125/50
• Strona 1 z 1
125/50
Witam
(Wiem że takie tematy już były ale może ktoś wniesie coś nowego, może ktoś miał jakieś doświadczenia z tym, więc proszę moderatorów o nie usuwanie)
Kupiłem Yamahe TZR 125, sprowadzoną z zagranicy. Chcę ją zarejestrować na motorower jak najprostszym sposobem. Wiem że muszę mieć papier od rzeczoznawcy potwierdzający założenie silnika o poj. 49cm3 i prędkości maks. nie większej niż 45km/h. Moje pytanie brzmi tak, czy pierwsze muszę zarejestrować Yamahę na motocykl (co wydaje mi się bez sensu, aczkolwiek nie wiem jak jest), a potem kombinować na motorower, czy od razu:
- Robić papiery z Rzeczoznawcą
- Tłumaczyć papiery
- Robić przegląd
- ... (nie wiem dokładnie co jeszcze)
1. Ile taka rejestracja będzie kosztowała ?
2. Jak to najprościej zrobić ?
3. Czy to musi być jakiś wyspecjalizowany rzeczoznawca ?
Jeśli wiecie coś na ten temat piszcie.
A od siebie dodam. Dzieki chopaki za nikt nie pomogl popelnic przestepstwa zanim zauwazylem ten temat i moglem sie nim odpowiednio zajac. siekson
(Wiem że takie tematy już były ale może ktoś wniesie coś nowego, może ktoś miał jakieś doświadczenia z tym, więc proszę moderatorów o nie usuwanie)
Kupiłem Yamahe TZR 125, sprowadzoną z zagranicy. Chcę ją zarejestrować na motorower jak najprostszym sposobem. Wiem że muszę mieć papier od rzeczoznawcy potwierdzający założenie silnika o poj. 49cm3 i prędkości maks. nie większej niż 45km/h. Moje pytanie brzmi tak, czy pierwsze muszę zarejestrować Yamahę na motocykl (co wydaje mi się bez sensu, aczkolwiek nie wiem jak jest), a potem kombinować na motorower, czy od razu:
- Robić papiery z Rzeczoznawcą
- Tłumaczyć papiery
- Robić przegląd
- ... (nie wiem dokładnie co jeszcze)
1. Ile taka rejestracja będzie kosztowała ?
2. Jak to najprościej zrobić ?
3. Czy to musi być jakiś wyspecjalizowany rzeczoznawca ?
Jeśli wiecie coś na ten temat piszcie.
A od siebie dodam. Dzieki chopaki za nikt nie pomogl popelnic przestepstwa zanim zauwazylem ten temat i moglem sie nim odpowiednio zajac. siekson
- krzysi1991ek
- Świeżak
Ja Ci chętnie odpowiem.
Wczoraj w Poznaniu na jednym z większych rond rozwalił się chłopaczek na MOTOROWERZE (GN 250!). Gówniarz miał 16 lat i 0 pojęcia o jeździe/przepisach.
Kup sobie motorower i nie kombinuj, bo to jest nielegalne i takich jak Ty powinni pozamiatać.
Nawet nie próbuj odpisywać bo na złe forum trafiłeś
Wczoraj w Poznaniu na jednym z większych rond rozwalił się chłopaczek na MOTOROWERZE (GN 250!). Gówniarz miał 16 lat i 0 pojęcia o jeździe/przepisach.
Kup sobie motorower i nie kombinuj, bo to jest nielegalne i takich jak Ty powinni pozamiatać.
Nawet nie próbuj odpisywać bo na złe forum trafiłeś
Ostatnio edytowano 30/9/2008, 15:44 przez Sureal, łącznie edytowano 1 raz
- Sureal
- Świeżak
Powiem Ci tylko tyle: To jest nielegalne! Nie wiem ile masz lat, ale jesli ponizej 16 to trzeba bylo sobie kupic tzr 50 i nie kombinowac. Natomiast jesli masz 16 to zrob prawko a1 i zarejestruj normalnie. Nikt normalnie Ci niezarejestruje motocykla 125/50 bo moglby miec przez to problemy, powiedzmy jesli mialbys wypadek czy cos podobnego. Jedynym sposobem na zarejestrowanie jest miec uklady i tyle, chociaz i w tym przypadku nie zawsze dadza sie namowic, bo jak to wyjdzie na jaw straca robote.
,,Motocykle to nie tylko moja pasja, ale też moje życie''
-
Nigoss - Bywalec
Wiem że jest to niezgodne z prawem. Nikt przez to nie straci pracy !! Wystarczy że rzeczoznawca napisze że: ,, Wydając niniejszą ekspertyzę techniczną rzeczoznawca nie bierze odpowiedzialności za wady ukryte, oraz zamiany zaistniałe po dniu badania,, i już go nie mogą ruszyć. Powiem że ja zmieniłem silnik. Ale mi tu chodzi o pomoc, a nie o przekonywanie. Przemyślałem to już
i będę rejestrował na motorower dlatego chcę aby ktoś mądrze doradził.

- krzysi1991ek
- Świeżak
Powiem jedną rzecz: Nikt nie udzieli Ci odpowiedzi na twoje pytania gdyż jest to NIELEGALNE.
To forum nie służy do rozmów o takich rzeczach.
Pozdro i życzę szczęścia w razie wypadku bo jak coś to będziesz bulił z własnej kieszeni.
P.S. Wydaję mi się, że kolega krzysi1991ek powinien dostać ostrzeżenie jako przestrogę aby już nie pytać o tą rzecz.
To forum nie służy do rozmów o takich rzeczach.
Pozdro i życzę szczęścia w razie wypadku bo jak coś to będziesz bulił z własnej kieszeni.
P.S. Wydaję mi się, że kolega krzysi1991ek powinien dostać ostrzeżenie jako przestrogę aby już nie pytać o tą rzecz.
-
matmax - Świeżak
Dożywotni ban na forum...
Lepiej kup sobie litra niż masz robi taki przekręt, dostaniesz co najwyżej 500 zł, a tak masz przestępstwo...
Lepiej kup sobie litra niż masz robi taki przekręt, dostaniesz co najwyżej 500 zł, a tak masz przestępstwo...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości