Zobacz wÄ…tek - Panewki ? ;( CBR
NAS Analytics TAG

Panewki ? ;( CBR

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Panewki ? ;( CBR

Postprzez GÅ‚odny Wiedzy » 16/10/2008, 09:37

W sobotę miałem "lekki" szlif gość wymusił na mnie pierwszeństwo :/ wyjechał z bramy jak nigdy nic nawet się nie upewnił. Ja awaryjne hamowanie prędkość w sumie nie wielka (60) ale późno zacząłem hamować mój błąd. Bynajmniej motocykl poszedł szlifem na lewym boku... Ja zostałem na asfalcie i tylko kątem oka zobaczyłem jak moto sunie przy krawężniku. (sprawca dał nogę) Dobrze że było to 100m od mojej pracy chłopaki szybko wybiegli i zebrali mnie z asfaltu. Moto podręcznikowo boczna owiewka kierunki przyszlifowany zadupek dekiel troszke czasza. Bynajmniej dekiel nie pękł. Jednak po odpaleniu silnika zaczą się z niego wydobywać dziwny metaliczny stuk ;( szybko zgasiliśmy silnik i sam juz nei wiem czy coś sie ułamało urwało tłucze o kartery czy jeszcze jakieś inne cho..stwo...

Olej z filtrem wymieniałem niedawno zrobiłem na nim jakieś 200km ;( ilość razem z serwisówka. Moto zawsze jeździło dwoma kołami po asfalcie. Jak moto szlifowało to widziałem ze kolo się nie obraca wiec zszedł z obrotów i prawdopodobnie zgasł... A już na 100% zgasł jak uderzył o krawężnik bo roztrzaskał się przycisk kołyskowy od wyłączania silnika. Wiec nie twała dlugo praca silnika w poziomie...

Czy od takiej w sumie delikatnej gleby mogło coś sie stać w silniku?? ;(

Tak oto sezon sie dla mnei zakonczył... ;(
F4 00'
Głodny Wiedzy
Świeżak

Postprzez Grzybu » 16/10/2008, 11:55

Myślę, że bardziej jakaś wgniota w deklu - coś ociera może.
A biegi wchodzÄ…?
Może być też, że nie miał przez chwilę oleju i pompa była zapowietrzona. Wtedy mógł głośniej chodzić. Kontrolka oleju zgasła?
Grzybu
Bywalec

Postprzez GÅ‚odny Wiedzy » 16/10/2008, 12:11

Biegi wchodzą, kontrolka oleju zgasła też tak myślę ze może wgnieciony dekiel albo jakiś zaczep urwany :( jak delikatnie dodałem gazu to stukot się nasilił :( zostawiłem moto u specjalisty na osłuch nie był w stanie powiedzieć co jest. Wiec chciałem Was zapytać o radę może macie jakieś pomysły?
F4 00'
Głodny Wiedzy
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 26 gości

na górê