Zobacz wątek - Krućce gaźnikowe Yamaha Xt 600
NAS Analytics TAG

Krućce gaźnikowe Yamaha Xt 600

Enduro, Cross
_________

Krućce gaźnikowe Yamaha Xt 600

Postprzez Argons » 5/11/2008, 12:07

Witam, mam do was małe pytanko, ponieważ ostatnio czyściłem gaźnik i wymieniałem krućce gaźnikowe w mojej xt 600. Stare krućce miały zatkane odpowietrzniki i moje pytanie jest następujące: czy te "odpowietrzniki" w krućcach gaźnikowych powinny być zatkane czy otwarte?
Argons
Świeżak

Postprzez Argons » 5/11/2008, 17:43

Aa i tak żeby nie robić nowego tematu. Co się może stać gdy do silnika( cylindra) naleci z mieszanką troszke błota? czy trzeba zdejmować głowice i czyścic? czy wystarczy wująć świece wlać benzyny ekstrakcyjnej i pokopać troche bez świecy żeby wszystko wyleciało przez otwór od świecy?
Argons
Świeżak

Postprzez panzernacker » 6/11/2008, 14:56

Nie ma takiej możliwości żeby do cylindra dostały się jakieś drobinki a co dopiero błoto! Po pierszym kopnięciu moto ma do wymiany tłok, powłokę cylindra, i pewnie jeszcze korbowód z łożyskami.
Odpowietrzniki powinny zawsze być otwarte, inaczej by ich tam nie było.
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Postprzez Argons » 7/11/2008, 22:49

Ok, dzięki za podpowiedź a tak swoją drogą to w takim rchyba czeka mnie remont.. bo silnik wciągnął troche błota właśnie przez filtr powietrza...
Argons
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości

na górê