Co wybrać: Suzuki GSX-R 600 czy Yamaha R6??
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Co wybrać: Suzuki GSX-R 600 czy Yamaha R6??
Co wybrać: Suzuki GSX-R 600 czy Yamaha R6?? Planuję zakup motorku z 2007r. w cenie do 24 tys. zł. Yamaha z tego rocznika jest o ok 3-4 tys zł droższa. Czy warto dopłacać??
- grzesiek8630
- Świeżak
Kupuj to co ci sie lepiej podoba bo roznicy w zaden sposob nie wyczujesz pomiedzy tymi egzemplarzami jak z reszta pomiedzy innymi 600. Kwestia gustu.
YZF-R6 

-
KACZMAR12345 - Świeżak
Obie rakiety, sam musisz zdecydować, bo parametry bardzo podobne.
Sprzedam haykÄ™!! | http://olx.pl/oferta/suzuki-gsx1300r-ha ... ax9IN.html
-
zadzior - Stały bywalec
zalezy co kto lubi mi jakos najbardziej do gustu przypadlu suczki
ogolnie wydaje mi sie ze powinienes sam porownac ktoy bedzie dla Ciebie wygodniejszy i kwestja gustu ktory Ci sie bardziej podoba r6 chyba bedzie troche mniejsza od GSX-R'a

viewtopic.php?p=274052#274052 | | zachecam wszystkich do odwiedzania tej strony | mam swietny pomysl na ogromne rozpoczecie sezonu pod haslem | "patrz w lusterka bedziesz wielki"
-
m@niek - Świeżak
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
przejedź się jedną i drugą a najlepiej na torze nie musi być Poznań w Lublinie też możesz pohasać pojeździsz i sam będziesz wiedział co wybrać... Motocykle na tej samej półce coż mamy Ci powiedzieć każdy sugeruje się indywidualnymi argumentami...
-
YZF R1 - Moderator
Oba motory podobają mi się wizualnie. Tylko zastanawiam się z czego wynika ta różnica w cenie jeśli oba są z tej samej półki. Poprzednio miałem coś słabszego GSXF 600 z 98r, więc uważam że teraz mogę się przesiąść na mocniejszą 600-kę. I jeszcze jedno pytanko- po jakim przebiegu średnio (przy normalnej jeździe, bez palenia gumy) wymienia się tylną oponę?? Bo patrząc na ogłoszenia widze ze niektórzy juz po 5-7 tys km zmieniaja oponki. Chciałbym raczej wystrzegać się takich ogłoszeń katowanych motorków.
- grzesiek8630
- Świeżak
Zużycie opon zależy w dużej mierze od Twojego stylu jazdy. Agresywne przyspieszanie, czy hamowanie dużo szybciej pochłonie laczki. Zależy też jak dużo km pokonujesz w sezonie. Wydaje mi się, że takie rozsądne maximum jeśli chodzi o długość użytkowania opon w sportach to ~2 sezonów.
-
---Corleone--- - Świeżak
Czytałem właśnie artykuł w którym opisane było że GSXR 600 jest motocyklem bardziej uniwersalnym- zarówno na tor jak i na nasze polskie drogi, mozena nim jechac w dalsza podróź jak też jest lepsza ochrona przed wiatrem. Zaś R6 jest dość twarde i zachowuje sie nerwowo na naszych słabych drogach i nie poleca sie nim wybierania w dłuzsze trasy. Zastanawiam sie w takim razie czy nie kupić może GSXR-a ale 750 a nie 600. Po co kupować motor którym ktoś palił gumę jak można poszukać oferty "normalnego użytkownika".
- grzesiek8630
- Świeżak
czasem ci ":normalni użytkownicy" to super aktorzy
hehe
osobiście skusiłbym się na GIXA, a czy 600 czy 750 to już kwestia doświadczenia(chociaż i na tym i na tym można nieźle dać w panik)
hehe
osobiście skusiłbym się na GIXA, a czy 600 czy 750 to już kwestia doświadczenia(chociaż i na tym i na tym można nieźle dać w panik)
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Musisz sprawdzić oba sprzęty , ja mam R6 i jestem zadowolony ale... jak dosiadłem R6 to tak mi już zostało dlatego jak nie sprawdzisz czy GSXR czy R6 to sie nie dowiesz ,
No oko to wiesz co sie stało z chłopem......
No oko to wiesz co sie stało z chłopem......
-
Yaco - Świeżak
Wizualnie bardziej odpowiada mi r6
Ale to ty kupujesz motocykl. Napisze już chyba to co kazdy: musisz dosiasc obydwu rakiet. Nie wiem, czy zalezy ci na jezdzie po miescie czy na dlugiej trasie (chociaz obydwa to raczej sporty) Musisz zobaczyc, na ktorym motocyklu siedzi ci sie wygodniej, lepiej prowadzi itp. Bardzo wiele wnioslem do tematu
Ale to ty kupujesz motocykl. Napisze już chyba to co kazdy: musisz dosiasc obydwu rakiet. Nie wiem, czy zalezy ci na jezdzie po miescie czy na dlugiej trasie (chociaz obydwa to raczej sporty) Musisz zobaczyc, na ktorym motocyklu siedzi ci sie wygodniej, lepiej prowadzi itp. Bardzo wiele wnioslem do tematu

-
QQryQ - Świeżak
- AppleJuice
- Świeżak
przepraszam za off-top , ale co to znaczy "wypracować"?bo nie za bardzo zaczaiłem
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości