Wot to k**wa tiechnika ;>
• Strona 1 z 1
Wot to k**wa tiechnika ;>
Dzień dobry, cześć i czołem!:P
Mam gdyby nie było? spory problem? Chodzi o te zet ere 50.
Motor nie pali, gdy jest zimny. Czemu? Nie wiem. Musze go pchać, z pychu złapie. Potem juz normalnie z rorusznika.
Ssanie załączone na zimnym silniku (linka naciągnieta) i dupa blada.
Filtry oleje itp itd wszystko na swoim miejscu.
Gaznik spekuluje, że też dobrze ustawiony, bo był niedawno u mechanika na przeglądzie i wszystko było zrobione.
Åšwieca tez OK.
Więc w czym rzecz?
Proszę o pomoc, bo pchać takie bydle to też problem, a nie widzi mi się pchać go po godzinie jak ostygnie i zas nie chce z rozrusznika odpalić:>
Mam gdyby nie było? spory problem? Chodzi o te zet ere 50.
Motor nie pali, gdy jest zimny. Czemu? Nie wiem. Musze go pchać, z pychu złapie. Potem juz normalnie z rorusznika.
Ssanie załączone na zimnym silniku (linka naciągnieta) i dupa blada.
Filtry oleje itp itd wszystko na swoim miejscu.
Gaznik spekuluje, że też dobrze ustawiony, bo był niedawno u mechanika na przeglądzie i wszystko było zrobione.
Åšwieca tez OK.
Więc w czym rzecz?
Proszę o pomoc, bo pchać takie bydle to też problem, a nie widzi mi się pchać go po godzinie jak ostygnie i zas nie chce z rozrusznika odpalić:>
- arktan
- Bywalec
Fenek16 napisał(a):To że linka chodzi nie znaczy, że ssanie działa to raz, a dwa moze tez być zła świeca lub już zuzyta poprostu.... Ewentualnie filtr powietrza, moze lewe powitetrze?
zła świeca? nie wchodzi w rachube, bo przed wymieniałem ją i jest OK, niedawno sprawdzałem i tez hula, filtr też nie. To pozostaje linka:>
- arktan
- Bywalec
jaki tam jest kranik na podciśnienie czy zwykły bo mi w derbi tez ostatnio słabo pali z kopki- muszę pchać jakieś 20-30 m- sprawdzałem na dwóch świecach czyściłem i sprawdzałem wszystkie uszczelnienia oraz czyściłem gaźnik, a na koniec go wyregulowałem i nadal to samo.
W dodatku stracił sporo na przyśpieszeniu. Na stożkowym filtrze lepiej pracuje niz na oryginale ale to jeszcze nie to...
może membranki
W dodatku stracił sporo na przyśpieszeniu. Na stożkowym filtrze lepiej pracuje niz na oryginale ale to jeszcze nie to...
może membranki

-
miku - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość