[biblioteka] Kryteria wyboru szkoły jazdy kat. A
Super, to podaj koniecznie nazwe tej "zaprzyjaznionej szkoly" proponowanej przez Tomka. A jak pamietasz to podaj tez nazwisko instruktora z tej szkoly, dzieki ktoremu zdales.Komentatorzy napisał(a):Jeśli szukacie szkoły jazdy w Warszawie - zresztą warto dojechać nawet (ja dojeżdżałem 60km) - to szkoła Tomka Kulika <a href="http://www.kulikowisko.pl" target="blank" class="link">http://www.kulikowisko.pl</a>/, zalety: (spełnia wszystkie kryteria opisane w artykule)
1. Nauka na motorach o pojemności 500 cm
2. Na mieście instruktor jeździ jako pasażer i na bieżąco koryguje błędy
3. Możliwość jazdy w terenie na krosie
4. plac manewrowy na lotnisku Bemowo, co pozwala na włączenie więcej niż 2 biegów
5. Szkoła posiada także motory które są egzaminie
6. Instruktor to osoba świetnie jeżdżąca motorem i doskonale znająca techniki prowadzenia, dowiecie się zapewne wieku rzeczy o których nie mieliście zielonego pojęcia, nawet jeżdżąc już wcześniej na motorze, o których nie mają również pojęcia przeciętni instruktorzy jeżdżący samochodem za motorem.
7. Szkoła prowadzi również doskonalenie techniki jazdy dla osób mających uprawnienia.
Podsumowując z całą odpowiedzialnością uważam że szkoła Tomka Kulika to najlepszy wybór.
Sam jestem po tej szkole i jestem bardzo zadowolony, skończyłem kurs w Październiku, niestety na egzamin musiałem czekać już do wiosny, minęło dokładnie 6 miesięcy do kwietnia kiedy miałem egzamin, zdałem bez problemu za 1 razem, zdając w innym mieście gdzie nie jeździłem trasy egzaminacyjnej.<br><hr>Peter111119111111<br>Komentatorzy napisał(a):Niestety ale nie jest to dobra szkoła założenia artykułu. . Nie spełnia jednego zasadniczego Instruktorzy mają pod swoją opieką czasem i 4 kursantów. Zostawiają samopas ludzi i np każą kręcić im ósemki oddalając się do pozostałych kursantów ( nie tłumacząc jak to poprawnie wykonywać - nie korygując błędów )
Pewnego dnia zaproponowano mi ćwiczenie polegające na jeździe i zatrzymywaniu się w wąskich szykanach. Dziewczyna która to prowadziła nie powiedziała mi NIC o poprawnym wykonywaniu tego ćwiczenia i tylko dziwiła się dlaczego ja nie potrafię ruszyć przy skręconej kierownicy. Nie umiałem bo nikt mi tego wcześniej nie raczył wyjaśnić.
Jedynie jazdy z Tomkiem przypominały to czego można oczekiwać po tak zachwalanej szkole. I to właśnie on dopiero zauważył ( w jeździe po mieście ) że boję się ( nie umiem ) ruszyć motocyklem gdy mam od razy wykonać skręt
Zrobiłem kurs podobnie i tak samo jak Ty zdawałem dopiero w przyszłym roku. Jednak ja poszedłem na kilka jazd w celu przypomnienia sobie jak się jeździ. ( miałem iść znów do kulikowiska ale Tomek powiedział mi że nie mają miejsc i zaproponował mi ich zaprzyjaźnioną szkołę ) i to był strzał w dziesiątkę. Instruktor po 10 minutach wytknął mi wszystkie błędy jakie popełniałem. Po godzinie je skorygował.
Fakt że jeździł za mną samochodem był dla mnie nowością, ale TYLKO dzięki niemu zdałem egzamin za pierwszym razem.
Tak więc wszystko ma swoje plusy i minusy. Polecam szkołę Tomka, ale gdybym miał możliwość pójść jeszcze raz na kurs to bym WYMAGAŁ aby instruktor był cały czas przy moim motocykl i mi pokazywał co i jak robić by dobrze jeździć.
<br><hr>avekamil<br>
Swoja droga to chcialabym wiedziec, w jaki sposob SKUTECZNIE mozna "wymoc" na szkole, zeby instruktor byl obecny caly czas przy kursancie i nei zajmowal sie jednoczesnie 4 kursantami... Czy w ogole jest cos takiego mozliwe...?<br><hr>yula
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Super, to podaj koniecznie nazwe tej "zaprzyjaznionej szkoly" proponowanej przez Tomka. A jak pamietasz to podaj tez nazwisko instruktora z tej szkoly, dzieki ktoremu zdales.Komentatorzy napisał(a):Jeśli szukacie szkoły jazdy w Warszawie - zresztą warto dojechać nawet (ja dojeżdżałem 60km) - to szkoła Tomka Kulika <a href="http://www.kulikowisko.pl" target="blank" class="link">http://www.kulikowisko.pl</a>/, zalety: (spełnia wszystkie kryteria opisane w artykule)
4. plac manewrowy na lotnisku Bemowo, co pozwala na włączenie więcej niż 2 biegów
6. Instruktor to osoba świetnie jeżdżąca motorem i doskonale znająca techniki prowadzenia, dowiecie się zapewne wieku rzeczy o których nie mieliście zielonego pojęcia, nawet jeżdżąc już wcześniej na motorze, o których nie mają również pojęcia przeciętni instruktorzy jeżdżący samochodem za motorem.
7. Szkoła prowadzi również doskonalenie techniki jazdy dla osób mających uprawnienia.
Podsumowując z całą odpowiedzialnością uważam że szkoła Tomka Kulika to najlepszy wybór.
Sam jestem po tej szkole i jestem bardzo zadowolony, skończyłem kurs w Październiku, niestety na egzamin musiałem czekać już do wiosny, minęło dokładnie 6 miesięcy do kwietnia kiedy miałem egzamin, zdałem bez problemu za 1 razem, zdając w innym mieście gdzie nie jeździłem trasy egzaminacyjnej.<br><hr>Peter111119111111<br>Komentatorzy napisał(a):Niestety ale nie jest to dobra szkoła założenia artykułu. . Nie spełnia jednego zasadniczego Instruktorzy mają pod swoją opieką czasem i 4 kursantów. Zostawiają samopas ludzi i np każą kręcić im ósemki oddalając się do pozostałych kursantów ( nie tłumacząc jak to poprawnie wykonywać - nie korygując błędów )
Pewnego dnia zaproponowano mi ćwiczenie polegające na jeździe i zatrzymywaniu się w wąskich szykanach. Dziewczyna która to prowadziła nie powiedziała mi NIC o poprawnym wykonywaniu tego ćwiczenia i tylko dziwiła się dlaczego ja nie potrafię ruszyć przy skręconej kierownicy. Nie umiałem bo nikt mi tego wcześniej nie raczył wyjaśnić.
Jedynie jazdy z Tomkiem przypominały to czego można oczekiwać po tak zachwalanej szkole. I to właśnie on dopiero zauważył ( w jeździe po mieście ) że boję się ( nie umiem ) ruszyć motocyklem gdy mam od razy wykonać skręt
Zrobiłem kurs podobnie i tak samo jak Ty zdawałem dopiero w przyszłym roku. Jednak ja poszedłem na kilka jazd w celu przypomnienia sobie jak się jeździ. ( miałem iść znów do kulikowiska ale Tomek powiedział mi że nie mają miejsc i zaproponował mi ich zaprzyjaźnioną szkołę ) i to był strzał w dziesiątkę. Instruktor po 10 minutach wytknął mi wszystkie błędy jakie popełniałem. Po godzinie je skorygował.
Fakt że jeździł za mną samochodem był dla mnie nowością, ale TYLKO dzięki niemu zdałem egzamin za pierwszym razem.
Tak więc wszystko ma swoje plusy i minusy. Polecam szkołę Tomka, ale gdybym miał możliwość pójść jeszcze raz na kurs to bym WYMAGAŁ aby instruktor był cały czas przy moim motocykl i mi pokazywał co i jak robić by dobrze jeździć.
<br><hr>avekamil<br>
Swoja droga to chcialabym wiedziec, w jaki sposob SKUTECZNIE mozna "wymoc" na szkole, zeby instruktor byl obecny caly czas przy kursancie i nei zajmowal sie jednoczesnie 4 kursantami... Czy w ogole jest cos takiego mozliwe...?<br><hr>yula
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
<br><hr>avekamil<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
jestem ciekawy tych negatywnych opinii o high, ja na tym portalu spotkałem się z jedną, w dodatku instruktora, który chyba nie może pracy znaleźć a próbował się zareklamować. poza tym, z tego co się orientuję w high (w motocyklowej szkole) pracuje od kilku lat ta sama załoga.<br><hr>ZygaKomentatorzy napisał(a):Czy możecie polecić szkołę jazdy w Poznaniu z instruktorem cierpliwym i wyrozumiałym dla kobiety, która nie ma doświadczenia, ale od lat jest fanką motocykli:)?. Słyszeliście coś o szkole jazdy HigH?<br><hr>j-ona<br>Komentatorzy napisał(a):Witaj,
Prowadzę Szkołę Motocyklową we Wrocławiu
(<a href="http://motorsfera.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://motorsfera.pl</a>/)
i współpracuje z Poznańską szkołą HIGH.
(<a href="http://www.high.com.pl/kategoria-A.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.high.com.pl/kategoria-A.html</a>)
Pełen profesjonalizm instruktorzy to czynni motocykliści więc na pewno będziesz w dobrych rękach.
Po skończonym kursie masz możliwość odbycia dodatkowego szkolenia na torze kartingowym w Gostyniu !!!
Pozdrawiam<br><hr>MOTORsfera.pl<br>Komentatorzy napisał(a):tak... Pani sie pyta o szkole w Poznaniu... a Pan poleca Wroclaw... rewelka... ewentualnie poleca high bo z nimi wspolracuje... tez brzmi obiecujaco...
Musi sie Pani popytac osob ktorzy robili kurs w high albo byli w kilku szkolach na jazdach zeby poznac w miare rzetelna opinie... poza tym to pytanie powinno byc o konkretnego instruktora a nie tylko szkole (instruktorzy sie zmieniaja), OSK high mial rozne opinie w tym sezonie - i pozytywne i negatywne, warto zobaczyc tez co mowia obecni juz motocyklisci o innych osrodkach/instruktorach w Poznaniu<br><hr>Poznaniak<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Po pierwsze witam wszystkich.
Czy coś słyszeliście o szkole Linia z Warszawy - Gocław
Ja wiem, że wszyscy piszą tylko o promotor, ale dla mnie jest na drugim końcu miasta i nie wiem czy jest sens dojeżdżać na drugi koniec miasta, skoro bliżej mam też inną szkołę. Proszę o opinię 
Czy coś słyszeliście o szkole Linia z Warszawy - Gocław

- onzo
- Świeżak
Przy wyborze szkoły jazdy najlepiej zwrócić uwagę na to jakie motocykle są w WORD. Ja w Słupsku wybrałem ABM. Świetne podejście i mają takie same motocykle jak w Wordzie <br><hr>adrianw2c
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Chciałam również polecić szkołe Vmax w Sosnowcu. Jescze nie skończyłam kursu, ale miałam juz kilka jazd i naprawdę są rewelacyjni, nigdy nie miała styczności z motocyklami a oni nie dość, że świetnie uczą to jeszcze zarażają swoją pasją. Dla mnie rewelacja<br><hr>Ania
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Poprawcie błąd ortograficzny w trzecim akapicie od końca. W zdaniu tego akapitu powinno być "czynnościom" a nie "czynnością"...<br><hr>~
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Godna polecenia szkoła, która jest jedyną szkoło w regionie z takim podejściem to Vmax w Sosnowcu. Szkoła jakiej nigdzie indziej nie znajdziecie a atmosfera w niej panująca jest mocno motocyklowa. Oni naprawdę mają bzika na punkcie motocykli a w szczególności Łukasz i Andrzej. Jeśli chcecie nauczyc sie jeździć to tylko do nich. Zostawie Wam adresik do nich.
<a href="http://www.oskvmax.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.oskvmax.pl</a>. LwG<br><hr>marcin
<a href="http://www.oskvmax.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.oskvmax.pl</a>. LwG<br><hr>marcin
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja też polecam Vmaxa. Super szkoła. W weekend zaliczylem z nimi impreze dla dzieciaków z domów dziecka wraz z Dawcami Uśmiechu. Pozdrawiam Was wariaty<br><hr>woźny
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No i egzaminek zdany bez problemu przygotowali mnie i moich znajomych na 200%. Dzięki chłopaki <br><hr>marcinKomentatorzy napisał(a):Godna polecenia szkoła, która jest jedyną szkoło w regionie z takim podejściem to Vmax w Sosnowcu. Szkoła jakiej nigdzie indziej nie znajdziecie a atmosfera w niej panująca jest mocno motocyklowa. Oni naprawdę mają bzika na punkcie motocykli a w szczególności Łukasz i Andrzej. Jeśli chcecie nauczyc sie jeździć to tylko do nich. Zostawie Wam adresik do nich.
<a href="http://www.oskvmax.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.oskvmax.pl</a>. LwG<br><hr>marcin<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Polecam LUZ, a szczególnie p. Janusza - gość jest pasjonatem motocykli. Średnio rozgarniętą dziewczynę jak mnie, nie jeżdżącą nawet jako pasażer, potrafił już w połowie kursu nauczyć jeździć slalomem stojąc lub siedząc z nogami po jednej stronie motoruKomentatorzy napisał(a):Poleca ktoś jakąś szkołę w Krakowie?? Pełno tu tych szkół a zdaje mało kto.. Szukam szkoły w której naprawdę czegoś się nauczę. Poluje na kat A ale i B by się przydało.<br><hr>bedzio010<br>

Szkoła ma do wyboru kilka motorów w zależności od umiejętności początkowych kursantów jak i docelowych planów zakupowych na przyszłość. Oni nie uczą jak zdać egzamin - oni uczą jeździć, manewrować po mieście, zachowania się w trudnych i zaskakujących sytuacjach.
Mam dla porównania szkołę jazdy w której mąż robił kurs - szkoda słów<br><hr>iwona
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
a jak w Olsztynie to polecam osk centrum czy jakos tak. Motor identyczny jak na egzaminie. Uczą jezdzic nie tylko na egzamin ale roznych technik jazdy... ja zdałem za pierwszym razem jako jedyny z 12 osob.<br><hr>xxx
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja również polecam chłopaków z Vmaxa, świetna ekipa i nieźli fachowcy. Nauczą, podpowiedzą i pomogą wybrać moto czy np. ciuchy. Gorąco polecam. <br><hr>szajbaKomentatorzy napisał(a):Ja też polecam Vmaxa. Super szkoła. W weekend zaliczylem z nimi impreze dla dzieciaków z domów dziecka wraz z Dawcami Uśmiechu. Pozdrawiam Was wariaty<br><hr>woźny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Czesc, jakies pol roku temu przeczytalem tutaj watek o szkole jazdy vmax z sosnowca, zapisalem sie do nich a pod koniec sierpnia juz mialem prawko. Fajna mloda zywiolowa ekipa, yogi, jedrus czy mario swietni instruktorzy, jedrus jak by mogl to by was tylko na gumie uczyl latac hehe, yogi za to non stop by po winklach latal, mario nie lubi slimaczenia sie, miasta bylo bardzo duzo i co najwazniejsze nie tylko nudna trasa po dg, jesli ktos mysli o motocyklu to tylko do Vmaxu napewno nie zawiedziecie sie, z tego co wiem na przyszly sezon jest przygotowane pare projektow i nowych maszyn<br><hr>miromKomentatorzy napisał(a):Ja też polecam Vmaxa. Super szkoła. W weekend zaliczylem z nimi impreze dla dzieciaków z domów dziecka wraz z Dawcami Uśmiechu. Pozdrawiam Was wariaty<br><hr>woźny<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Bardzo nam milo, ze dazycie nas tak dobrymi opiniami na temat naszej szkoly. Jest nam niezmiernie milo i zrobimy wszystko zeby nasza jakosc szkolenia byla jeszcze lepsza a co za tym idzie zebyscie byli jeszcze lepiej wyszkoleni. Chcialbym Was rowniez zaprosic do konkursu ktory odbedzie sie na poczatku lutego, do wygrania 6 darmowych kursow na prawo jazdy kat a. Obserwujcie nasz fan page i wygrywajcie nagrody. <a href="http://www.facebook.pl/oskvmax" target="blank" class="link" rel="nofollow">www.facebook.pl/oskvmax</a> Kierownik Wyszkolenia Sekcji Motocyklowej Szkoly Vmax z Sosnowca Lukasz Budniak<br><hr>yogi vmax
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
czesc Wszystkim. Rozpoczęłam właśnie szkolenie w Vmaksie, co prawda dopiero teoria ale jestem pod wielkim wrażeniem jak to wszystko przebiega. Łukasz, który prowadzi wykłady żyje motocyklami, jego wykłady są pełne pasji i miłości to dwóch kółek. Każdego z Nas na wykładach chce tym zarazić i powiem Wam, że udało mu się to
Już nie mogę doczekać się kiedy zaczne jazdy bo zapowiada się naprawdę świetnie. <br><hr>Patrycja

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A ja polecam motoakademię na bemowie tanio, solidnie, fajni instruktorzy, zdałem za pierwszym razem<br><hr>AlicjaKomentatorzy napisał(a):polecam szkołę ProMotor w Warszawie. szkola ta a przede wszystkim jej instruktorzy prezentuja pelen profesjonalizm przy zachowaniu cudownej atmosfery na oczywiscie obowiazkowych zajeciach teoretycznych, jak i praktycznych.
prowadzą je ludzie po ktorych widac ze sa na maxa wkreceni w motocykle i swoja pasja zarazaja kursantow .
ProMotor kladzie nacisk na nauke jazdy ktora pozwoli na bezpieczne funkcjonowanie na drogach a nie tylko przygotowuje do egzaminu na prawko
co do czasu w jakim robi sie kurs to mi poszlo blyskawicznie. nie mialam zadnych problemow z doborem terminu jazd.
po moich doswiadczeniach z ProMotorem zapisaly sie tam na kurs 2 znajomych i rowniez sa zadowoleni.
polecam!!
szerokiej drogi!<br><hr>marta<br>Komentatorzy napisał(a):Ja polecam Kulikowisko, szkołę prowadzoną przez prawdziwych specjalistów i miłośników dwóch kółek (pozdrawiam Tomka Kulika i całą załogę). Zrobiłem u nich kurs, prawko zdałem za pierwszym razem z palcem w nosie. Dodatkowo uczą rzeczy zwyczajnie przydatnych zarówno dla poprawy bezpieczeństwa jazdy, jak i samej techniki obchodzenia się z motocyklem. Wiadomo, że dobrze jest wiedzieć jak zadbać o swojego rumaka. Teoria prowadzona przez pana Moszczyńskiego to majstersztyk. Nie dość, że wszystko jest poparte barwnymi przykładami (boki można zrywać), to jeszcze całość stoi na wysokim poziomie merytorycznym. POLECAM wszystkim!<br><hr>zadowolony<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
W jakiej szkole zdobywałeś szlify pisowni ortograficznej, zerowej czy przedszkolnej?<br><hr>abeKomentatorzy napisał(a):Poprawcie błąd ortograficzny w trzecim akapicie od końca. W zdaniu tego akapitu powinno być "czynnościom" a nie "czynnością"...<br><hr>~<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Motorsfera to największa porażka. Błagam . Instruktor początkowo wydaje sie być sympatycznym ale to tylko pozory. Później zachowuje sie jak nadęty bufon i nie ma mądrzejszego w miescie !! On chyba tam jest nawet szefem wiec szkoda gadać. Proponuje się zastanowić przed wyborem szkoły,aby sie nie zniechęcić<br><hr>jacekKomentatorzy napisał(a):Czy możecie polecić szkołę jazdy w Poznaniu z instruktorem cierpliwym i wyrozumiałym dla kobiety, która nie ma doświadczenia, ale od lat jest fanką motocykli:)?. Słyszeliście coś o szkole jazdy HigH?<br><hr>j-ona<br>Komentatorzy napisał(a):Witaj,
Prowadzę Szkołę Motocyklową we Wrocławiu
(<a href="http://motorsfera.pl" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://motorsfera.pl</a>/)
i współpracuje z Poznańską szkołą HIGH.
(<a href="http://www.high.com.pl/kategoria-A.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://www.high.com.pl/kategoria-A.html</a>)
Pełen profesjonalizm instruktorzy to czynni motocykliści więc na pewno będziesz w dobrych rękach.
Po skończonym kursie masz możliwość odbycia dodatkowego szkolenia na torze kartingowym w Gostyniu !!!
Pozdrawiam<br><hr>MOTORsfera.pl<br>Komentatorzy napisał(a):tak... Pani sie pyta o szkole w Poznaniu... a Pan poleca Wroclaw... rewelka... ewentualnie poleca high bo z nimi wspolracuje... tez brzmi obiecujaco...
Musi sie Pani popytac osob ktorzy robili kurs w high albo byli w kilku szkolach na jazdach zeby poznac w miare rzetelna opinie... poza tym to pytanie powinno byc o konkretnego instruktora a nie tylko szkole (instruktorzy sie zmieniaja), OSK high mial rozne opinie w tym sezonie - i pozytywne i negatywne, warto zobaczyc tez co mowia obecni juz motocyklisci o innych osrodkach/instruktorach w Poznaniu<br><hr>Poznaniak<br>Komentatorzy napisał(a):Oczywiście zgadzam się z Panem, że najlepiej poznać opnie absolwentów szkoły. MOTORsfera rozwiązała ten problem, organizujemy spotkania absolwentów kursu, szkoleń na torze i zainteresowanych raz w miesiącu w Pizzerii Bonita Wrocław. Jak robi to Poznań ? Najlepiej wybrać się ( tak jak pan nasiał ) do biura i porozmawiać z instruktorem. <br><hr>MOTORsfera<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl