Aprilia RS vs. Derbi GPR
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
1. Jak mi się zepsuję to części są drogie?
2. Dużo osób je kupuje czy raczej nie szaleją zbytnio?
2. Dużo osób je kupuje czy raczej nie szaleją zbytnio?
- kasilowski1
- Świeżak
jak sie przewroce to bedzie bolalo?
to zalezy czy sie popsuje i co sie popsuje, gdzie kupisz czesci, ile wezmie mechanik itp.
powiem ci szczerze, ze jak bym mial hajs to bym jej nie kupil nie dlatego, ze jest brzydka albo sie psuje (to zalezy od stanu) ale pozycja jak dla mnie masakryczna, ale jakies enduro am6 bym lyknal
to zalezy czy sie popsuje i co sie popsuje, gdzie kupisz czesci, ile wezmie mechanik itp.
powiem ci szczerze, ze jak bym mial hajs to bym jej nie kupil nie dlatego, ze jest brzydka albo sie psuje (to zalezy od stanu) ale pozycja jak dla mnie masakryczna, ale jakies enduro am6 bym lyknal

- talta
- Mieszkaniec forum
derbi
GPR jest o niebo lepsze od aprili. Nie ma problemów z cześciami bo pasuja od rs a to ze kotos mowi ze bola plecy i dupa to tylko dlatego ze wsiada na motor raz na tydzień przy codziennym jezdzeniu to sie nie zdaza. Byłem właścicielem obu tych modeli i wiem co mowie. Części na bank te same.
- arek_124711
- Świeżak
ja też by wybrał Derbi GPR ponieważ dużo bardziej mi sie podoba a większość części jest ta sama. nawet niektóre plastiki są takie sam w tych 2 modelach
- mariusz_777
- Świeżak
Ktos odswiezyl temat, zeby napisac swoja opinie. Co do powiedzenia jak dbasz tak masz to funkcjonuje ono tylko wtedy kiedy wiesz co masz, czy nowka (nie jakies chinskie), po kapitalce lub kapitalnym przegladzie silnika. Oczywiscie reszta tez ok. Ja zawsze wybral bym simka, przewaga nad nimi to masa, koszt czesci, spalnaie, komfort jazdy i pozycja. Mnie wkvrwia wsiadanie na rs, tzr i gpr, musze podciagac spodnie i wedrowac noga w kosmos, a na simku normalnie opuszczone i lajcik. Dobra kit nie o simsonie temat. Ja bym bral to co w lepszym stanie, jak dwa by byly ok to bral bym rs, chociaz to prawie to samo (oczywiscie z tych dwoch).
- talta
- Mieszkaniec forum
- mariusz_777
- Świeżak
Szczerze to powiem że jeśli chodzi o awaryjnośc to zależy też w jakim stanie go kupisz. Czy nie był katowany i wgl. Ja np kupiłem Aprilie Rs 2008 rok.
Aprilka wedlug mnie jest bardzo szybka i przyspieszenie ma swietne. Co do derbi sie nie orientuje ale mysle ze RS-ki nie pobije. Ja brałbym zadbaną i nie katowaną RS-ke
a co do cześci sie nie mart
chcesz to znajdziesz 
Aprilka wedlug mnie jest bardzo szybka i przyspieszenie ma swietne. Co do derbi sie nie orientuje ale mysle ze RS-ki nie pobije. Ja brałbym zadbaną i nie katowaną RS-ke

- krystiano12
- Świeżak
GPR i RS
Mój motor Derbi GPR 50 .
Moc: 7km/h
Maksymalna prędkość: 117km
Waga: 109kg
Spalanie: 3.5-4.0L na 100km
Motor Kolegi Aprilia RS 50.
Moc: 6km/h
Maksymalna prędkość: 115
Waga: 116kg
Spalanie: 3.5L na 100km
Jeśli chodzi o przyśpieszenie to GPR jest szybszy chociasz kierowca jest cięższy od kierowcy Rs'ki o 10 kg
.
Moc: 7km/h
Maksymalna prędkość: 117km
Waga: 109kg
Spalanie: 3.5-4.0L na 100km

Motor Kolegi Aprilia RS 50.
Moc: 6km/h
Maksymalna prędkość: 115
Waga: 116kg
Spalanie: 3.5L na 100km
Jeśli chodzi o przyśpieszenie to GPR jest szybszy chociasz kierowca jest cięższy od kierowcy Rs'ki o 10 kg

- ProBłażej
- Świeżak
Nie odkopuj starych tematów!
Co do Twoich testów to na nic się nikomu nie przydadzą, bo jeden od drugiego mógł się znacznie różnić stanem technicznym, dużo też zależy od kierowcy i wielu innych czynników.
Co do Twoich testów to na nic się nikomu nie przydadzą, bo jeden od drugiego mógł się znacznie różnić stanem technicznym, dużo też zależy od kierowcy i wielu innych czynników.
-
komarcc - VIP Åšcigacz.pl
www.derbi.info.pl/dealerzy.php na tej stronie masz dealerów marki Derbi po dzwon po nich i ci powiedzą co i jak.
- shake27
- Świeżak
Derbi GPR 50
Mam pytanie do wszystkich =)
Znalazłem Derbi GPR 50 z 2004 r. z Rzeszowa za strasznie niską cenę 1900 zł.
http://otomoto.pl/derbi-gpr-gpr-50-2004 ... 35007.html
I tu moja prośba i pytanie,
czy w ogóle jest się nad czym zastanawiać, czy od razu temat do kosza?
I jakby założyć że cena za jaką jest wystawiany to przez to że sprzedający chce szybko sprzedać,
to jak mam 80 kg i 175 waga to będzie na mnie ?
I też moja wielka prośba, wiem że to nie ten temat ale czy ktoś z Rzeszowa mógłby go sprawdzić ?
Byłbym bardzo wdzięczny, bo byłby to mój 1 motocykl do jazdy i nauki i chciałbym nim jeździć a nie go naprawiać. Nie bardzo się znam na motorach, a nawet w ogóle dlatego proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów =)
I z góry dziękuję.
Znalazłem Derbi GPR 50 z 2004 r. z Rzeszowa za strasznie niską cenę 1900 zł.
http://otomoto.pl/derbi-gpr-gpr-50-2004 ... 35007.html
I tu moja prośba i pytanie,
czy w ogóle jest się nad czym zastanawiać, czy od razu temat do kosza?
I jakby założyć że cena za jaką jest wystawiany to przez to że sprzedający chce szybko sprzedać,
to jak mam 80 kg i 175 waga to będzie na mnie ?
I też moja wielka prośba, wiem że to nie ten temat ale czy ktoś z Rzeszowa mógłby go sprawdzić ?
Byłbym bardzo wdzięczny, bo byłby to mój 1 motocykl do jazdy i nauki i chciałbym nim jeździć a nie go naprawiać. Nie bardzo się znam na motorach, a nawet w ogóle dlatego proszę o pomoc.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów =)
I z góry dziękuję.
- projuma
- Świeżak
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości