Zobacz wątek - Regulacja Składu Mieszanki w FZR 600
NAS Analytics TAG

Regulacja Składu Mieszanki w FZR 600

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Regulacja Składu Mieszanki w FZR 600

Postprzez Mipel_2008 » 10/11/2008, 22:23

Witam. Jestem tu nowy, więc proszę o wyrozumiałość. Kupiłem niedawno Yamahe FZR 600 Genesis model 3HF 1992r. Mam taki problem że motocykl czasem ma problem zapalić (zdarza się to rzadko ) i nie ma tu znaczenia czy silnik ciepły czy zimny, po dodaniu gazu zapala, ale wygląda to tak jakby zalewało świece. Po wykręceniu świec widać na nich ciemny osad nie tłusty tylko po prostu ciemny. Czy jest to wina świec? (NGK CR9E) czy może jest zbyt bogata mieszanka? Motocykl normalnie wkręca się na obroty i ma moc, tylko czasami przy około 2-3 tyś obrotów po odkręceniu gazu przez chwile przerywa i potem normalnie jedzie. Na biegu jałowym silnik pracuje w miarę równo. nie dymi . Tylko gdy jest problem z zapaleniem i po odpaleniu odrazu dam raz po obrotach to potrafi zadymić na czarno ale jak odpala normalnie to nie ma tego objawu. Problem polega na tym że nie wiem czy to wina świec / przewodów wysokiego napięcia , czy regulacji gaźników, która ponoć była wykonana (kupiłem motor w Autoryzowanym serwisie) sprzedający uprzedził że na wiosnę trzeba będzie wymienić świece . Jestem początkujący jeżeli chodzi o silniki 4t więc proszę o poradę, czy to może być wina świec?
Yamaha FZR 600 Genesis 3HF 1992r
Mipel_2008
Świeżak

Postprzez Maja.M » 11/11/2008, 00:02

Kolego mogę Tobie powiedzieć, to co wiem. Nie napisałeś co prawda ile masz na liczniku, ale powiem Tobie że kolega miał ten sam problem,powinieneś wymienić przewody,i świece a zwłaszcza przewody i wyregulować gaźnik,albo sprawdzić dysze w gaźniku, a dopiero później się zastanowić co dalej. Pozdrawiam :)
"Możliwość zahamowania jest twoim prawem do szybkości" | SuZi :] ;** | | http://kraka.wrzuta.pl/audio/Aq5fotFrEq
Maja.M
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê