KAWASAKI KLX 650 c
• Strona 1 z 1
KAWASAKI KLX 650 c
Witam.
Mam okazje kupic KAWASAKI KLX 650C. Ale ja o tym motorze wiem tyle ze ma homologacje 55KM. WQiem ze seria "R" jest lepsza do terenow. I to cala moja wiedza na temat tego motoru szukalem w google ale jedyne co znalazlem to: ( http://www.******/motobase_d ... del_id=842 ) .Jakie jest Wasze zdanie na temat tego Kawasaki?
Moze jeszcze podopowiem ze mieszkam w b.dobrych waruknach do jazdy (bliskosc poligonu) i czy ten motor bedzie dobrym poloczeniem na wypady do lasu i do jazdy w miescie lub na dlusze trasy?
Mam okazje kupic KAWASAKI KLX 650C. Ale ja o tym motorze wiem tyle ze ma homologacje 55KM. WQiem ze seria "R" jest lepsza do terenow. I to cala moja wiedza na temat tego motoru szukalem w google ale jedyne co znalazlem to: ( http://www.******/motobase_d ... del_id=842 ) .Jakie jest Wasze zdanie na temat tego Kawasaki?
Moze jeszcze podopowiem ze mieszkam w b.dobrych waruknach do jazdy (bliskosc poligonu) i czy ten motor bedzie dobrym poloczeniem na wypady do lasu i do jazdy w miescie lub na dlusze trasy?
- Dil
- Świeżak
Witam. KLX650 jest niejako rozwinięciem modelu KLR 650. Poprawione bolączki poprzedniego modelu, nowa stylizacja, bardziej agresywny wygląd, który popycha ten model do zastosowań bardziej terenowych.
Poczytaj o KLR http://chudzikj.republika.pl/KLR600.htm i pewnie troche ci to rozjaśni.
Poczytaj o KLR http://chudzikj.republika.pl/KLR600.htm i pewnie troche ci to rozjaśni.
DR125se
- sito79
- Świeżak
A czy na ten motor trzeba mniec jakies wieksze umiejetnosci? Czy ten motor nie bedzie dla mnie za ciezki w prowadzeniu jak mialem zerowe doswiadczenie z takimi pojemnosciami?
I jescze jedno Dowiedzialem sie ze silnik zostal wymieniony a stary dostaje gratis (jezeli kupie motor
) podobno tez gasnie (jak to wlasciciel powiedzial czasami gasnie) na luzie kiedy ma niskie obroty czy to moze byc spowodowane jakas drobnoska (regulacja) czy moze to byc cos powazniejszego?
I jescze jedno Dowiedzialem sie ze silnik zostal wymieniony a stary dostaje gratis (jezeli kupie motor

- Dil
- Świeżak
Czy będzie za ciężki, no to trudno określić, jęśli jesteś dorosłym facetem i masz przynajmniej 170cm wzrostu, to będziesz sobie z nim normalnie radził. Oczywiście na początek zapomnij o szaleństwach w terenie, bo najpierw trzeba się porządnie w moto "wjeździć" na twardych drogach.
Ja na moim niedawno nabytym KLR-ku też początkowo czułem się nieswojo, wcześniej jeździłem wyłącznie na "wiejskich sprzętach" 2T
Odnośnie kulejącej pracy tego motorka, to ten już wymieniany silnik może świadczyć o sporym zużyciu sprzętu. Na oględziny przed kupnem jedź z dobrym fachowcem, niech zimnym okiem oglądnie sprzęt.
Ja na moim niedawno nabytym KLR-ku też początkowo czułem się nieswojo, wcześniej jeździłem wyłącznie na "wiejskich sprzętach" 2T
Odnośnie kulejącej pracy tego motorka, to ten już wymieniany silnik może świadczyć o sporym zużyciu sprzętu. Na oględziny przed kupnem jedź z dobrym fachowcem, niech zimnym okiem oglądnie sprzęt.
DR125se
- sito79
- Świeżak
He he he tylko ze ja fachowca nie znam
P musze kupywac w slepo ale jestem swiadomy ze bede musial cos do niego dokladac bo kosztuje 4,5 tys.
Ale co do tego gasniecia na wmalych obrotach to moze to byc cos powaznego?
I naturalnie ze najpierw dluga nauka na twardych drogach
ja chce miec cale nogi i sprzet 

Ale co do tego gasniecia na wmalych obrotach to moze to byc cos powaznego?
I naturalnie ze najpierw dluga nauka na twardych drogach

- Dil
- Świeżak
Jeśli nie znasz fachowca to popytaj ludzi napewno w Twojej okolicy jest ktoś kto się zna na moto (jakiś mechanik), dajesz nawet takiemu obcemu facetowi 100zł i z Tobą pojedzie. Lepiej zapłacić te 100zł więcej i mieć pewność co do sprzętu.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość