak
A mi co bycie poradzili
ccm: 125ccm
typ: sportowe
v-max: bez granic
wzrost 175cm
cena: granice 4500zl
ccm: 125ccm
typ: sportowe
v-max: bez granic
wzrost 175cm
cena: granice 4500zl
Kiedyś będzie taki dzień....................
- koziol2501
- Świeżak
Bierz Hondę NSR 125 (jc22). Nie będziesz wyglądał jak na psie, ani nie będzie za duża.
Mieści się w Twojej granicy cenowej.
Ewentualnie ApriliÄ™ Rs.
Do v-maxu bez granic jeszcze Ci trochę brakuje... pieniędzy, doświadczenia i głowy.
Mieści się w Twojej granicy cenowej.
Ewentualnie ApriliÄ™ Rs.
Do v-maxu bez granic jeszcze Ci trochę brakuje... pieniędzy, doświadczenia i głowy.

Lepiej stracić minutę w życiu, niż życie w minutę...
-
Kvj - Świeżak
doświadczenie może trochę , brak kasy na pewno ale glowy napewno nie zabraknie a co sadzicie o cagivie mito?? zastanawiam wlasnie nad nią a i chodzi mi tylko o 2 suwa 4 suw odpada z gry
- koziol2501
- Świeżak
Ehh, po co wałkować cały czas jedno i to samo? Mito - jest najlepszą (względem osiągów) motocyklem 125ccm. Niezła jest również aprilia RS 125 która nie znacznie odbiega od Mito. Jeżeli chodzi o awaryjność to przeważa ich japoński konkurent - NSR. Co kto lubi. Gdyby nie moje nietypowe gabaryty brałbym na bank Mito
Obecnie posiadam motocykl cagivy z silnikiem Ducati 125 z wersją 7 stopniowej skrzyni biegów taka jak w mito w starszej budzie (z okrągłymi światłami) i wcale nie można narzekać na osiągi tego silnika, bo są naprawdę zadowalające 

- Kronosmarr
- Świeżak
Czyli wszystko kreci się wokół mito i rs. ktora byscie polecili chodzi mi nie tylko o wyglad czy osiagi ale tez o bezpieczeństwo jazdy
- koziol2501
- Świeżak
Witam poszukujÄ™ skutera dla 14 latka.
Skuter powinien być wytrzymały i żeby miał dobre osiągi. Będzie on przeznaczony przede wszystkim na drogi asfaltowe bardziej wiejskie
W cenie do 3.000.
ccm: 50ccm
wzrost ok 160cm
cena: granice 3000zl
Z góry dziękuje
Skuter powinien być wytrzymały i żeby miał dobre osiągi. Będzie on przeznaczony przede wszystkim na drogi asfaltowe bardziej wiejskie

ccm: 50ccm
wzrost ok 160cm
cena: granice 3000zl
Z góry dziękuje

- Michal14
- Świeżak
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości