Suzuki GSX-R problemy przy odpalaniu
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX-R problemy przy odpalaniu
Witam.
Ostatnio pojawił się u mnie problem z odpalaniem mojego moto.
A mianowicie kiedy silnik jest całkowicie zimny np. po nocy i próbuje odpalić moto na ssaniu to silnik jakby próbował załapać tak może ze 2-3 razy a później to już tylko chodzi rozrusznik, tak samo się dzieje kiedy odpalam bez ssania, albo przy delikatnie odkręconej manetce. Przy każdym odpalaniu męcze się może ze 2- 3 minuty i załapuje dopiero jak mam lekko odkręconą manetkę, tylko że a początku silnik bardzo nierówno pracuje, ciężko wchodzi na obroty, "przebiera" to trwa jakieś 10-15 sekund po czym jak dodam gazu to zaczyna pracować równo.
Kiedy odpalam nawet na delikatnie rozgrzanym silniku to już jest wszystko ok.
Żadnych innych problemów nie ma, łądnie się wkręca na obroty,chodzi równiutko.
Wie ktoś może gdzie szukać przyczyny?
Ostatnio pojawił się u mnie problem z odpalaniem mojego moto.
A mianowicie kiedy silnik jest całkowicie zimny np. po nocy i próbuje odpalić moto na ssaniu to silnik jakby próbował załapać tak może ze 2-3 razy a później to już tylko chodzi rozrusznik, tak samo się dzieje kiedy odpalam bez ssania, albo przy delikatnie odkręconej manetce. Przy każdym odpalaniu męcze się może ze 2- 3 minuty i załapuje dopiero jak mam lekko odkręconą manetkę, tylko że a początku silnik bardzo nierówno pracuje, ciężko wchodzi na obroty, "przebiera" to trwa jakieś 10-15 sekund po czym jak dodam gazu to zaczyna pracować równo.
Kiedy odpalam nawet na delikatnie rozgrzanym silniku to już jest wszystko ok.
Żadnych innych problemów nie ma, łądnie się wkręca na obroty,chodzi równiutko.
Wie ktoś może gdzie szukać przyczyny?
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
Patrząc na avator masz wersje z gaźnikami chyba więc w nich szukaj przyczyny bądź w kablach świecach itp
Ale mam podobną opcje w Kymco Zx i już miesiąc się z tym męczę i nie mogę dojść o c chodzi..
Ale mam podobną opcje w Kymco Zx i już miesiąc się z tym męczę i nie mogę dojść o c chodzi..
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
Tak, wrsja gaźnikowa.
Z tego co się orientowałem u znajomych to twierdzą ze to może być wina swiec.
Z tego co się orientowałem u znajomych to twierdzą ze to może być wina swiec.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
Jak jest zimny to sie dymi na biały kolor, ale to raczej para wodna bo nawet jak przyloze ręke to mam kropelki wody z taką jakby sadzą.
Natomiast jeśli chodzi o ssanie to nie wiem ale wydaje mi sie ze to nie to, bo po chwili jak pochodzi tak nierowno to potem jest juz ok i utrzymuje obroty na 3 tys.
Natomiast jeśli chodzi o ssanie to nie wiem ale wydaje mi sie ze to nie to, bo po chwili jak pochodzi tak nierowno to potem jest juz ok i utrzymuje obroty na 3 tys.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
-
longer1234 - Świeżak
ja bym wymienil swiece a pozniej serwis gaznikow(czyszczenie/regulacja/synchro) i sprawdzil linke od ssania
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
Pająk napisał(a):może ale nie musi równie dobrze uszczelniacze zaworowe mogły paść wtedy objawy są podobne. A właśnie nie dymi z wydechów jak tak to na jaki kolor ?
Co to za stek Bzdur!!!!!!
Trzeba dobrać się do gaźników Regulacja i zgranie z jednostką spalinową.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
Pająk napisał(a):Nie stek bzdur tylko czasem tak jest w silniku 4-suwowym że olej po zaworach do komory spalania sobie spływa i jest lipa..
Tak zgadza się że będzie lipa bo silnik będzie zużywał olej silnikowy ale nie będzie to powodowało trudności z rozruchem.
Będzie kopcił na niebiesko przy schodzeniu z obrotów i zamkniętej przepustnicy.
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
siema ja tez mialem dokladnie takiego samego srada. wiec tak to nie sa gazniki bo wtedy moto mialby problem wogole przy jezdzie, swiece tez bo nie mial by mocy.. problem tutaj polega na tym ze to moto na gaznikach i potrzebuje poprostu sie rozgrzac zanim zacznie normalnie dzialac... moge Ci poradzic tyle ze przy odpalaniu delikatnie odkrec gaz (nie za duzo bo go zalejesz) i gdy juz zalapie to wtedy wlacz ssanie. niech sie zagrzeje do ok. 55 stopni to bedzie wszystko ok:) mnie tez wkurzalo ze tak dlugo to schodzi...... Dlatego polecam wtrysk:P
spróbujesz tylko raz..................i koniec
-
600naMax - Świeżak
W pierwszej kolejności wymienie swiece, pozniej czyszczenie i synchro gaznikow i zobacze czy to cos pomoze.
Suzuki GSX-R600 '99
-
longer1234 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości