Nowa szybka do kasku (NOLAN N84 N-COM)
• Strona 1 z 1
Nowa szybka do kasku (NOLAN N84 N-COM)
Będę właśnie wymieniał szybkę w kasku, i chciałbym się zapytać czy są jakieś szybki coś jak na przykład fotochromy że jak słońce świeci to się ściemniają. Bo ta mała czarna szybka co jest w oryginale to tylko wkurwia. A i czy antifog... ta dodatkowa druga szybka przeźroczysta jest jedyna technologia zapobiegania parowaniu szybki ? Czy są jeszcze inne ?
"Bo każdy inny motocykl jest tylko PRAWIE tak dobry jak HONDA"
"Sezon trwa cały rok, tylko czasami pogoda nie dopisuje"
Album mojej CB750 (otwórz link)
-
indor - Świeżak
Nolan ma dedykowanego AntiFoga w postaci PinLocka, w koncu szybka ma takie klipsy po bokach zeby wpiac tam ten wynalazek... nie wiem jak u Ciebie ale ja dostalem PinLocka w pudelku razem z kaskiem.
Teoretycznie mozesz zamiast tego uzywac jeszcze jakichs srodkow w sprayu zapobiegajacym parowaniu lub wkleic inna szybke typu AntiFog niz oryginalny PinLock bo sa tego typu szybki tzw. uniwersalen. Fogcity sie to chyba nazywa.
Przy czym niebardzo wiem po co pytasz o inne rozwiazania dotyczace AntiFoga skoro dedykowany PinLock dziala rewelacyjnie.
Co do szyb... to kolory masz na www.nolan.it
Teoretycznie mozesz zamiast tego uzywac jeszcze jakichs srodkow w sprayu zapobiegajacym parowaniu lub wkleic inna szybke typu AntiFog niz oryginalny PinLock bo sa tego typu szybki tzw. uniwersalen. Fogcity sie to chyba nazywa.
Przy czym niebardzo wiem po co pytasz o inne rozwiazania dotyczace AntiFoga skoro dedykowany PinLock dziala rewelacyjnie.
Co do szyb... to kolory masz na www.nolan.it
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
No nie wiem czy tak rewelacyjnie. Ta dodatkowa szybka która właśnie prawdopodobnie nazywasz PinLock podrapała mi na krawędziach główną szybkę. Za często trzeba to dokręcać. No i ta czarna szybka mała która w nocy się nie nadaje a jak się szybko jeździ to spada. A zdjąć niema jak bo gdzie sobie ją wsadzę ?
-
indor - Świeżak
Co trzeba dokrecac? PinLock jest od wewnetrznej strony szyby i zakladany jest na dwa klipsy... a przyciemniana szybka o ktorej mowisz to VPS.
Nazywajcie rzeczy po imieniu
Swoja droga ja jezdze bez VPS'a a PinLock tez zostawil rysy na glownej szybce ale w niczym mi to nie przeszkadza poniewaz normalne pole widzenia jest nieporysowane, rysy sa na krawedzi PinLocka czyli poza obszarem widzenia... przynajmniej w takiej pozycji jak ja jezdze jest to poza glownym polem widzenia.
Nazywajcie rzeczy po imieniu

Swoja droga ja jezdze bez VPS'a a PinLock tez zostawil rysy na glownej szybce ale w niczym mi to nie przeszkadza poniewaz normalne pole widzenia jest nieporysowane, rysy sa na krawedzi PinLocka czyli poza obszarem widzenia... przynajmniej w takiej pozycji jak ja jezdze jest to poza glownym polem widzenia.
-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
To fakt Kris2k że rysy są poza polem widzenia... A dokręcać trzeba właśnie te dwa klipsy... bynajmniej u mnie mogę naciągać w ten sposób tego PinLock'a żeby nie miał luzu na głównej szybce. A VPS'a tez odczepiłem bo słońca już niema a podniesiony do góry gwiżdże.
-
indor - Świeżak
nie mam niestety aparatu... słuchaj ten klips składa się z dwóch elementów które się względem siebie eliptycznie kręcą... od wewnętrznej strony powinieneś mieć takie rozcięcie jak pod śrubokręt...
-
indor - Świeżak
i ten właśnie element ruchomy jest powodem podrapanej szybki głównej co mnie strasznie irytuje a jako że i tak będę wymieniał szybkę to chciałbym już inną żebym nie miał tego samego problemu
-
indor - Świeżak
okej, z tym ze dalej nie lapie tego jakim sposobem ten klips na mimosrodzie porysowal Ci szybke? chyba ze masz na mysli ze podczas dokrecanie tego elementu srubokret potrafi sie zeslizgnac i zarysowac, to zmienia postac rzeczy
u mnie jest to ustawione na mimosrod maksymalnie rozluzniony a PinLock w dalszym ciagu bardzo ciasno jest spasowany, wiec ten element wogole nie wymaga zadnej regulacji... jak juz wczesniej pisalem, nawet nie wiedzialem ze to sie wogole rusza... a to juz moj drugi Nolan z PinLockiem
u mnie jest to ustawione na mimosrod maksymalnie rozluzniony a PinLock w dalszym ciagu bardzo ciasno jest spasowany, wiec ten element wogole nie wymaga zadnej regulacji... jak juz wczesniej pisalem, nawet nie wiedzialem ze to sie wogole rusza... a to juz moj drugi Nolan z PinLockiem

-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
Chodziło mi o to że PinLock ta wewnętrzna szybka jest luźna u mnie i te malutkie zarysowania w okół jego krawędzi są spowodowane tym że jest on poluzowany bo inaczej skąd by one były... zresztą looz jest wyczuwalny u mnie pod palcem
-
indor - Świeżak
No tak... okej, rozumiem... ale tak jak pisalem, u mnie jest to samo i absolutnie w niczym mi to nie przeszkadza, przy czym u mnie PinLock siedzi ciasno, bardzo ciasno a rysy tez sa.
Duzo bardziej denerwujacy moglby byc problem z VPS'em ktory tez podobno rysuje szybke w miejscu gdzie sie konczy jego zasieg, czyli poziomo w polowie na calej dlugosci szyby... a to juz duzo gorszy minus.
Miedzy innymi dlatego jezdze bez niego, pozatym swiszcze to i psuje aerodynamike kasku, pojezdzilem z VPS'em przez lato i wrzudzilem spowrotem do pudelka z kaskiem
Klopotu z wymiana szybki do Nolana raczej nie bedzie, wszystkie czesci sa bezproblemowo osiagalne, jak chcesz zmienic, to wybierz kolor, zamow i po sprawie, PinLockiem nie ma sie co przejmowac, ten "typ" tak ma
Duzo bardziej denerwujacy moglby byc problem z VPS'em ktory tez podobno rysuje szybke w miejscu gdzie sie konczy jego zasieg, czyli poziomo w polowie na calej dlugosci szyby... a to juz duzo gorszy minus.
Miedzy innymi dlatego jezdze bez niego, pozatym swiszcze to i psuje aerodynamike kasku, pojezdzilem z VPS'em przez lato i wrzudzilem spowrotem do pudelka z kaskiem

Klopotu z wymiana szybki do Nolana raczej nie bedzie, wszystkie czesci sa bezproblemowo osiagalne, jak chcesz zmienic, to wybierz kolor, zamow i po sprawie, PinLockiem nie ma sie co przejmowac, ten "typ" tak ma

-
Kris2k - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości