[Suzuki] Suzuki Bandit 600 1995-2004
Możliwe że woda wyrzucona przez oponę zalała cewki zapłonowe, które są pod bakiem. Ja miałem taką sytuację.<br><hr>BoombelKomentatorzy napisał(a):Czy to normalne, że przy mega-ulewie, coś szarpie, tak jak by świece moczyło, albo co??? bandit s 600 95 rok.<br><hr>KOWAL ziom<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam
Mam pytanko odnośnie liczników. Znajomy mi mówił, że bandziorki 600S nie były wyposażone w liczniki w których jest cyfrowa godzina i wskaźnik paliwa. Przeglądając oferty kupna bandziorków, duża część ich ma, czy jest to spowodowane może wymianą przez danego posiadacza na taki licznik, czy dzwonem, czy jednak bandziorki wychodziły z produkcji z takimi licznikami?
Z góry dzięki za odpowidzi.
Pozdrawiam <br><hr>Rafał
Mam pytanko odnośnie liczników. Znajomy mi mówił, że bandziorki 600S nie były wyposażone w liczniki w których jest cyfrowa godzina i wskaźnik paliwa. Przeglądając oferty kupna bandziorków, duża część ich ma, czy jest to spowodowane może wymianą przez danego posiadacza na taki licznik, czy dzwonem, czy jednak bandziorki wychodziły z produkcji z takimi licznikami?
Pozdrawiam <br><hr>Rafał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Liczniki bez zegarka, komputera podróży i poziomu paliwa występują w rocznikach do 2000 (jak dobrze pamiętam). Sam jeżdżę bandziorem z 2002 i ma wszystko o co pytasz. Pozdro<br><hr>tcjnKomentatorzy napisał(a):Witam
Pozdrawiam <br><hr>Rafał<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja tez miałem taki problem w badicie ten sam głos metaliczny z prawej strony i silnik mam do wymiany bo korbowót wali o zawory,mechanik powiedział ze nie opłaca sie naprawiac tylko nowy silnik załatwic!<br><hr>sławKomentatorzy napisał(a):Witam! Kupiłem Bandita 1200s z 2002 roku i slychac w silnkiju na wolnych obrotach jakies metaliczne pukniecia co jakis czas wydaje mi sie ze to jest z prawej strony! podobno duze bandity tak maja tak pracuja ich silniki czy moze ktos cos wie na ten temat??<br><hr>zegan<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Z jakiej miejscowości i za ile?<br><hr>KarolaKomentatorzy napisał(a):Spredam Bandita 600s 2004r stan bdb
722 162 178<br><hr>722 162 178<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
sprzedane?<br><hr>KarolaKomentatorzy napisał(a):sprzedam moje maleństwo
<a href="http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-od-motocyklisty-M2535230.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://otomoto.pl/suzuki-gsf-bandit-od-motocyklisty-M2535230.html</a><br><hr>hulit1<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witajcie ,mam pytanie czy można zamontować do bandita N 600 '98 wahacz+amor+tylną felgę od któregoś gixera? <br><hr>sykk
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
mam ten sam problem i tez szukam na to odpowiedzi. dowiedziales sie moze co to bylo bo widze ze trioche czasu minelo od czasu twojego postuKomentatorzy napisał(a):Mam problem z banditem na wolnych obrotach gaśnie jak jest ciepły, robiłem regulację zaworów, czyszczenie gaźników, wymiana świec, filtr powietrza. Chodzi jakiś czas a po chwili spada z obrotów, raz załapie znowu ale za trzecim czy czwartym razem gaśnie. Może ktoś wie jaka może być przyczyna. czekam na odp. Rok 2001 600s<br><hr>damian8323<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja mam bandziora , tez S, z 99 r i oba zegary sa analogowe - predkosciomierz i obroty. Niczego innego nie ma w oryginale.<br><hr>bandytkaKomentatorzy napisał(a):Witam
Pozdrawiam <br><hr>Rafał<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Nie wiem czy aktulane ale... Mam 168 cm i waze 55 kg i spokojnie daje radeKomentatorzy napisał(a):Witam serdecznie Panowie,
Mam pytanie: autor pisze o tym, że niźsi bikerzy będą mieli problem z zatrzymywaniem się, czy mógłby mi ktoś posiadający ten moto jak bardzo niźsi? Mam 175cm
pozdro<br><hr>wujek janusz<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Spokojnie ja mam banita 600 z 2000 r przejeżdziłem sezon bez problemu i mam 174cm wzrostu<br><hr>marcinKomentatorzy napisał(a):Witam serdecznie Panowie,
Mam pytanie: autor pisze o tym, że niźsi bikerzy będą mieli problem z zatrzymywaniem się, czy mógłby mi ktoś posiadający ten moto jak bardzo niźsi? Mam 175cm
pozdro<br><hr>wujek janusz<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
witam od hayabusy na 100% monowahacz z vfr też ale podejrzewam że trzeba by było go gdzieś tam lekko puknąć a co do giksa myślę że nie było by większych problemów<br><hr>RedRubinKomentatorzy napisał(a):witajcie ,mam pytanie czy można zamontować do bandita N 600 '98 wahacz+amor+tylną felgę od któregoś gixera? <br><hr>sykk<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
SPRZEDAM Suzuki bandit 600N z 1998r, cena: 6500tyś zł, Rybnik --->kontakt: wb320@interia.pl<br><hr>wojt320
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Przerabiał ktoś może S na N (rocznik 1999)? Jak tak to niech sie odezwie na gg 849930<br><hr>Karol
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam kupilem bandziora 600 z 2000 r i mam taki problem ze czasem po wrzuceniu biegu moto gasnie i nie wiem czy to skrzynia czy sprzeglo aha no i jeszcze jedno gdy moto jest na biegu i wciskam sprzeglo to opona dalej sie porusza czy w sprzegle trzeba wymienic tarcze czy co i jakie sa tego koszty mniej wiecej prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam <br><hr>MARCIN
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jak Bandzior ci gasnie po wrzuceniu jedynki to albo masz stopkę rozstawioną, albo czujnik przy tej stopce uszkodzony, może kabelki na łączeniach zaśniedziałe. Przeczyść, nasmaruj co trzeba a będzie działać. Z tą stopką to takie zabezpieczenie żebyś nie jeździł z rostawioną. A jak masz go odpalonego i postawionego na centralce to puki olej sie nie nagrzeje a tym samym nie zrobi się żadszy to będzie ci się kręciło to koło siłą odśrodkową. Zrób sobie doświadczenie i odpal moto przejedź się aby go rozgrzać przeleć wszystkie biegi góra dół aż wszystko się nagrzeje i postaw go na centralce to zobaczysz że koło się już samo nie kręci. Chyba że masz jakiś stary lub gęsty olej wlany. Pozdro<br><hr>Janek-BandziorKomentatorzy napisał(a):Witam kupilem bandziora 600 z 2000 r i mam taki problem ze czasem po wrzuceniu biegu moto gasnie i nie wiem czy to skrzynia czy sprzeglo aha no i jeszcze jedno gdy moto jest na biegu i wciskam sprzeglo to opona dalej sie porusza czy w sprzegle trzeba wymienic tarcze czy co i jakie sa tego koszty mniej wiecej prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam <br><hr>MARCIN<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dziekuje ci kolego za pomoc moto mialem na centralce tylko nie wlaczalem silnika i chcialem na wylaczonym wrzucic 1 ale mi nie wchodzila a z ta stopka wiem wczoraj czytalem cala instrukcje obslugi a powiec mi bo chcialbym sie dowiedziec dla pewnosci bo widze ze bardzo kumaty jestes w temacie jak podciagnac sprzeglo przy silniku w bandycie bo jak wrzucalem 1 na rozgrzanym silniku to strasznie zgrzytala i jak wciskalem wtedy sprzeglo to nie trzymalo i opona sie delikatnie krecila z gory dziekuje za pomoc<br><hr>MARCINKomentatorzy napisał(a):Witam kupilem bandziora 600 z 2000 r i mam taki problem ze czasem po wrzuceniu biegu moto gasnie i nie wiem czy to skrzynia czy sprzeglo aha no i jeszcze jedno gdy moto jest na biegu i wciskam sprzeglo to opona dalej sie porusza czy w sprzegle trzeba wymienic tarcze czy co i jakie sa tego koszty mniej wiecej prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam <br><hr>MARCIN<br>Komentatorzy napisał(a):Jak Bandzior ci gasnie po wrzuceniu jedynki to albo masz stopkę rozstawioną, albo czujnik przy tej stopce uszkodzony, może kabelki na łączeniach zaśniedziałe. Przeczyść, nasmaruj co trzeba a będzie działać. Z tą stopką to takie zabezpieczenie żebyś nie jeździł z rostawioną. A jak masz go odpalonego i postawionego na centralce to puki olej sie nie nagrzeje a tym samym nie zrobi się żadszy to będzie ci się kręciło to koło siłą odśrodkową. Zrób sobie doświadczenie i odpal moto przejedź się aby go rozgrzać przeleć wszystkie biegi góra dół aż wszystko się nagrzeje i postaw go na centralce to zobaczysz że koło się już samo nie kręci. Chyba że masz jakiś stary lub gęsty olej wlany. Pozdro<br><hr>Janek-Bandzior<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jak wyglada spalanie w takim bandziorku przy spokojnej jezdzie?takie 6.5l mnie zalamuje przy obecnych cenach paliwa pozdrawiam<br><hr>mirek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze silnik w naszych bandziorach pamięta jeszcze piękne lata 80-te więc nie oczekuj od niego i skrzyni biegów aksamitnej pracy jak w samochodach. Bandziory znane są z tego, że troche hałasują. Po drugie jeśli wrzucasz jedynkę na ssaniu lub lekko podwyższonych obrotach to napewno zazgrzyta. Jedynka to tak max 1500 obrotów. Po trzecie w motocyklach skrzynia ma budowę tzw. kłową jak np. w samochodach rajdowych dlatego nie obce są zgrzyty czy szarpanie zwłaszcza przy jedynce. Skrzynia taka pozwala przy umiejętnym operowaniu rollgazem na wbijanie biegów bez używania sprzęgła no poza jedynkąKomentatorzy napisał(a):Witam kupilem bandziora 600 z 2000 r i mam taki problem ze czasem po wrzuceniu biegu moto gasnie i nie wiem czy to skrzynia czy sprzeglo aha no i jeszcze jedno gdy moto jest na biegu i wciskam sprzeglo to opona dalej sie porusza czy w sprzegle trzeba wymienic tarcze czy co i jakie sa tego koszty mniej wiecej prosze o pomoc z gory dziekuje i pozdrawiam <br><hr>MARCIN<br>Komentatorzy napisał(a):Jak Bandzior ci gasnie po wrzuceniu jedynki to albo masz stopkę rozstawioną, albo czujnik przy tej stopce uszkodzony, może kabelki na łączeniach zaśniedziałe. Przeczyść, nasmaruj co trzeba a będzie działać. Z tą stopką to takie zabezpieczenie żebyś nie jeździł z rostawioną. A jak masz go odpalonego i postawionego na centralce to puki olej sie nie nagrzeje a tym samym nie zrobi się żadszy to będzie ci się kręciło to koło siłą odśrodkową. Zrób sobie doświadczenie i odpal moto przejedź się aby go rozgrzać przeleć wszystkie biegi góra dół aż wszystko się nagrzeje i postaw go na centralce to zobaczysz że koło się już samo nie kręci. Chyba że masz jakiś stary lub gęsty olej wlany. Pozdro<br><hr>Janek-Bandzior<br>Komentatorzy napisał(a):dziekuje ci kolego za pomoc moto mialem na centralce tylko nie wlaczalem silnika i chcialem na wylaczonym wrzucic 1 ale mi nie wchodzila a z ta stopka wiem wczoraj czytalem cala instrukcje obslugi a powiec mi bo chcialbym sie dowiedziec dla pewnosci bo widze ze bardzo kumaty jestes w temacie jak podciagnac sprzeglo przy silniku w bandycie bo jak wrzucalem 1 na rozgrzanym silniku to strasznie zgrzytala i jak wciskalem wtedy sprzeglo to nie trzymalo i opona sie delikatnie krecila z gory dziekuje za pomoc<br><hr>MARCIN<br>

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 71 gości