Zobacz wÄ…tek - XT 600
NAS Analytics TAG

XT 600

Enduro, Cross
_________

XT 600

Postprzez jasarna » 14/10/2008, 01:12

Witam witam wszytskich posiadaczy dwóch kółek ;-)
A ja właśnie dołączyłem do szczęśliwych posiadaczy xt 600. Jestem z okolic Puław i dawno już na moto nie smigałem. Kiedyś zaczynałem od komarka, przez simsona i mz-tę. Kilka lat temu okazjonalnie smignąłem kilka razy drag star'em.
A moje moto to xt600 '97 w kolorku czarnym. Sprowadzony z poludnia Włoch. Stan w miarę ok, ale właśnie ma 2 dolegliwości i może Ktoś coś podpowie:
1) brak światel pozycyjnych zarówno przód i tył - żarówki są ok.
2) brak neutrala - żarówka ok, kabelek pod silnikiem (z lewej strony) nie jest uszkodzony.
Jakieś pomysły? Z góry dzięki za pomoc. Może wiecie gdzie w okolicy jest jakiś spec, który może coś przy moto porobić?
Pozdrawiam wszystkich
jasarna
Świeżak

Postprzez panzernacker » 14/10/2008, 12:00

Ja bym na Twoim miejscu postawił sobie moto do garażu, sezon i tak się już kończy, ściągnął zbiornik, siedzenie i plastiki, odizolował wszystkie przewody i zrobił instalację na nowo. Może jakiś przewód jest urwany pod izolacją. Akumulator pewnie jest ok, bo moto odpala z rozrusznika. No chyba że na kopa, to sprawdź jeszcze akku.
Możliwe że coś z magnetem.
Husqvarna WR :twisted:

motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
panzernacker
Bywalec

Dzieki

Postprzez jasarna » 17/10/2008, 17:47

Moto jest oczywiście na elektryczny starter. Aku jest OK, pali niemalże od razu. Poza tym są światła mijania i długie oraz kierunki i sygnał dźwiękowy. Brak tylko postojówek i "neutral'a". No cóż, trudno mi uwierzyć, że pod izolacją, która nie ma śladów uszkodzenia przerwał się jakiś kabelek. No i co to jest magnet? [/quote]
jasarna
Świeżak

Powrót do Offroad

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê