urwana śruba
• Strona 2 z 2 • 1, 2
W najgorszych przypadkach, kiedy wszystkie inne metody zawodza wyjsciem z sytuacji jest dospawanie odpowiednio dlugiego i cienkiego, aczkolwiek twardego preta do sruby. Tutaj niestety jest potrzebna spawarka i sporo umiejetnosci.
Ostatnio edytowano 2/11/2008, 21:35 przez elco, łącznie edytowano 1 raz
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
senku, ja tylko informuje o takiej metodzie. Nie zawsze sie ona sprawdza i nie zawsze mozna ja zastosowac. Nie mniej jednak jest dosc skuteczna.
Jezeli sruba jest nieco schowana najpierw nalezy troche napawac a pozniej spawac.
Jezeli sruba jest nieco schowana najpierw nalezy troche napawac a pozniej spawac.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Ja zrobiłem tak:
Nawaliłem WD-40
wziełem imbus z profesjonalnego zestawu narzędzi warsztatowych
Przez imubs walnełem w główke śruby 3 razy 5 kilowym młotkiem
Odkręciłem z łatwoscia
Nawaliłem WD-40
wziełem imbus z profesjonalnego zestawu narzędzi warsztatowych
Przez imubs walnełem w główke śruby 3 razy 5 kilowym młotkiem
Odkręciłem z łatwoscia

komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
senekkorzenna napisał(a):sprawdza się elcommendante ale w przypadku gdy śruba wystaje a materiał w który jest wkręcona ma te same parametry topienia co śruba a w tym przypadku śruba jest stalowa a uchwyt to stop aluminium.
pozdrawiam
ps.mam nadzieję ze zdrówko już lepsze
tu siÄ™ jednak nie zgodze senku. Roznica pomiedzy materialami tylko ulatwia sprawe. Tym bardziej jezeli jest to aluminium i stal. Spawarka typu MIG/MAG nie zlapie aluminium a odpowiednio dobrane parametry spawania uniemozliwia przepalenie tudziez podtopienie materialu. Gdy material jest ten sam sprawa sie komplikuje, poniewaz mozna niechcacy zespawac material ze sruba i wtedy mamy jeszcze wiekszy problem.
ps. Ze zdrowiem jest coraz lepiej. Juz za 2 tygodnie powinienem zakonczyc leczenie.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości