HONDA crf 450 2004 dziwne stuki
• Strona 1 z 1
HONDA crf 450 2004 dziwne stuki
Witam wszystkich
A wiec posiadam crf 450 2004 i na postoju gdy gazuje lub chodzi na niskich nieslychac zadnych dziwnych dzwiekow ale gdy jade bezwzgledu na bieg jak dodaje gazu slysze taki dziwny metaliczny stukot najmocniej jak jade na niskich obrotach i dodam gazu , jeden z mechanikow powiedzial mi ze to na 100% nic z silnikiem tylko z ukladam napedowym moze jakis roler jest wytarty albo slizgacz na wachaczu ? Ale sam niemoge zlokalizowac tego stukotu czy to dochodzi z silnika czy z ukladu napedowego .
Co o tym sadzicie prosze o jakies wskazowki bo chce zamowic czesci ale niewiem jakie poniewarz jestem poza moim domem i niemam mozliwosci przez najblizsze pare tygodni sam sprawdzic co to dokladnie jest .
Z gory dziekuje za pomoc .
A wiec posiadam crf 450 2004 i na postoju gdy gazuje lub chodzi na niskich nieslychac zadnych dziwnych dzwiekow ale gdy jade bezwzgledu na bieg jak dodaje gazu slysze taki dziwny metaliczny stukot najmocniej jak jade na niskich obrotach i dodam gazu , jeden z mechanikow powiedzial mi ze to na 100% nic z silnikiem tylko z ukladam napedowym moze jakis roler jest wytarty albo slizgacz na wachaczu ? Ale sam niemoge zlokalizowac tego stukotu czy to dochodzi z silnika czy z ukladu napedowego .
Co o tym sadzicie prosze o jakies wskazowki bo chce zamowic czesci ale niewiem jakie poniewarz jestem poza moim domem i niemam mozliwosci przez najblizsze pare tygodni sam sprawdzic co to dokladnie jest .
Z gory dziekuje za pomoc .
- hermuspl
- Świeżak
hermuspl napisał(a):Zawory hmmm niesadze ale moze to i zawory ale raczej jak to by byly zawory to by tez stukaly na postoju co nie . Tak mi sie wydaje
Na obrotach może się to dawać we znaki... Sam niewiem. Zobacz jeszcze czy nie masz przypadkiem luzu na łańcuchu

Czarny 300cc 2T.
-
Duriv - Bywalec
ok juz wiem dziekuje wszystkim za podpowiedzi i porady
Czego ja sie balem najbardziej to ze cos z silnikiem a sie okazalo ze to lancuch wydaje takie dzwieki dziwne bo wlasnie moj brat kopil sobie crf 450 w idealnym stanie z nowym ukladem napedowym i ma takie same dzwieki jak ja tylko ze troche cichsze .
wiec musze zakupic nowy zestaw napedowy
pozdrawiam wszystkich.
Czego ja sie balem najbardziej to ze cos z silnikiem a sie okazalo ze to lancuch wydaje takie dzwieki dziwne bo wlasnie moj brat kopil sobie crf 450 w idealnym stanie z nowym ukladem napedowym i ma takie same dzwieki jak ja tylko ze troche cichsze .
wiec musze zakupic nowy zestaw napedowy

pozdrawiam wszystkich.
- hermuspl
- Świeżak
Nie wydawaj kasy na napęd, tylko dlatego, że wydaje głośniejsze dźwięki niż nowy napęd brata. Spróbuj odciągnąć łańcuch od tylnej zębatki i jeżeli będzie przechodził za ponad 2/3 ząbka, a naciąg będzie niemalże wykorzystany do końca, to wtedy kup nowy. Ja w sumie latałem do momentu, w którym nie zaczął przeskakiwać.
To, że jego się mniej tłucze niż Twój może być chociażby z tego względu, że jego jest O/X-ringowy, a Twój zwykły. Może on więcej smaru zapodał, a Ty mniej
Pzdr.
To, że jego się mniej tłucze niż Twój może być chociażby z tego względu, że jego jest O/X-ringowy, a Twój zwykły. Może on więcej smaru zapodał, a Ty mniej

Pzdr.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości