jaki kask? CABERG czy AGV
• Strona 1 z 1
jaki kask? CABERG czy AGV
Mam takie pytanko jaki kask wybrac zastanawiam sie pomiędzy:
CABERG V2R a AGV STEALTH ponoć kaski są na podobnym poziomie?? A wszyscy mówią co innego a cieżko wybrać jak sie ma 1000 na kask??
CABERG V2R a AGV STEALTH ponoć kaski są na podobnym poziomie?? A wszyscy mówią co innego a cieżko wybrać jak sie ma 1000 na kask??
wiluk
- wiluk
- Świeżak
z tego towarzystwa wybrałbym AGV natomiast do 1000 złotych masz jeszcze uvexa boss 525 czy linie rs 737 z hjc masz is16 z lazera linie fiber d1 lub fiber-pro także możliwości wachlarz 

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
tak jak koledzy radzą. żaden z tych co podałeś w temacie! może tylko marka lazer mnie nie przekonuje, ale każdy ma swoje fobie 

-
SQ - Mieszkaniec forum
W ostatniej dyskusji AGV cienko wypadl, ale jak wyzej - rozejrzyj sie za innymi jeszcze markami, proponowany Nolan bylby super. A Shoei nie ma jakichs fajnych kubanow w podobnej cenie?
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
THX wszystkim za posty!!!
No właśnie mam problem bo 1000 PLN to nie jest mało i nie jest dużo a chciałbym coś w miarę pożądnego kupić.
A co powiecie właśnie o firmach Nolan czy Lazer , HJC i jak one wypadają w porownaniu z AGV czy CABERGIEM
SHOEI leży troche już poza moim zasięgiem bo to trzeba wydac minimum 1500 a tanszy Raid II to ponoć tylko SHOEI z nazwy??
No właśnie mam problem bo 1000 PLN to nie jest mało i nie jest dużo a chciałbym coś w miarę pożądnego kupić.
A co powiecie właśnie o firmach Nolan czy Lazer , HJC i jak one wypadają w porownaniu z AGV czy CABERGIEM
SHOEI leży troche już poza moim zasięgiem bo to trzeba wydac minimum 1500 a tanszy Raid II to ponoć tylko SHOEI z nazwy??
wiluk
- wiluk
- Świeżak
nolan jest sprawdzony, polecany i bezpieczny. ma fajne patenty i niektórym grafiki się podobają. hjc również szacun, szczególnie wyższe modele, a w tej kasie już coś wychaczysz. koniecznie przymierz przed zakupem. mi w nolanie np. preszkadza zapięcie, bo nie mogę przez nie śliny prełknąć.
agv ciągnie na starej renomie, ale coraz więcej rozczarowanych jakością użytkowników. caberg nowy i nikt mu nie ufa. jeśli nic nie pomieszałem to za ceną nie idzie bezieczeństwo. tzn. skorupy są z termoplastiku.
agv ciągnie na starej renomie, ale coraz więcej rozczarowanych jakością użytkowników. caberg nowy i nikt mu nie ufa. jeśli nic nie pomieszałem to za ceną nie idzie bezieczeństwo. tzn. skorupy są z termoplastiku.
-
SQ - Mieszkaniec forum
A chcesz integrala czy szczękowca . 1000zł to w tej chwili jest kolo 300 euro np za 230 euro w louis w niemczech jest schoubert s1 w promocji . a w konkurencji w niemczech w polo jest za 340 euro shoei xr1000 troche musiał byś dołożyć jednak producenci mówią za siebie .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
-
SQ - Mieszkaniec forum
nie ma cichych kasków. są głośne i głośniejsze. szczękowce są głośniejsze, ale jadąc noramalnie czyli dobrze ponad 100 różnica znika. integrale są na pewno lżejsze i raczej bezpieczniejsze
-
SQ - Mieszkaniec forum
Sam mam szczekowca nolan n102 , zawsze go polecam ponieważ jest niesamowicie komfortowy . Ale wybrałem go głownie ze wzgledu na to ze nosze okulary . Co do głosnosci miałem wcześniej nitro integral to ten nolan jest o wiele cichszy i wygodniejszy . Co do bezpieczeństwa raczej nie wyobrazam sobie żeby przy dzwonie kask szczekowy sie otrwał , mysle ze gdyby takie problemy wystepowały kasków szczękowych poprostu by nie produkowano .
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Åšcigacz.pl
a jety produkują, więc otwarcie szkękowca to nie jest jakieś tabu. kaski są badane poprzez zrzucenie na nie jakiejś cegły a nie ciąganie manekina po drodze.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości