Kawasaki ER-5
• Strona 1 z 1
Kawasaki ER-5
Witam jestem tu nowy jak co. Mam pytanie czy to normalne ze w mojej kawie jest olej w lewej kapie od strony alternatora. Z góry dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam
-
tobiach - Świeżak
Re: Kawasaki ER-5
tobiach napisał(a):Witam jestem tu nowy jak co. Mam pytanie czy to normalne ze w mojej kawie jest olej w lewej kapie od strony alternatora. Z góry dzieki za odpowiedz.Pozdrawiam
możliwe że jest olej

a kapać nie powinien

- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
kapa w sensie pokrywa?
:):)
tak często pojawia się tam olej (oringowe uszczelnienie karteru często puszcza), zależy ile go tam masz?
jak zalewa Lime to już nie dobrze 

tak często pojawia się tam olej (oringowe uszczelnienie karteru często puszcza), zależy ile go tam masz?

---=== Real Road Racing Fan ===---
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
:: I S L E O F M A N ::
t o u r i s t t r o p h y
-
Mauy OCX - Świeżak
Tak pokrywa lewa od strony alternatora, no oleju tam duzo nie ma ale wiadomo ze jak odpale moto troche pochodzi to olej jest "wszedzie". Kiedys mialem walniety oring od jednej z dwoch srubek ktore sa wkrecane w ta kape i wtedy mi lekko cieklo. Ale np. Suzuki gn 125 ma oryginalnie nawet wlew oleju od strony alternatora i od strony sprzegla.Wiec chodzi mi czy przy er-5 to jest normalne ze tam jes olej czy moze jak kolega wyrzej pisal uszczelniacz miedzy pokrywa a karterem poszedl??
-
tobiach - Świeżak
W ER5 z tego co pamiętam i widziałem w Service manualu może być olej w deklu po stronie alternatora.
P.S. Prawdę powiedziawszy nigdy nie słyszałem słowa kapa odnośnie dekla.
P.S. Prawdę powiedziawszy nigdy nie słyszałem słowa kapa odnośnie dekla.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Mauy OCX napisał(a):kapa w sensie pokrywa?:):)
tak często pojawia się tam olej (oringowe uszczelnienie karteru często puszcza), zależy ile go tam masz?jak zalewa Lime to już nie dobrze
Następny gigant który opowiada niestworzone historie!!!!!!!
Przecież w motocyklach alternator właśnie chłodzony jest olejem.(chodzi o alternatory wbudowane w prawą lub lewą stronę silnika)
-
skwy - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości