Blokada na tarcze
• Strona 1 z 1
Blokada na tarcze
Witam chcialbym zakupic jakas dobra blokade na tarcze hamulcowa normalnie moto trzymam na parkingu ale jak jade na uczelnie to chcial bym go czym zabezpieczyc i pomyslalem o disclocku i teraz wasza rola sie zaczyna czy ktos to uzywa albo sie zna na temacie moze mi powiedziec czy blokady XENA sa dobre chodzi mi o model XN-15 lub XN-14 chodzi mi tylko o to zeby nikt mi motoru nie przepchnol np w ramach glupiego zartu czy oplaca sie zainwestowac w taka blokade
Aha slyszalem jeszcze ze ta blokada jest respektowana w pzu i mozna jakas znizke wydebic na AC, prawda to??
Aha slyszalem jeszcze ze ta blokada jest respektowana w pzu i mozna jakas znizke wydebic na AC, prawda to??
- mily1906
- Świeżak
tak to prawda ale nie jestem pewien czy akurat ta firma tez jest uznawana przez pzu !!! a tak naprawde jak twoj grat spodoba sie zlodziejowi to i tak i tak ci go zgarnie 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Re: Blokada na tarcze
mily1906 napisał(a):Aha slyszalem jeszcze ze ta blokada jest respektowana w pzu i mozna jakas znizke wydebic na AC, prawda to??
Łańcuch ( np. ABUS) do przywiązania do krajobrazu ( latarnia, drzewo) = spokojność ducha + AC = zabezpieczenie.
- TOM67
- Świeżak
Mam blokadę XENA XN15. Kupiłam ją właśnie ze względu na to, że jest uznawana przez PZU i udzielają w związku z tym zniżek na AC.
Co do samej blokady, to można polecić, jest porządna i robi trochę hałasu. Zawsze to jakaś dodatkowa ochrona przed długimi łapami ciekawskich, bo po usłyszeniu wycia nie kontynuują oględzin organoleptycznych
(sprawdzone
).
Jak Cie stać i nie żałujesz kasy, to kupuj, bo argumenty w stylu "jak będą chcieli ukraść, to i tak ukradną" można porównać do równie głupiego tekstu "po co żyć i tak umrzesz"
Pozdrawiam
Co do samej blokady, to można polecić, jest porządna i robi trochę hałasu. Zawsze to jakaś dodatkowa ochrona przed długimi łapami ciekawskich, bo po usłyszeniu wycia nie kontynuują oględzin organoleptycznych
(sprawdzone

Jak Cie stać i nie żałujesz kasy, to kupuj, bo argumenty w stylu "jak będą chcieli ukraść, to i tak ukradną" można porównać do równie głupiego tekstu "po co żyć i tak umrzesz"
Pozdrawiam
Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
-
AnyaR6 - Świeżak
Właśnie to jest zaletą Xeny - alarm jak zapomnisz sam o blokadzie postawisz moto do pionu i zacznie wyć to od razu przypomnisz sobie.
Jakąś blokadę do słupa też warto mieć.
Jak to mówią im więcej zabezpieczeń tym bardziej zniechęca się amatora cudzej własności.
Inni mówią na zawodowca nie ma sposobu.
Ale warto jakoś się zabezpieczać.
Jakąś blokadę do słupa też warto mieć.
Jak to mówią im więcej zabezpieczeń tym bardziej zniechęca się amatora cudzej własności.
Inni mówią na zawodowca nie ma sposobu.
Ale warto jakoś się zabezpieczać.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Ścigacz.pl
Czyli podsumowujac blokady Xeny sa dobre czy raczej nie kupowac blokady z tej firmy? Chodzi mi o to czy jakos tej blokady jest proporcjonalna do ceny bo z tego co wiem to sa jedne z najdrozszych bloka na rynku wsrod tych ogolnie dostepnych
- mily1906
- Świeżak
Byc moze maly OT, ale chcialbym powiedziec ze aby ubezpieczyc moto nie koniecznie trzeba kupowac jakies zabezpieczenia, wystarczy ze jest fabryczna blokada kierownicy i immobilizer, jesli ktos ma oczywiscie.
CBR 600 F4i sport
-
Abonic - Świeżak
Abonic napisał(a):Byc moze maly OT, ale chcialbym powiedziec ze aby ubezpieczyc moto nie koniecznie trzeba kupowac jakies zabezpieczenia, wystarczy ze jest fabryczna blokada kierownicy i immobilizer, jesli ktos ma oczywiscie.
Tak Abonic, ale tu nie chodzi o to, czy można ubezpieczyć, czy nie, tylko o to jaką zniżkę można uzyskać dzięki dodatkowym zabezpieczeniom.
Ride as You'll Live Forever.. Live as You'll Die Today
-
AnyaR6 - Świeżak
Zdecydowanie przykuć do latarni żeby nie było tak:
http://www.widelec.pl/widelec/1,82861,5 ... cykl_.html
http://www.widelec.pl/widelec/1,82861,5 ... cykl_.html
- Sakul
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe