[biblioteka] Pojemność silnika, a bezpieczeństwo
Nie wiem moze tylko mnie sie tak wydaje ale uwazam ze 600 tka to raczej niedobry na poczatek a na pewno nie sportowa (r6, gsx600r cbr 600 itp..) Szescetki sa mosze na papierach słabsze od 1000 ale ich waga sprawia ze sa chyba najbardziej wymagajacymi maszynami. Są dzikie bez problemu mozna ja stawiac na gume albo na plecy....:p tak wiec chyba nie jest to dobry pomysl<br><hr>Eli
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dopiero co zrobiłem prawko jeździłem suzuki gs 500 zresztą pożyczonym od kolegi mam nadzieje że niebawem własną wrażenia niesamowite choć być morze dlatego ze to był pierwszy prawdziwy motocykl który wpadł mi w ręce poza 125 na której uczyłem się jeździć z trudem przyszło mi opanowanie tak silnej maszyny jak na moją praktykę w jeździe
i stąd moje pytanie jak można opanować moc ścigacza choćby w części nie miejąc pojęcia o jeździe na nazwijmy to słabszych motorach pot względami osiągów z tego co się orientuje im szybszy motocykl tym mniejsza możliwość skrętu kierownicy co na początku sprawia problem po za tym zastanawiam się bo jak w wspominałem nie mam praktyki jak komuś kto nie ma doświadczenia tnie z dużą prędkością najnowszą cbr.ką kupioną przez tatę i wpada w mały poślizg uda się z niego wyjść ratując maszynę i siebie ...<br><hr>Gutjerezz

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
polecam ten motocykl na poczatek!Sam sie na nim uczylem i wyszlo mi to dobrze ,pojezdziosz jeden sezon i przesiadziesz sie na cos wiekszego.Pierwsze jazdy zapieraja dech w piersiach ale koncowka sezonu to bedzie niedosyt.Ja dzis jezdze R1. naprawde polecam gsx600f pozdrawiam i zycze milej jazdy!<br><hr>wiatrakkKomentatorzy napisał(a):hmmm a ja chce kupić motor suzuki gsx600f i nie wiem czy na początek jest dobry? tyle sie naczytałem że za duza moc ale jaki fajny ten mogel a z mniejsza pojemnością nie ma tego mogelu POMOCY !!!!<br><hr>lysiek<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
dołączam sie do kolegi, ja z kolei ujeżdżałem namiętnie motocykle MZ i sam od msc jestem posiadaczem 900rr fireblade. nie taki diabeł straszny, wspaniały motocykl. ale raczej powiedział bym że dla rozsądnych a nie dla odważnych, ta maszyna nie wybacz błędów.<br><hr>Gothan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
moj pierwszy motor jaki kupilem to fzr 1000
jakos sie smiga
.... jednym zdaniem- "motor jest jak media-marct..."<br><hr>kocyk
jakos sie smiga

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Mysle ze po tym artykule widac ilu z posrud mootycklistow jest ludzi którzy kupuja motor tylko dla szpanu itp. Jesli ma sie glowe to nie kupuje sie motoru tylko dla szpanu itp....kup sobie 125 i panienki beda lecicec na taki motor. A jesli kpisz z mniejszych motocykli to looknij sobie moto gp a wtedy nabierzesz szacunku do tego pierdzenia itp...pozdrowienia dla wszystkich motocyklistow klimaciarzy nie szpanerow.....<br><hr>Maciek1990
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeżdżę od 8 lat.. zaczynałem od xs400,->FZ 750->Fazer 600->VFR RC 36II->R-6-> VFR V-tec i mimo że tak jakby się to wydawało, że powinniśmy zaczynać od małej słabawej maszyny to nie jest to zasada. Mi to pomogło bo powoli bez zbytnich pokus wjeżdżałem się w dwa koła a wraz z obyciem i czasem stałem się na pewno rozsądniejszy co do dobierania prędkości oraz oceny sytuacji. Taka myśl: Chcesz mieć głowe na karku (dosłownie) musisz ją mieć na karku (w przenośni) !!
Ale nie zniechęcam do jazdy bo to piękne chwile. <br><hr>krajan
Ale nie zniechęcam do jazdy bo to piękne chwile. <br><hr>krajan
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Właśnie w ostatni weekend dosiadłem pierwszy raz mojego Bandita 1250 a jest to moj pierwszy motocykl i jakoś zyje. Jeśli ktos ma połączenie ręki z mózgiem to wszystko bedzie ok.
pzdr
Krystek<br><hr>Krystek
pzdr
Krystek<br><hr>Krystek
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich motocyklistów doświadczonych jak i przyszłych. Rok temu zrobiłem prawko na moto. Uczyłem się jezdzic honda cb 250. Wcześniej jeżdziłem mz 251 w ruchu ulicznym a jeszcze wcześniej WSK. Proszę o rade doświadczonych motocyklistów poniewaz nigdy nie mialem okazji dosiadac typowo sportowego moto t.j powyżej 600 ccm. Chce kupic honde cbr 900 FIREBLADE. Napiszcie mi czy rzeczywiście ma znaczenie ta moc i ta masa??? Przecież wszystko zależy od techniki jazdy. Nie sztuka odkrecic rooll na maxa i motocykl do przodu. Takie rzeczy można zrobić i motocyklem MZK jak i FIREBLADEM> Ale moze sie myle wiec prosze o fachowa rade doswiadczonych riderów. Czy ta cbr 900 to rzeczywiście maszyna nie dla Zielonych dziobów. <br><hr>Zawodowy(A, B, C, D)
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam wszystkich, mam takie pytanko czy aprillka rs 250 na pierwszy moto to dobry wybor??? prosze o szybka odpowiedz
pozdrawiam wsyztkich moto zapaleńców<br><hr>brotchen

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No tak tutaj musze sie zgodzic, jezdzilem do tej pory pojemnosciami do 600 ccm ale ostatnio zmienilem moja cbr na ''cos wiekszego'' a mianowicie R1 no i nie tak dawno temu doswiadczylem uslizgu tylnego kola co zakonczylo sie efektownym slizgiem
teraz wiem na wlasnej skorze jaka ten motocykl ma moc w porownaniu z 600-tkami, takze ludzie naprawde delikatnie z tym gazem....... <br><hr>Kociub

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Raczej odradzal bym 250 rs na pierwszy motor i raczejl zaczal od 125 rs wiem ze to brzmi smiesznie ja tak zrobilem:) 125 tez da ci frajde przez pierwszy sezon (obiecuje):)<br><hr>julioKomentatorzy napisał(a):Witam wszystkich, mam takie pytanko czy aprillka rs 250 na pierwszy moto to dobry wybor??? prosze o szybka odpowiedzpozdrawiam wsyztkich moto zapaleńców<br><hr>brotchen<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dasz sobie radę o ile zdolna z ciebie Bestia, masz prawko na samochód, no i trochę doświadczenia w poruszaniu się pojazdem silnikowym "po świecie". Jeżeli brakuje chociaż jednego z powyższych to proponuje pójść na kurs do "dobrego" ośrodka szkolenia. "Dobry Ośrodek"- podmiot posiadający instruktorów którzy faktycznie jezdzą na motocyklach oraz który posiada plac manewrowy na którym można rozpędzić się do chociaż 80km/h.<br><hr>Soso
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam mam pytanie chce kupić motocykl myślałem o Hondzie CBR900 RR to będzie mój pierwszy motocykl proszę o poradę czy to dobry wybór czy lepiej zacząć od czegoś innego jeśli jeśli coś innego to co?<br><hr>keanu6
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
widze ze kolega od razu poleciał po całośc. Nie radził bym zaczynać przygody motocyklowej od razu od 137 kucyków.Raczej bym sie rozgladał za czym "spokojniejszym" coś z rodziny 500 lub 600 np GPZ 500s(bardzo fajny motocykl dla poczatkujacych który sie szybko nie znudzi), jezeli szukasz cos w granicach 100 kucyków polecam honde cbr 600-to juz też ma spory zapas mocy jak dla początkującego bikera.<br><hr>DIDIerKomentatorzy napisał(a):Witam mam pytanie chce kupić motocykl myślałem o Hondzie CBR900 RR to będzie mój pierwszy motocykl proszę o poradę czy to dobry wybór czy lepiej zacząć od czegoś innego jeśli jeśli coś innego to co?<br><hr>keanu6<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
ja własnie jestem w trakcie robienia prawa jazdy i przymierzam sie do Suzuki GSR 600... doswiadczenia z jazdą mam tyle co na kursie + z 10 lat temu z kolegą jeździlismy na simsonie skuterku! to było by tyle
co sądzicie o 600tce? dobre na poczatek<br><hr>Rafał
co sądzicie o 600tce? dobre na poczatek<br><hr>Rafał
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ludziska poradźta!!! Chce kupić ścigacza. Nie mam jednak pojęcia z którego będę zadowolony. Najważniejszą sprawą dla mnie jest żeby nie był to osiołek tylko duży motocykl. Mam 187 cm wzrostu i nie chce kupić motorynki więc przeglądam motorki w necie ale to tylko obrazki. Napiszcie proszę co byście mi doradzili. Chodzi mi o modele z 92-98 roku. Będę bardzo zobowiązany za każdy komentarz. Pozdrawaim<br><hr>Kevin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam Was wszystkich! Ja trochę z innej beczki. Czytam sobie wasze pytania i trochę się przejmuję. Jeżdżę na motorze od 8 roku życia (simson skuter), teraz mam 29 i VTR 1000, taki Mustang na dwóch kołach, nie jest typowo sportowy ale wszystko da się na nim zrobić i prawie bez obsługowy motor. Problemem jest tylko fakt, że co raz więcej ludzi kupuje motory dla tzw. lansu czy szpanu. Ja wiem, że laski patrzą i w ogóle, ale kochani nie odkręcajmy na max w największym ruchu, między autami czekając tylko na szparę między nimi, żeby się zmieścić. A prośbę moją motywuję tym, że Policja coraz częściej skupia się przez to na motorach i ja dostaję między innymi w dupę. Ostatni złapali mnie za jazdę z nadmierną prędkością - 160 km/h - Łódź, al. Włókniarzy ,trzy pasy puste. Wiem, może to 160 to trochę za dużo pod kątem prawa, ale sami wiecie, że nie da się inaczej, co mam 80 jeździć? Może czyta to Policja, zatem proszę zwrócic uwagę na pewne różnice i zastanowić się czy 10 punktów i 5 stów czegoś mnie na uczy czy raczej wkur.... jako niesprawiedliwość. Jestem raczej ostrożny, za dużo grobów ludzi takich jak my widziałem. Pozdrawiam i Bóg z Wami!<br><hr>Kogut z Łodzi
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Witam.Zaczynam swoja prawdziwa przygodę moto.Planuje zakupić nową maszyne.Czy myslicie ze BMW R 1100 S,bądz CBR 600 F będzie dobrym motorkiem....<br><hr>Kris
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl