Silnik AM6 tuning
• Strona 1 z 1
Silnik AM6 tuning
Witam mam pytanko czy mozna podrasowac cos w silniku AM6 50cm bez zmieniania cylindra itp ? ma ktos jakies sprawdzone pomysly jak mozna zwiekszyc moc tego silnika prosze o propozycje
P

- remik015
- Świeżak
Dak sobie spokoj, odrzutowca z niego nie zrobisz, a kase ktora chcesz przeznaczyc na "tuning" odloz na nastepne moto.
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
Co zwiekszy jedynie spalanie ( Moze zmniejszyc rownosc / kulture pracy silnika ) i nie podniesie mocy tak samo jak wymiana wydechu nie podniesie mocy. Mowa nawet o calym ukladzie a nie o samej koncowce ktora bez specjalistycznego tuningu nie podniesie w gore nic poza kosztami, i walorami estetycznymi i ewentualnie subjektywnych walorow czy glosnosci czy brzmienia, o ile w przypadku 50 ccm mozna w ogole o tym mowic, he, he.

- andy7
- Moderator
podniesie moc
zdecydowanie jeśli to 2t, to tłumik podniesie moc, wymiana gaźnika też, ew, zębatki do dobrej regulacji całości
oczywiście zabiegi te sprawią, że moto będzie bardziej paliwożerne.
tak przy zaminie tłumika możesz uzyskać do 10km/h więcej na v-maxie, oczywiście po jakieś regulacji.
btw.
nie słuchaj andy7'ego chyba zapomniał jak to jest kiedy się nie ma 18 lat

oczywiście zabiegi te sprawią, że moto będzie bardziej paliwożerne.
tak przy zaminie tłumika możesz uzyskać do 10km/h więcej na v-maxie, oczywiście po jakieś regulacji.
btw.
nie słuchaj andy7'ego chyba zapomniał jak to jest kiedy się nie ma 18 lat

-
wikples - Bywalec
Hm W swojej tzr po wymianie układu wydechowego zyskałem prawie 20km/h na prędkości maksymalnej..
Ze standardowym tłumikiem jechałem ledwo 80, teraz 108km/h z lekkiej górki, a równe 100km/h we 2 osoby na prostej
I chłopcze wymiana wydechu to bardzo dobra sprawa. Da Ci najwięcej bez ingerencji w silnik.
A konkretnie mówię tu o wydechu LeoVince v6
Ze standardowym tłumikiem jechałem ledwo 80, teraz 108km/h z lekkiej górki, a równe 100km/h we 2 osoby na prostej

I chłopcze wymiana wydechu to bardzo dobra sprawa. Da Ci najwięcej bez ingerencji w silnik.
A konkretnie mówię tu o wydechu LeoVince v6

Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
Oj kolego i tu widac że jednak nie do końca się orientujesz.
Objawy jakie opisujesz są przy tłumikach dedykowanych pod 70ccm, badź 80 zakładanych do seryjnych 50.
Istnieje też coś takiego jak klasyfikacja tłumików i jak dobrze dobierzesz tłumik do pojemności, możesz wiele zyskac!
Gdybym nie miał z tym w życiu do czynienia to nawet bym się tu nie wypowiedział. A że sam takie coś robiłem- mogę z czystym sumieniem polecic.
Objawy jakie opisujesz są przy tłumikach dedykowanych pod 70ccm, badź 80 zakładanych do seryjnych 50.
Istnieje też coś takiego jak klasyfikacja tłumików i jak dobrze dobierzesz tłumik do pojemności, możesz wiele zyskac!
Gdybym nie miał z tym w życiu do czynienia to nawet bym się tu nie wypowiedział. A że sam takie coś robiłem- mogę z czystym sumieniem polecic.
Yamaha TZR 50 + V6.
Dobrze jest
Dobrze jest

-
jogiseq - Świeżak
Moze najpierw poinformujcie kolege o tym, ze kazde podniesienie mocy rowna sie skroceniu zywotnosci silnika, kazda ingerencja jego awaryjnosc. Poczytajcie miedzy wierszami, chlopak kasa nie smierdzi a remonty i naprawa kosztuje. Tlumika Leo Vince tez raczej na smietniku sie nie znajdzie.
Pierwsze pytanie ile jest przeznaczone na to kasy ?
Pierwsze pytanie ile jest przeznaczone na to kasy ?
| | https://www.youtube.com/channel/UCIhJl1 ... TGw/videoskuluem123 napisał(a):...Nie da się zrobić przekrętu w urzędzie ?
- andy7
- Moderator
nie no ja za wiele to nie chce inwestowac w to moto jezdze nim 1 sezon zrobilem okolo 5tys km . Jeszcze jeden sezonki i go pogonie wtedy czas na jakąś 600 CBR . Tak tylko pytam z ciekawości czy mozna zwiekszyc moc jakimis domowymi sposobami nie wiem przerobic gaznik dysze czy cos w tym stylu ja nie bd wydawal 600zl na tumik moze z 700 na cylinder itp i potem przy sprzedazy nigdy tych pieniędzy nie odzyskam .. ALE DZIEKI WSZYSTKIM ZA PORADY POZDRAWIAM!!

- remik015
- Świeżak
remik015 napisał(a): jezdze nim 1 sezon zrobilem okolo 5tys km . Jeszcze jeden sezonki i go pogonie wtedy czas na jakąś 600 CBR
Eeee tam 600 - te po dwoch sezonach kup od razu Hayabuse albo nowa R1 przeciez masz juz doswiadczenie, a tak na serio to wez sie ogarnij bo blaznujesz.

- andy7
- Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości