Zobacz wątek - problem z kompem
NAS Analytics TAG

problem z kompem

O wszystkim
_________

problem z kompem

Postprzez drvall » 28/9/2008, 18:59

Wiem ze to nie to nie to forum ale z komputerowych nic nie kumam , a wiem ze sa tutaj ludzie ktorzy wiedza o co chodzi. Do rzeczy komputer to acer aspire t630 nie wiem jak znalezc sterowniki sata ktore mozna dodac za pomoca nlite do plyty startowej windows. Albo co zmienic w bios zeby komputer widzial inny dysk niz ten ktory byl w nim zamontowany od nowosci . Sorry ze tak moze troche nie po polsku ale juz nie mam sily ,nic nie chce dzialac nawet polskie znaki :x
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58


Postprzez matmax » 28/9/2008, 19:04

sterowniki masz tutaj: http://support.acer-euro.com/drivers/de ... tml#driver

Sterownik którego szukasz to: ULI SATA Driver
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez drvall » 28/9/2008, 19:09

juz go mialem ale jak go dodac nlitem do plyty?
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez matmax » 28/9/2008, 19:16

Masz tutaj instrukcje: http://www.tweaks.pl/czytaj,bootowalne_ ... e,150.html
Najlepiej zrób obraz płyty Windows i nagraj jeszcze raz przy pomocy nLite wciskając Integracja Sterowników.
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez drvall » 28/9/2008, 19:28

tylko problem w tym ze nlite nie rozpoznaje tego pliku musi by z rozszerzeniem ;ini;
Ostatnio edytowano 28/9/2008, 19:32 przez drvall, łącznie edytowano 1 raz
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez matmax » 28/9/2008, 19:31

a próbowałeś je wypakować i spróbować dodać??
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez drvall » 28/9/2008, 19:34

tak wlasnie to zrobilem i nic
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez matmax » 28/9/2008, 19:42

To ja nie jestem w stanie pomóc.
Może ktoś inny się znajdzie kto Ci pomoże.
Jak nie to spróbuj tutaj:http://forum.dobreprogramy.pl/ i napisz że jesteś zielony w tych sprawach.
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez drvall » 28/9/2008, 19:56

tak czy inaczej wielkie dzieki pewnie cos namieszalem , ale widze swiatelko w tunelu
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez sepo » 28/9/2008, 21:39

Jak nie rozwiążesz problemu to mogę Ci wrzucić na serwer wina(simon nie czytaj tego !!!:P) który ma już w sobie te stery, ale dopiero w środę będę miał dostęp do "normalnego" neta
Hornet-->929-->954-->DRZ 400 SM k6 | http://bikepics.com/members/sepo/
Avatar użytkownika
sepo
VIP Ścigacz.pl
 
Posty: 1587
Dołączył(a): 6/11/2007, 20:06
Lokalizacja: Ząbki

Postprzez mpn103 » 29/9/2008, 00:09

Mi nlite normalnie dodaje ten sterownik do płyty.

Na pewno próbujesz dodać ten: ftp://ftp.work.acer-euro.com/desktop/as ... r_5287.zip

Przed dodaniem musisz go wypakować i w nlite wybrać do dodania plik M5287.INF
Gilera Runner 50 SP - 2008
mpn103
Świeżak
 
Posty: 81
Dołączył(a): 30/6/2008, 23:09
Lokalizacja: Nadarzyn

Postprzez drvall » 29/9/2008, 17:45

Z płytą poszło dobrze trochę się zakręciłem wczoraj. problem jest prawdopodobnie w biosie ,kupiłem drugi dysk i tego dysku nie rozpoznaje nawet uruchamiając z płyty recovery , co zmienić w bios żeby go widział? poprzedni dysk 160 Gb ten jest 300 nie wiem czy to robi różnicę
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez matmax » 29/9/2008, 17:50

Podaj jaką masz Płytę główną bo może ona nie widzi dysków większych niż ...
Jest tak w każdej płycie.
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez patryk83 » 29/9/2008, 17:55

W ogóle to recovery straszne gówno jest.
Jak kupilem kompa od HP to mi dali windowsa z recovery i to cholerstwo nawet nie dalo możliwości ustawienia partycji tylko zrobiło sobie partycję c: i jeszcze jedna recovery i zablokowało mozliwośc zmiany partycji. Fakt obszedlem to aale ciekawe to nei było.

W każdym razie.
Sprawdź w BIOSie czy nie masz przypadkiem ustawionego dysku twardego manualnie a nie AUTO.
Honda CBR 600 F4i user
Obrazek (otwórz link)
Avatar użytkownika
patryk83
Bywalec
 
Posty: 942
Dołączył(a): 29/8/2008, 08:32
Lokalizacja: Wrocław

Postprzez drvall » 29/9/2008, 17:59

ID płyty głównej 05/12/2005-RS400/M1573D-6A7K5G0AC-00
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez drvall » 29/9/2008, 18:02

która opcja dotyczy dysku bo według mnie to żadna nie pasuje
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez matmax » 29/9/2008, 18:03

Nie ID tylko nazwę: producent i model

P.S. Nie pisz posta pod postem - Najlepiej to edytuj i napisz w jednym poście.
Avatar użytkownika
matmax
Świeżak
 
Posty: 317
Dołączył(a): 19/8/2008, 13:08
Lokalizacja: Dębica

Postprzez drvall » 29/9/2008, 18:10

jak mam się tego dowiedzieć everest mówi że producent nieznany
drvall
Świeżak
 
Posty: 105
Dołączył(a): 18/2/2007, 16:58

Postprzez robertsz » 29/9/2008, 19:53

Jak odpalasz kompa pierwsze co powinieneś zobaczyć to informacja o karcie graficznej, drugie to informacja o producencie i modelu płyty głównej najprawdopodobniej gdzieś w lewym górnym rogu.
I Decide who lives or die
Avatar użytkownika
robertsz
Świeżak
 
Posty: 119
Dołączył(a): 4/6/2006, 18:56
Lokalizacja: Gdynia

Postprzez jefry » 29/9/2008, 20:07

sciagasz
http://www.programosy.pl/program,aida32.html
robisz instal
i przeklejasz cale info.
**
w sumie nalogia everest`a ale moze zaczyta
Ostatnio edytowano 29/9/2008, 20:12 przez jefry, łącznie edytowano 1 raz
Avatar użytkownika
jefry
Świeżak
 
Posty: 57
Dołączył(a): 6/8/2006, 09:05
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona


Powrót do Hydepark



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości




na gr