GSF 650 N olejak
• Strona 1 z 1
GSF 650 N olejak
Witam wszystkich .Mam problem z ,,Bandziorem''
Stukanie zaworu w silniku (tak jakby klepanie przy zbyt dużym luzie)
Objawy;Przy odpalaniu zimnego silnika jest wszystko wporzadku pali od pierwszego i nic nie klepie-dopiero po kilku minutach zaczyna klepać.Dynamika podczas jazdy bez zarzutu (zawory regulowane trzy razy ustawione na najnizszy zakres w tolerancji wydech 0,20 a 0,18 wchodzi z oporem ssący 0,15 a 0,10 z oporem.Przebieg 16000 tyś.Olej zmieniany co 6 tyś.Jak zgaszę silnik i odpalę za 2,3 minuty (to cykanie ,klepanie wzmaga się ale pózniej niknie i już go tak nie słychać.Co to może być czy już ktoś się z takim czymś spotkał?Wiem że te silniki to ,,grzechotniki'' ale jak go kupiłem dwa sezony temu to tego nie było.Za wszystkie podpowiedzi wielkie dzieki
Stukanie zaworu w silniku (tak jakby klepanie przy zbyt dużym luzie)
Objawy;Przy odpalaniu zimnego silnika jest wszystko wporzadku pali od pierwszego i nic nie klepie-dopiero po kilku minutach zaczyna klepać.Dynamika podczas jazdy bez zarzutu (zawory regulowane trzy razy ustawione na najnizszy zakres w tolerancji wydech 0,20 a 0,18 wchodzi z oporem ssący 0,15 a 0,10 z oporem.Przebieg 16000 tyś.Olej zmieniany co 6 tyś.Jak zgaszę silnik i odpalę za 2,3 minuty (to cykanie ,klepanie wzmaga się ale pózniej niknie i już go tak nie słychać.Co to może być czy już ktoś się z takim czymś spotkał?Wiem że te silniki to ,,grzechotniki'' ale jak go kupiłem dwa sezony temu to tego nie było.Za wszystkie podpowiedzi wielkie dzieki
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
Sprawdź uszczelki kolektora wydechowego... Prawdopodobnie dmucha Ci spod kolektora... i dźwięk jest podobny jak rozregulowany zawor dlatego pewnie tyle razy regulowałeś 

- SandWorm2004
- Świeżak
oj zgodze zie z kolega wyzej ... malutkie przedmuchy ze ledwo czuc je na dloni a dziwk daja wlasnie taki jakby zawory byly do regulacji.... chodz czasami mozesz byc przwrazliwiony ... ja tak mialem... 

Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Stuki
Witam,kumpel też w Bandicie tak miał ,po prostu kupił z małym przebiegiem i nagle kiedyś zaczęło się grzechotanie.Na jego własne życzenie rozkręciłem silnik w drobny mak i oczywiście nic nie znalazłem.Po prostu musiał sie przyzwyczaic.Ale miałem ostatnio jednego takiego dziwnego klienta podjechał banditem to się wystraszyłem takie grzechoty dobywały się z silnika.Regulowałem zawory ale zauważyłem lużny łancuszek i okazało się że napinacz się jakoś zawiesił, rozruszałem go i wszystko ucichło.Gość miał problem przy odbiorze-stwierdził że ten silnik tak nie chodził i On nie jest pewny czy to tak ma być.Kupa śmiechu
Carpe diem
- kargulvmax
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 8 gości