Yamaha XT 660 X
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Yamaha XT 660 X
Co sądzicie o tym motocyklu ??? Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym sprzetem. Czy nadaje się on jako pierwszy motocykl ??? Pozdrawiam wszystkich.
- symał
- Świeżak
-
kuba9449 - Świeżak
kuba9449, czy ty masz pojecie o jakim motocyklu piszesz? XT660X to super moto... jaki wiec teren???
Generalnie fajny motorek - ja mam co prawda 660R, czyli enduro. Warto poprawic przedni hamulac i zrobic wydechy - spora poprawa dynamiki. Pozdrawiam!
Generalnie fajny motorek - ja mam co prawda 660R, czyli enduro. Warto poprawic przedni hamulac i zrobic wydechy - spora poprawa dynamiki. Pozdrawiam!
- Marii
- Świeżak
Dokleje sie z moimi pytaniami odnosnie XT.
Marii napisales,ze posiadasz XT 660R czy jest on bardzo zrywny (czy np.idzie na kolo z gazu na drugim biegu) czy raczej przez jego wage ma z tym problemy?
I ile pali? W danych wyczytalem,ze 3,1 l na 100km. Przy pojemnosci baku 15l to dosc dobry zasieg.
Z ktorego roku masz swoj egzemplaz, czy pierwsze modele posiadaly jakies tzw. choroby dzieciace,niedociagniecia itp.
Czy mozna dokupic jakies akcesoria do tego moto?
Jak z wibracjami?
I ogolnie jak okreslisz charakterystyke silnika (singla) na wtrysku?
Jezdzilem wieloma enduro i bardzo mnie ten interesuje.
pozdrawiam
Marii napisales,ze posiadasz XT 660R czy jest on bardzo zrywny (czy np.idzie na kolo z gazu na drugim biegu) czy raczej przez jego wage ma z tym problemy?
I ile pali? W danych wyczytalem,ze 3,1 l na 100km. Przy pojemnosci baku 15l to dosc dobry zasieg.
Z ktorego roku masz swoj egzemplaz, czy pierwsze modele posiadaly jakies tzw. choroby dzieciace,niedociagniecia itp.
Czy mozna dokupic jakies akcesoria do tego moto?
Jak z wibracjami?
I ogolnie jak okreslisz charakterystyke silnika (singla) na wtrysku?
Jezdzilem wieloma enduro i bardzo mnie ten interesuje.
pozdrawiam
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Wczesniej mialem TT600RE. Moze najlepiej porownam wiec do niego. XT660R jest sporo szybszy, bardziej elastyczny i zrywniejszy. Na gume stawia na drugim biegu z mala pomoca sprzegla
TT jest bardzo solidny i troche jednak inny. Mam wrazenie ze XT jest nieco delikatniejszy. Moj motorek jest tegoroczny. Zrobilem 4000 km. Ocywiscie zadnej awarii nie bylo... Pali przy umiarkowanej jezdzie ok. 4-4.5 l/100km. Zasieg do 300km na zbiorniku. Wibracje niewielkie - w porownaniu do TT. Bardziej komfortowy, szczegolnie dla pasazera. Fajny rowniez na nieco dluzsze wypady - nie tylko w pole i do lasu. Akcesoria dosc drogie - np. oslona silnika (dalem 500zl za oryginalna w Niemczech - w Yamaha Polska 750zl). Poza tym zalezy co chcesz do niego dokupic, ale mysle ze nie ma problemu z akcesoriami. Reasumujac - fajny, uniwersalny motorek do poszalenia w lzejszym terenie, jak rowniez na dluzsze wycieczki. Zadowolenie 9 na 10.
Pozdrawiam

Pozdrawiam
- Marii
- Świeżak
Super dzieki za odpowiedz.
Bo ostatnio chodzi mi on bardzo po glowie
Z tym,ze chyba szukal bym bardziej wersji X
Ma twardsze zawiasy i lepszy hamulec.
Spotkalem w niedziele jednego goscia,ktory byl w Himalajach wlasnie na XT 660R. Mam tez fotki jego XT. Jest o nich film i byly reportarze w magazynie BIKE o tej wyprawie
Tylko tera nie pamietam ich nazwisk (Anglicy).
Bylem w salonie i nawet proponowali mi jazde probna na XT ale demo mieli tylko R-ke.
A i tak na razie pospiechu nie ma.
Bo ostatnio chodzi mi on bardzo po glowie

Z tym,ze chyba szukal bym bardziej wersji X
Ma twardsze zawiasy i lepszy hamulec.
Spotkalem w niedziele jednego goscia,ktory byl w Himalajach wlasnie na XT 660R. Mam tez fotki jego XT. Jest o nich film i byly reportarze w magazynie BIKE o tej wyprawie

Tylko tera nie pamietam ich nazwisk (Anglicy).
Bylem w salonie i nawet proponowali mi jazde probna na XT ale demo mieli tylko R-ke.
A i tak na razie pospiechu nie ma.
Polsky:niższy gatunek ludzki,rodzaj zwierzęcia,które należy opanować,ujarzmić,tresować,które trzeba umieć trzymać.Poświęcac się temu całe życie,całą inteligencję uczucia,całą przemyślność instynktu.Stwarza nową dyscyplinę psychologiczną, pełną wskazań,norm i paragrafów.
- polsky
- VIP Åšcigacz.pl
Yamaha XT 660 moim skromnym zdaniem to super sprawa. SiedziaÅ‚em na obu wersjach, X i R, jednak nie miaÅ‚em przyjemnoÅ›ci jeździć. Pozycja „na sucho” wygodna, fajnie wysoko. CzytajÄ…c oryginalnÄ… serwisówkÄ™ Yamahy wyczytaÅ‚em, że na liczniku LCD do potrzeb regulacji można włączyć obrotomierz. Regulacja wtrysku (dokÅ‚adnie zawartość CO), także odbywa siÄ™ za pomocÄ… dwóch przycisków, które znajdujÄ… sie obok wyÅ›wietlacza LCD.
- symał
- Świeżak
YAMAHA XT 660 X
Witam
Mi rowniez podoba sie ten motor i planuje jego zakup, jednak przed chcialbym sie dowiedziec paru rzeczy.
1.Czy sa jakies roznice miedzy kolejnymi rocznikami 2004-2007?
2. Czy XT 660X posiada jakies regulacje twardosci, np bardziej twardy na asfalt badz np. do jazdy w lekkim terenie?
Mi rowniez podoba sie ten motor i planuje jego zakup, jednak przed chcialbym sie dowiedziec paru rzeczy.
1.Czy sa jakies roznice miedzy kolejnymi rocznikami 2004-2007?
2. Czy XT 660X posiada jakies regulacje twardosci, np bardziej twardy na asfalt badz np. do jazdy w lekkim terenie?
- Cargo
- Świeżak
ja równiez planuje zakup xt660x jeszcze do konca tego roku zeby przyszykowac go na sezon, bardzo duzo o nim slyszalem i czytalem ale o regulacji twardosci nic do mnie nie dotarło ... pozdrawiam i czekam na wiecej postów na ten temat bo to naprawde ciekawe moto
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
Witaj Ja tez planowalem zakup XT660X ale po przeczytaniu wielu interesujacych wypowiedzi oraz rozmowie z paroma osobami posiadajacymi ten motor moge z pewnoscia napisac ze to nie jest Supermoto napewno. Wersji X nie mozna porównywac z R bo ta druga jest udana a co do zarzutów wzgledem pierwszej to ten motor jest o wiele za cieżki i przeklad mocy na mase nie jest imponujacy.Jak kazdy wie supermoto to motory na ktorych sie szaleje w miescie wheelie stoopie itp na tym motorze z tym tak latwo nie ma hamulce nie za dobre a i moment tez nieimponuje. Ja wybralem KTM lc4 640SM i chyba to byl bardzo dobry wybor z porownianiu z osiagami XTX oczywiscie nie chodzilo mi o enduro tylko o najprawdziwsze SUPERMOTO. Pozdrawiam a jak chcesz hasac i na ulicy i w terenie a w glowie ci dluzsze wypady to nalezy pomyslec o XT660R
- marekjasiok
- Świeżak
ja jestem pocztkujacy wiec jakies ostre supermoto mi nie w glowie a o dawaniu na gume i stoppie moge na kilka sezonow zapomniec:) tez mysalem nad tym ktmem , opowiedz cos o nim. myslisz ze bedzie sie nadawal dla poczatkujacego? xt jest moim zdaniem duzo ładniejsze,ale to kwiestia gustu 

ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
- Flow
- Stały bywalec
No Flow600rr ten KTM to wlasnie jest ostre SM-przytrzymasz za dlugo sprzeglo przy starcie i wylądujesz na plecach- wiec na początek go sobie daruj.Wez raczej xt.choc jest ona z kolei cięższa, wiec trudniejsza dla początkującego.z drugiej strony i tak wciaz jest w grupie raczej lekkich wagowo, wiec bedziesz z niej zadowolony.A pewnie tansza tez bedzie w utrzymaniu.I jest bardziej uniwersalna, co marekj juz opisał.
pozdro
pozdro
Ostatnio edytowano 9/12/2007, 11:45 przez koralgol44, łącznie edytowano 1 raz
shl, mz etz 250, kawasaki gpz 500, honda cb500, ktm 640lc4 sm, KAWASAKI ZRX1200
-
koralgol44 - Świeżak
takiej wypowiedzi bylo mi trzeba
dzieki ... czyli opcja dla mnie prosta Xt i koniec , chyba ze macie jakies inne propozycje na supermoto...

- Flow
- Stały bywalec
- Haemophilus
- Świeżak
W moim poscie nie chodzilo mi zebys kupowal od razu KTMa chcialem tylko ci powiedziec ze kupno XT660x nie ma wiekszego sensu lepiej kup XT660R i nie pożałujesz bo motor fajny na nauke moc do opanowania ciezar tez a i w terenie pojezdzic mozna troche:) A co do xtx Yamaha chciala wypuscic supermoto i niestety im sie nie udalo tyle co do XTX:) ale na 2008 wychodzi jakas Wrka z tego co wiem 30KM lekki wiec wtedy moze yamaha podratuje honor
pozdrawiam

- marekjasiok
- Świeżak
http://moto.allegro.pl/item276435503_su ... kazja.html to fajna suza ale co z oświetleniem?bede musial sam zalozyc? i czy to jest enduro z zalozonymi kolami od supermoto?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M362545 a tu yamaha ktora planowalem kupic
co sadzicie?
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M362545 a tu yamaha ktora planowalem kupic
co sadzicie?
- Flow
- Stały bywalec
znalazlem na allegro....hmm sami zobaczcie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M599989 wyglada jak zabawkowy
) i cena strasznie niska...chyba az za niska ... doradzcie bo mam coraz wiekszy metlik w glowie

- Flow
- Stały bywalec
- Haemophilus
- Świeżak
Te DRZ400 to rasowe supermoto lekkie zwinne i calkiem mocne;) co do husqvarny noo nie za duzo wiem o niej jak chcialem kupowac supermoto to mi ja odradzal znajomy mowiac ze za czasto tam olej sie wymienia. Ale taraz tak naprawde z calym sumieniem moge ci polecic XT660R nauczysz sie brykac na jednym kole bez problemow i jak sie ulica znudzi to do lasu wjedziesz i poszalejesz. Supermoto to jest strasznie zawężony dział w użyteczności motora tym motorem mozesz powariowac po miescie popodrywac dupy:P ale na dluzsza trase nie pojedziesz bo... dupa ci odpadnie nie za wygodne:D a i co wazne motorem pojedziesz do 120km/h max potem odlatujesz z wiatrem:) Ja jezdze 3 sezon Xt co prawda starszym modelem ale zlego slowa na niego nie powiem:) Najwazniejsze ze jak dbasz o niego(wymiany olejow(odpowiednich jakosciowo:P) w terminie i uzytowkanie w miare z glowa) to tego motora nie zajedziesz gwarantuje ci:) a do nauki techniki chyba lepszego nie znajdziesz:) bardzo przyjemny w prowadzeniu spalanie w tej wersji z wtryskiem to srednio 4,5litra:D:D az niemozliwe nie?:)
Pozdrawiam:)
Pozdrawiam:)
- marekjasiok
- Świeżak
i cena strasznie niska...chyba az za niska ... doradzcie bo mam coraz
Mam XT660X od kwietnia fajnie chodzi, ale lubię jazdę w lekkim terenie i musiałem zmienić opony na kostki. Tylna OK ale trudno znaleźć kostkę na przód 17'. Myślę o przełożeniu koła 21' od wersji R. Dla mnie motorek super nawet przy ostrej jeździe 5 l/100 km
Mam XT660X od kwietnia fajnie chodzi, ale lubię jazdę w lekkim terenie i musiałem zmienić opony na kostki. Tylna OK ale trudno znaleźć kostkę na przód 17'. Myślę o przełożeniu koła 21' od wersji R. Dla mnie motorek super nawet przy ostrej jeździe 5 l/100 km
ghe XT660X
- ghe
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości