Co jeszcze do opłacenia?
• Strona 1 z 1
Co jeszcze do opłacenia?
Znalazłem ciekawą ofertę motocykla. Został on przygotowany do rejestracji (posiada zerowy przegląd techniczny, tłumaczenia dokumentów niemieckich, załatwione opłaty w skarbówce). Co jeszcze musiałbym załatwić i ile by kosztowało?? Wiem, że napewno OC czyli ok. 200zł. Co sprawdzają na przeglądzie zerowym?? To wszystko co na zwykłym??
- martix
- Świeżak
Jeśli chodzi o opłaty to pozostało chyba tylko OC. Przegląd zerowy jest czymś w rodzaju przeglądu całkowitego. Sprawdzane jest wszystko co jest możliwe do sprawdzenia. Tematu napewno nie wyczerpałem także proszę o uzupełnienie 

-
---Corleone--- - Świeżak
Jedynie zostało Ci napisanie umowy i udanie sie do starostwa i rejestracja o ile pamietam to ja płacilem 186 zł a było to miesiąc temu. wysokość OC zależy od Twojego wieku ewentualnych zniżek i podobno od wielkości miasta/ rejonu w którym mieszkasz
-
adam_89 - Stały bywalec
Jeśli jest to sprowadzone moto i kupujesz na umowę kupna-sprzedaży to skarbówka, wydział komunikacji i OC (W PZU niestety najtaniej)
Jeśli moto sprowadzone przez firmę i dostaniesz fakturę VAT marża to pozostaje rejestracja i OC.
Jeśli moto sprowadzone przez firmę i dostaniesz fakturę VAT marża to pozostaje rejestracja i OC.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Jeśli kupujesz na umowę kupna-sprzedaży płacisz zawsze 2% w skarbówce, tak niestety jest,
przy sprowadzanym moto i nie tylko (chyba że dostajesz Fakturę - jak już wspomniałem) osoba sprowadzająca nie płaci tych 2%, są inne opłaty zwolnienie z VAT (chyba że moto ma mniej niż 6 miesięcy i mniej niż 6000km) wtedy dochodzi 22% VAT-u.
przy sprowadzanym moto i nie tylko (chyba że dostajesz Fakturę - jak już wspomniałem) osoba sprowadzająca nie płaci tych 2%, są inne opłaty zwolnienie z VAT (chyba że moto ma mniej niż 6 miesięcy i mniej niż 6000km) wtedy dochodzi 22% VAT-u.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
jesteś tego pewien, że jak się sprowadza to trzeba placić wzbogacenie?bo ja nie
rejestrowałem juz 3 auta i 2 moto zza miedzy i jeszcze o tym nie slyszałem, że dotyczy to aut z zagranicy
ale moge się mylić...albo ty
rejestrowałem juz 3 auta i 2 moto zza miedzy i jeszcze o tym nie slyszałem, że dotyczy to aut z zagranicy
ale moge się mylić...albo ty
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
-
później jak bedę miał czasu troszkę to poszperam w necie i dokładnie napiszę
bo moim zdaniem wzbogacenie płacimy tylko za pojazdy zarejestrowane w kraju
bo moim zdaniem wzbogacenie płacimy tylko za pojazdy zarejestrowane w kraju
-
Jak pojazd jest sprowadzony i nie rejestrowany a po wszystkich opłatach to dowodem zakupu jest umowa K-S lu Faktura VAT, jeśli kupujesz pojazd na umowę K-S to musisz opłacić podatek od wzbogacenia, jeśli na fakturę to wystawiający płaci podatek.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
nigdy o takim czyms nie slyszalem jeżeli chodzi o maszyny sprowadzane z zagranicy
-
Przeważnie firmy sprowadzają moto, a jak kupujesz od osoby indywidualnej niestety tak jest,
kolega miał podobny przypadek - moto sprowadzone przez osobę prywatną i przygotowane do rejestracji, niestety musiał zapłacić w skarbówce 2%.
kolega miał podobny przypadek - moto sprowadzone przez osobę prywatną i przygotowane do rejestracji, niestety musiał zapłacić w skarbówce 2%.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości