problem z alarmem w r1
• Strona 1 z 1
problem z alarmem w r1
Witam. Kupiłem r1 która ma juz zamontowany alarm META System. I nie wiem czy byl on zle podpięty czy tez ja nie umiem sie nim oblugiwac. Chodzi o to ze w motocyklu wlancza sie tylko alarm podczas pruby przekręcenia stacyjki bez wyłączenia alarmu. Alarm wogule nie działa na ruchy motocyklem. Czy jest mozliwe ze ma tylko tą 1 funkcje czy tez więcej ale wchodzi w rachube jakas poprawka. prosze o pomoc. pozdro
- PawlusW
- Świeżak
Wizyta w firmie gdzie montowali pomoże, sam raczej nie sprawdzisz co i jak.
Jak nie wiesz gdzie zadzwoń do importera http://www.semeco.com.pl/ i dowiesz się gdzie możesz mieć najbliższy serwis alarmów.
Jak nie wiesz gdzie zadzwoń do importera http://www.semeco.com.pl/ i dowiesz się gdzie możesz mieć najbliższy serwis alarmów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Zadzwoń do podanej prze ze mnie firmy, prawdopodobnie masz lepszą wersje Defcon 3 z własnym zasilaniem, chyba że Legos 3, znajdź centralke mała płaska z syreną osobno - legos 3, duża grubsza to defcon 3, jeśli dobrze pamiętam.
Oba mają wewnętrzny czujnik grawitacyjny - tj. stawiasz po 30 sekundach od załączenia alarmu do pionu czy przepychasz i powinien wyć. alarm nie załącza się samoczynnie trzeba go włączyć.
Samoczynnie załącza się immobiliser.
Zadzwoń a nie pożałujesz.
Oba mają wewnętrzny czujnik grawitacyjny - tj. stawiasz po 30 sekundach od załączenia alarmu do pionu czy przepychasz i powinien wyć. alarm nie załącza się samoczynnie trzeba go włączyć.
Samoczynnie załącza się immobiliser.
Zadzwoń a nie pożałujesz.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Może być awaria czujnika grawitacyjnego lub trzeba go ustawić. W serwisie powinni wiedzieć jak poradzić sobie z tym.
Tego modelu co masz jeszcze nie montowałem, ale Legosa 3 już sporo założyłem i do tej pory nie było z nim żadnych problemów.
Chyba że jest wyłączony czujnik grawitacyjny - poszukaj instrukcji lub zadzwoń a powinieneś dostać tą instrukcję.
Tego modelu co masz jeszcze nie montowałem, ale Legosa 3 już sporo założyłem i do tej pory nie było z nim żadnych problemów.
Chyba że jest wyłączony czujnik grawitacyjny - poszukaj instrukcji lub zadzwoń a powinieneś dostać tą instrukcję.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Witam.
Odświeżam temat z racji problemu z alarmem.
Mianowicie wydaję mi się, że działa nie właściwie.
Mam alarm META w kawie zx-6r 2005. Alarm jest od nowości.
Nie wiem jaki to model, bo nie wiem gdzie to pisze, jeśli wiecie gdzie to sprawdzić to bardzo proszę o pomoc to sprawdzę.
Mam takÄ… kartÄ™ czerwonÄ… do niego ale na niej tylko jakieÅ› numery sÄ….
Ale do sedna.
Myślę, że się nie blokuje i rozładowuje mi akumulator.
Jak "spotykam" siÄ™ z mojÄ… kawÄ… to naciskam przycisk na kluczyku to pika dwa razy.
Czyli siÄ™ chyba odblokowuje.
Jak nacisnę jeszcze raz to pika tylko już raz. A czasami jest jeszcze taki inny sygnał dźwiękowy po tym jednym piknięciu. Takie brzęknięcie. Ale rzadko taki sygnał jest. Co to za sygnał??
Jak go zostawię na tych dwóch kliknięciach to sam się czasami uzbroi a czasami nie.
Alarm nie wyje nawet jak siÄ…dÄ™ na motocyklu.
Czy alarm jest w porządku??? Czy można go jakoś zresetować???
Chciałem go wyłączyć ale to wszystko jest tak przerobione, że musiałbym nową instalację robić.....
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Z góry dziękuję.
Odświeżam temat z racji problemu z alarmem.
Mianowicie wydaję mi się, że działa nie właściwie.
Mam alarm META w kawie zx-6r 2005. Alarm jest od nowości.
Nie wiem jaki to model, bo nie wiem gdzie to pisze, jeśli wiecie gdzie to sprawdzić to bardzo proszę o pomoc to sprawdzę.
Mam takÄ… kartÄ™ czerwonÄ… do niego ale na niej tylko jakieÅ› numery sÄ….
Ale do sedna.
Myślę, że się nie blokuje i rozładowuje mi akumulator.
Jak "spotykam" siÄ™ z mojÄ… kawÄ… to naciskam przycisk na kluczyku to pika dwa razy.
Czyli siÄ™ chyba odblokowuje.
Jak nacisnę jeszcze raz to pika tylko już raz. A czasami jest jeszcze taki inny sygnał dźwiękowy po tym jednym piknięciu. Takie brzęknięcie. Ale rzadko taki sygnał jest. Co to za sygnał??
Jak go zostawię na tych dwóch kliknięciach to sam się czasami uzbroi a czasami nie.
Alarm nie wyje nawet jak siÄ…dÄ™ na motocyklu.
Czy alarm jest w porządku??? Czy można go jakoś zresetować???
Chciałem go wyłączyć ale to wszystko jest tak przerobione, że musiałbym nową instalację robić.....
Bardzo proszÄ™ o pomoc.
Z góry dziękuję.
Marzenia się spełniają
< KAWA 636 2005>

- zafek
- Świeżak
Mówisz, że nie możesz go zdemontować zapewne przez niby immo.
na odpalonym/ nieuzbrojonych spróbuj odpiąć od niego główne zasilanie.
ew. znajdz kable od zapłonu czy tam pompy paliwa (co są połączone z alarmem) i je zmostkój.
na odpalonym/ nieuzbrojonych spróbuj odpiąć od niego główne zasilanie.
ew. znajdz kable od zapłonu czy tam pompy paliwa (co są połączone z alarmem) i je zmostkój.
- hubi199
- Bywalec
Nie mogę zdemontować bo to jest wszystko zrobione przez serwis i jest poizolowane, połączone ze starymi wiązkami - pełno kabli niektóre są tak jakby bez odbiorników - jakby ucięte i zaizolowane. Nie wiem dlaczego.
Główne zasilanie czyli bezpiecznik wyciągnąć???
A po co to mostkować????
Ja w sumie nie chciałbym go odłączać tylko żeby dobrze działał.
Główne zasilanie czyli bezpiecznik wyciągnąć???
A po co to mostkować????
Ja w sumie nie chciałbym go odłączać tylko żeby dobrze działał.
Marzenia się spełniają
< KAWA 636 2005>

- zafek
- Świeżak
Witam. Znalazłem model tego alarmu:
http://www.abacuscaralarms.co.uk/alarms ... 357v2.html
Jeśli macie jakieś pomysły to jeszcze raz z góry dzięki.
http://www.abacuscaralarms.co.uk/alarms ... 357v2.html
Jeśli macie jakieś pomysły to jeszcze raz z góry dzięki.
Marzenia się spełniają
< KAWA 636 2005>

- zafek
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości