CBR600RR Problem z hamowaniem
• Strona 1 z 1
CBR600RR Problem z hamowaniem
Mam pytanie moze ktos spotkał sie z czyms podobnym mianowicie dzisiaj mialem awaryjne hamowanie takie na maksa 140 na blacie a tu gosc poldonem zmienia pas i mial moze z 60 na godzine! Oczywiscie zly odruch i klamka zacisnieta na maksa a tu takie dziwne zachowanie tzn tak jakby abs albo kolo zlapalo puscilo znow zlapalo tak jakby sie odbijalo od asfaltu! czy ktos zna podobne zachowanie moto. Oczywiscie pomijajac to ze klamka nie powinna pojsc tak mocno;)
- TIMI
- Świeżak
ja mialem podobnie jak musialem hamowac i zmieniac jednoczesnie pas!wtedy kolo wpadlo w poprzeczne koleiny i raz lapalo raz nie!moze to poprostu byla dziurawa droga jakich u nas nie malo
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
albo moze kolo sie uslizgnelo na bialych pasach namalowanych na jezdzni albo tak jak wczesniej limak napisal ze moze dziurawa droga albo koleiny hmm bo to byla pierwsza twoja taka sytuacja?? hmm jesli cos jest z ukladem to musisz sprawdzic jesli uklad bedzie zapowietrzony to nie bedziesz mial twardego hamulca jak beda jakies wycieki to zobaczysz ja golym okiem hmm mozesz posprawdzac na sucho zdejmujac zaciski to tylko dwie srobki i zobaczyc czy klocki odbijaja czy sie nic nie zacina pozdro i tak jak kolega powiedzial to nie koniecznie musi byc wina hamulcow na naszych polskich drogach ale dla pewnosci mozesz sprawdzic pozdro i napisz czy tam byly jakies nierownosci czy biale linie wyznaczajace pas ruchu no i oczywiscie napisz co z tym problemem zeby nikt sie nie martwil 

viewtopic.php?p=274052#274052 | | zachecam wszystkich do odwiedzania tej strony | mam swietny pomysl na ogromne rozpoczecie sezonu pod haslem | "patrz w lusterka bedziesz wielki"
-
m@niek - Świeżak
No, ale wyszedłeś jakoś z tego, prawda?
A jak hamulce zachowujÄ… siÄ™ przy normalnym codziennym hamowaniu?
Może opona jeszcze była niedość rozgrzana albo asfalt gdzies mokry...
A jak hamulce zachowujÄ… siÄ™ przy normalnym codziennym hamowaniu?
Może opona jeszcze była niedość rozgrzana albo asfalt gdzies mokry...
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Åšcigacz.pl
Kurcze dzieki chlopaki faktycznie moze byla tam taka tarka bo pasow na bank nie bylo jak bede tam lecial nastepnym razem to zobacze bo uklad mam ok przy normalnym hamowaniu jest wszystko dobrze moze to tylko taki objaw przy sytuacji ekstremalnej ze podbija to kolo bo w tym roku to zdarzylo mi sie tylko dwa razy ale ten pierwszy to asfalt byl jak stoł wiec podejrzewam ze to akcja typu ten model tak ma ale sprawdze dzxisiaj jeszcze cisnienie w oponkach. Dzieki za pomysly
- TIMI
- Świeżak
jak hamujesz na maksa to zawieszenie ugina się na 100% i nie masz już amortyzacji, każda nierówność to jebniecie w kierownice (w Twoje rece) bez amortyzacji - tez to przezylem raz:D tez 140 na blacie i koles ni stą ni z owąd zatrzymal sie zeby babcie na pasach przepuscic:D udalo sie:)
lubie sobie zjechać z gixera^^.
-
motoman - VIP Åšcigacz.pl
Ja jeszcze dorzuce swoje doświadczenie. Miałem nie rozgrzane opony i sobie ćwiczyłem awaryjne hamowanie, w pewnym momencie za mocno docisnełem hebel i przednie koło wpadło w uślizg i też tak zaczeło podrzucać. Popusciłęm żeby koło złapało przyczepność i poprawiłem nacisk na hamulec.
-
masino - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość