Zobacz wątek - Honda CBR F3 Motor gaśnie podczas jazdy gdysię nagrzeje HELP
NAS Analytics TAG

Honda CBR F3 Motor gaśnie podczas jazdy gdysię nagrzeje HELP

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Honda CBR F3 Motor gaśnie podczas jazdy gdysię nagrzeje HELP

Postprzez alienik » 9/10/2008, 21:20

Witam
ProszÄ™ o pomoc!
Moja Honda Cbr F3 Po przejechaniu pewnego odcinka drogi po prostu muli sie wciskam gaz do końca jeszcze jedzie kilkaset metrow potem na ssaniu ze 200 m i stoi, nie zapali za nic! Dopiero po pewnym czasie okolo 15 min pali normalnie i jedzie dalej i tak w kolko, Co gorsza wydaje mi sie ze ta droga sie skraca kiedyś gasł po około 40 km teraz 10km i gaśnie. Zauważyłem że często dzieje sie tak gdy przygazuje. tzn jade 100km/h na trasie i np. 150km/h przez 20 sekund i wtedy gaśnie. Paliwo jest. Probowałem go ostatnio zapalić po takim zgaśnieciu i nic, patrzyłem i paliwo było w wężykach.

Prosze o pomoc - gdzie może być przyczyna, gażnik, silnik, świece, układ chłodzenia??
alienik
Świeżak

Postprzez MaÅ‚yHornet » 4/12/2008, 17:24

witaj
wydaje mi sie że powinieneś sprawdzić akumulator i napięcie ładowania, to może być przyczyna
MałyHornet
Świeżak

Postprzez skwy » 4/12/2008, 18:20

spróbuj kiedy moto ci stanie odkręcić wlew paliwa.Może w zboirniku robi ci się podciśnienie
skwy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Raczek_6 » 4/12/2008, 21:45

Był podobny temat z awarią elektromagnetycznej pompy paliwa, efekt podobny - poszukaj na forum.
Moim zdaniem wyglÄ…da na tÄ… awariÄ™.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
Raczek_6
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez elco » 4/12/2008, 22:58

Raczek_6 napisał(a):Był podobny temat z awarią elektromagnetycznej pompy paliwa, efekt podobny - poszukaj na forum.
Moim zdaniem wyglÄ…da na tÄ… awariÄ™.

Ja tez mysle, ze to jest wlasnie przyczyna.
Kiedy ostatni raz czysciles i synchronizowales gazniki ?
Honda VFR 800 FI
elco
Moderator

Postprzez michalbialka » 6/9/2010, 10:35

Witam też mam podobny problem. Moja CBR 600F 94r. gaśnie podczas jazdy. Czasami mogę odpalic a czasami nie. Najczęściej nie. Nie wiem co jest przyczyną takiego zachowania. Proszę o pomoc.
michalbialka
Świeżak

Postprzez Flaku » 20/8/2012, 20:24

witam. jaka byla u pana przyczyna z cbr 600 z tym gasnieciem? u mnie dzieje sie to samo. wymienilem zbiornik paliwa nawet, f powietrza, f paliwa, zsynchronizowane i wyczyszczone gazniki, ustawione zawory, wymienilem drugi raz swiece, regulator napiecia choc niepotrzebnie bo prad jest,wymienione cewki z kablami, ale jak wyjalem pompke paliwa to moto jezdzil , zrobilem bezposredni doplyw do gaznikow, ale zalozylem druga sprawna i jest to samo. i teraz to juz po 4 km mi gasnie, chociaz u mnie jak zdlalem owiewki i miala chlodniej to robilem okolo 50 km. i ogolnie jak na dworzu bylo ponizej 15 stopni. ale jk bylo goraco i ubrana w owiewki to stawala i musiala odstac kilka minut.
Flaku
Świeżak

Postprzez Flaku » 20/8/2012, 20:26

a wiem ze pompa jest z pewnego zrodła. czy sa jakieś przekażniki? a może wina impulsatora? a mozliwe jest to ze by przerywał? sprawdzany byl i działał po tej sytuacji jak sie zadławił koło domu zaraz po chwili. ale co ma teraz pompka paliwa do tego skoro druga byla z jezdzacego moto mojego kolegi. prosze o pomoc.
Flaku
Świeżak

Postprzez mbied1 » 21/8/2012, 06:39

Ja miałem podobny problem, ale w ZZR 1100 .. przyczyna była prozaiczna, jak moto się zagrzał to nawet czasami z przygazówki potrafił zgasnąć .. okazało się, iż zawory wydechowe były podparte, regulacja pomogła.
Marcin
mbied1
Świeżak

Postprzez Flaku » 21/8/2012, 20:30

hmm. no moj moto ogarnial koles ktory lubuje sie w cbrkach. i ogolnie jest mechanikiem z prawdziwego zdarzenia, przepracowal ponad 15 lat w salonie serwisowym. i jest godny polecenia bo jak co kolwiek wymienia to dzwoni zeby podjechac i obejrzec czy podejmuje sie naprawy lub jaka byla przyczyna i co padlo i jak wymieni to nawet stary olej zleje w banke i pokaze jaki byl itp. a wszystko zaczelo sie dzic pod koniec kwietnia. a tydzien wczesniej nawet ten mechanik przelecial sie nia 200km/h na odcinku 15 km i nic . i potem ja zaczalem nia jezdzic i zaczela glupiec. on nawet sam mowil ze moto chodzi jak igla. z reszta wlozylem w niego 4 tys. od ostatniego odprowadzania bylo wymienione sprzeglo . i ogolnie miala tak ze przejezdzala 24km najpierw i to rowno. ale jak bylo chlodno to nawet mieszanej jazdy przeleciala ponad 50 km. i ona byla raptem 500km po generalnym remoncie. wiem ze silnik nigdzie nie ciekl i moto bylo jezdzone turystycznie. przez poprzednikow. tylko jak zaczalem remont to juz od podstaw. od opon, po naped i silnik tak zeby cykal. a najlepsze jest to ze na postoju to moze sie wentylator wlaczyc i nic, moze tak moto stac 40 minut. uklad dolotoy powietrza sprawdzielm nawet przedmuchany byl i sprawdzane bylo czy jakas srubka od air boxa albo przewod sie nie poluzowa. ale ogolnie zauwazylem ze tlumik jest przelotowy i moto tak przyjechalo z niemiec. oryginal ale przelot. moze to przez to zaczyna glupiec?
Flaku
Świeżak

Postprzez sonycbr77 » 21/8/2012, 21:18

mam w cbr zrobiony przelot domowym sposobem i nic sie nie dzieje zadnego mulenia czy gasniecia, pali na dotyk jezdze tak od poczatku sezonu
sonycbr77
Bywalec

Postprzez Flaku » 22/8/2012, 19:26

mam identyczne obiawy jak alienik.. .ale on nieodpowiada nawet napisalem nu na priva. bo nie jest przyjemnie pojechac moto gdzies jak i tak zyje sie z podswiadomoscia ze za chwile stanie.
Flaku
Świeżak

Postprzez Flaku » 13/11/2012, 22:48

ogolnie zamieniłem nawet modół zapłonu, przekażnik pompy paliwowej i pompe paliwa od kolegi innego od takiej samej cbrki. i nadal było to samo. pozniej to juz nawet 4 km nie chciala jechac. nawet jak pompa była wyjęta . i okazało się ze pompa od doładowania powietrza byla minimalnie zabrudzona. wyczysciłem, i jak narazie moto jezdzi. jakie to mialo znaczenie to nie wiem.
Flaku
Świeżak

Postprzez Flaku » 16/9/2013, 21:25

U mnie sprawa się wyjaśniła. Sytuacja się powtórzyła na wiosnę. I podejrzewałem pompke od podciśnienia od doładowania powietrza. zamienilłem na drugą od kolegi ale znowu to samo bylo. tylko że zauważyłem że jak jechałem spokojnie to mogłem nawet pokonać nawet 150 km bez przerwy. W momencie jak zacząłem jej ciskac to sutyacja z prxed paru miesięcy się powturzyła. i zacząłem podejrzewać czujnik TPS który powyżej 7 tysięcy zaczyna działać. ale zeby go wyjąc musiałem wyjąć gazole. i miałem wrazenie że coś z nimi nie tak bo moto mi coraz ciężej palilo aż bylem pewny że któraś ze świec padła. w momencie wyjecia gazników i odkrecenia komór pływakowych okazało się ze w komorach pływakowych jest żel.. i syf.. i co dziwne bo moto zaczęło gasnąc po czyszczeniu gaźników zaraz na poczatku. i zaczłałem czyścic zbiornik jak miałem objawy na początku. i troche tam syfu bylo. ale teraz wiem ze syf ze zbiornika taki jak drobinki rdzy itp to nawet przez filtr paliwa przejda. czyli znakiem tego przytykały mi się dysze od wysokich obrotów.

za kłamstwo że przeczytałeś regulamin a zaznaczyłeś tylko że go przeczytałeś masz ostrzeżenie

senekkorzenna
Flaku
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 7 gości

na górê